6 módja annak, hogy az erős és jó jelszó könnyen megjegyezhető legyen

Az erős és jó jelszó létrehozásának módja nagyon fontos a hackertámadások és a nem kívánatos dolgok elkerülése érdekében

A digitális korszak eszközök milliárdjait köti össze egymással, az információbiztonság veszélye önmagában is kihívást jelent. Jelszó az elkövető fontos részévé is vált online, mert minden fiók támaszkodik jelszavakra. Ezért fontos tudni, hogyan lehet az erős és jó jelszavakat könnyen megjegyezni.

A támadások elkerülése érdekében az Ubergizmo jelentése, hogy hogyan lehet létrehozni egy erős és jó jelszót, nagyon fontos hackerek és nem kívánt dolgok. Ez a cikk segít megérteni, hogyan néz ki egy erős jelszó, létrehozva egy erős jelszót, amelyet könnyen megjegyezhet, de más emberek (vagy gépek) számára nehéz kitalálni.

  • Itt olvashatja el, hogyan védheti meg a számlákat az interneten a hackertámadásoktól
  • 7 módszer az adatok bizalmas kezelésének biztosítására a hackertámadásoktól
  • Hogyan védheti meg a billentyűzetet egy olyan billentyűzárral, amelyről nem tud

6 módszer egy erős és jó jelszó létrehozására

1. Készítsen hosszú jelszót

Fotó forrása: Fotó: LifeWired.com

Ha véletlenül nem hangulat az egész cikk elolvasásához az ApkVenue azt akarja, hogy két dolgot értsen meg.

  • Egyre hosszabb Jelszó egyre erősebb.
  • Kerülje a piaci jelszavak használatát.

A jelszavak ellopásának egyik legnépszerűbb támadása a Brute-force támadás aka brutális támadás. Ez azt jelenti, hogy a támadó vagy lefuttat egy kísérletet a leggyakoribb jelszavak felsorolásával kezdve, vagy az összes lehetséges jelszó-kombinációt felhasználva.

Minél hosszabb a jelszó, annál több időbe telik a támadónak a feltörése. Az alábbiakban láthat egy példát.

Jelszó hosszúságA szükséges idő
9agcZ16 perc
9agcZE5 óra (18x hosszabb)
9agcZEM3 nap (14x hosszabb)
9agcZEM74 hónap (40x hosszabb)
9agcZEM7H26 év (78x hosszabb)
9agcZEM7Hq"évszázadok"

Mint láthatja, csak egy karakter hozzáadásával a jelszavát sokkal nehezebb feltörni.

2. Hozzon létre egy könnyen megjegyezhető, de nehezen kitalálható jelszót

Fotó forrása: Fotó: WeLiveSecurity.com

Hogyan juthat el egy könnyen megjegyezhető, de nehezen kitalálható jelszóhoz? Különleges eseményeket használhatsz életedben az alkotáshoz Jelszó. Példa:

"2016. október 30-án megmásztam egy ősi világítótornyot 70 méter magasan Lengkuas Belitung szigetén!"

Próbáljon újra emlékezni az életének különleges eseményeire. Természetesen ezt könnyű megjegyezni, mert lenyűgöz. Más embereknek azonban nagyon nehéz lenne kitalálni. Valójában a gépek számára nagyon nehéz kitalálni, hogy csak az összes lehetséges kombinációt kipróbálják.

A mai számítógépes technológiával "évszázadokba kerülne" egy ilyen jelszó feltörése. Ne felejtsen el nagyon figyelni a használt kis- és nagybetűkre, számokra és szimbólumokra.

Egyébként soha ne használjon népszerű idézőjeleket a jelszavaihoz. Mert nagy valószínűséggel már hozzáadták a belsejéhez adatbázis, parancsikonként a jelszó feltörésére.

3. Ne hozzon létre nehezen megjegyezhető, de könnyen kitalálható jelszavakat

Fotó forrása: Fotó: Hullabaloo.com

Gyakran olyan jelszavakat hozunk létre, amelyek nehezen megjegyezhetők, de nagyon könnyen kitalálhatók. Ilyen például az a magánhangzó 4-re, i-re 1-re vagy o-ra 0-ra változtatása.

Például a jelszó "P4ssw0rd" lesz. Ha továbbra is ezt a módszert használja, és népszerű szavakat használ. Azonnal meg kell változtatnia a jelszavát.

4. Jelszavak százainak kezelése egyszerű, megfelelő eszközökkel

Fotó forrása: Fotó: WindowsCentral.com

Fontos, hogy különböző jelszavakat használjon minden fontos fiókjához, például az e-mailhez és a banki szolgáltatásokhoz online. A jelszavak újrafelhasználása nagyon kockázatos. Ha valaki tudja a fiókhoz tartozó jelszavát, akkor ez a személy nagy valószínűséggel hozzáférhet az Ön e-mailjéhez, címéhez, sőt pénzéhez is.

Nem könnyű azonban több tucat különféle erős jelszót megjegyezni. Ehhez szükséged van jelszókezelő mint LastPass vagy 1Jelszó több tíz vagy akár több száz jelszó kezelésére a fiókokhoz.

Használva jelszókezelő, véletlenszerű jelszavakat is létrehozhat, mint például 9agcZEM7HqLcXX29ldQI amit kissé nehéz kitalálni és emlékezni. Ha azonban jelszókezelőt használ, akkor nem kell emlékeznie erre a jelszóra.

Ennek oka, hogy kedvenc böngészőjével automatikusan beléphet. Legyen sokkal jobb és biztonságosabb az életed. Bár van egy rossz esély is, ha feltörik a szolgáltatást hackerek.

5. Tartsa biztonságban a jelszavakat

Fotó forrása: Fotó: Pardot.com

Ne hagyjon jelszavakat különféle webhelyek jelszavával a számítógépén vagy az asztalán. A járókelők könnyedén ellophatják ezeket az információkat, és felhasználhatják őket a fiókba való behatoláshoz.

Ha úgy dönt, hogy a jelszót egy fájlba menti a számítógépen, hozzon létre egy egyedi nevet a fájlnak, hogy mások ne tudják, mi van benne. Kerülje a fájlok elnevezését, amelyek nem tükrözik a tartalmukat, például "jelszavam".

6. Adjon hozzá egy további biztonsági réteget

Fotó forrása: Fotó: Mobiweb.com

Miután létrehozott egy jelszót, engedélyezésével további biztonsági réteget adhat hozzá Kétlépcsős azonosítás. A kétlépcsős azonosítás megköveteli, hogy hozzáférjen a telefonjához, valamint a felhasználónevéhez és jelszavához, amikor bejelentkezik a szolgáltatási fiókjába.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki ellopja vagy kitalálja a jelszavát, akkor nem fog tudni belépni a fiókjába, mert nincs telefonja. Most megvédheti magát valamivel, amit tud (jelszó) és valamivel, amellyel rendelkezik (mobiltelefon).

Így hozhat létre erős és jó jelszót, de könnyen megjegyezhető és hogyan biztosítható. Tehát ne várjon tovább és kezdje el végrehajtani.

Jobb, ha most egy kis időt tölt el a jelszavak biztosításával, mint hogy elviselje a támadás veszélyét kibernetikus ami egyre burjánzóbb. Sok szerencsét.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found