6 dolog, amelyet figyelembe kell venni a napelemes töltő vásárlása előtt

A Solar Charger egy olyan töltési eszköz, amely a napfényt használja energiaforrásként. Mielőtt a vásárlás mellett dönt, először figyeljen erre a 6 dologra!

Sok tevékenységet folytató emberek szabadtéri lehetetlennek tűnt túlélni csak az általa vásárolt eszköz alapértelmezett akkumulátorára és töltőjére támaszkodva. Az elég hasznos Powerbank néha elégtelennek érzi magát. Mert gyakran elfelejtjük, lustálkodunk, vagy nincs időnk tölteni, amíg el nem érkezik az ideje. Ez így van, néha az áram először fogy el, bár még mindig kívül kell maradnunk. Van egy új megoldás, amely még ígéretesebben hangzik: HP napelemes töltő.

Ahogy a neve is mutatja, Napelemes töltő eszköz a töltés amely energiaforrásként használja a napfényt. Nincs szükség tápkábelre, ezért praktikus bárhol használni, amíg napfény érhető. Mivel azonban ez még mindig új technológia, az emberek általában meg vannak zavarodva a termék megvásárlásának módjától. Hasznosnak kell lennie ahhoz, hogy hasznos funkciókat kapjon? Vagy elég olcsó az igények kielégítésére? A HP szolár töltő jó és rossz minősége a következő jellemzőkből derül ki:

  • 5 egyszerű módszer az eredeti és hamis töltők megkülönböztetésére
  • Húzza ki a HP töltőt, amikor nem használja?
  • Az okostelefonok töltésének veszélyei más töltők használatával (nincsenek beépítve)

6 dolog, amit meg kell keresnie, mielőtt megvásárolná a napelemes töltőt

1. Felület

Fotó forrása: Fotó: shopify

A napfény abszorpciója, amely aztán akkumulátorrá alakul, a napelem felületén keresztül történik (napelem). Minél szélesebb a felület, természetesen annál több napfény érhető el, így annál nagyobb az előállított energia.

A napelemes töltők különféle méretekben kaphatók. Már csak azért is töltés okostelefon, talán egy napelemes töltő, amely csak kissé szélesebb, mint egy mobiltelefon, elegendő. De ha azt tervezi, hogy laptopokkal megy a hegyekbe, akkor még szélesebb napelemes töltőre van szüksége.

2. Teljesítmény (Watt)

Fotó forrása: Fotó: blogspot

Felszíni terület napelem nem az egyetlen, amely meghatározza, hogy a töltő elég jó-e a modulodhoz, vagy sem. Arra is figyelnie kell, hogy hány wattnyi termék van. Felejtse el azt a panelt, amelynek csak 4-5 wattos energiája van, mert csak egy közönséges MP3-lejátszót vagy mobiltelefont képes tölteni.

Okostelefonhoz vagy táblagéphez vásároljon egyet legalább 7 watt. Ha egyszerre több eszközhöz vagy laptophoz kívánja használni, keressen egy áramellátó panelt legalább 15 watt.

Ha kis teljesítményű napelemes töltő vásárlásán gondolkodik, csak azért, mert az ára olcsóbb, készítsen elő egy türelmi készletet a szívében. Mert annak ellenére is használható töltésÁltalában a töltőnek hosszabb ideig kell tartania a modul teljes feltöltésével.

3. Kimeneti áram (amper)

Fotó forrása: Fotó: könnyű kiegészítés

Jelenlegi Kimenet a töltőből a kütyü akkumulátorába áramló áram. Olyan, mint egy víztömlő. Minél nagyobb Kimenet, annál gyorsabban képes a töltő eleget tenni az akkumulátor kapacitásának. De ez nem azt jelenti, hogy áramellátással rendelkező napelemes töltőt kell vásárolnia Kimenet amennyire csak lehetséges.

Mivel minden kütyünek megvan a maga maximális bemeneti áram. Ha Kimenet a töltő nagyobb, mint a bemeneti eszköz, így a bejövő áram továbbra is a maximális méretet fogja követni beviteli eszköz.

Napelemes töltő vásárlása előtt először ellenőrizze az egyes modulok által használt bemenetek mennyiségét. Állítsa be a méretet az áramnak megfelelően Kimenet amelyet a szolár töltő generál. Mikor Kimenet a töltő kisebb, mint a modul bemenete, ezért az idő töltés hosszabb lesz, mivel az áramáramnak apránként kell lennie.

4. Akkumulátor

Fotó forrása: Fotó: Alibaba

Mivel kihasználja a napfény előnyeit, éjszaka nem tud energiát előállítani, mert a nap már nem süt. A megoldás, sok HP napelemes töltő akkumulátorral van felszerelve beépített hogy ugyanúgy tárolhassa a tartalék energiát, mint a powerbank. Ezt a terméket gyakran emlegetik is napelemes bank. Tehát, ha éjszaka elég magas a mobilitása, figyeljen az akkumulátor funkcióra is beépített amelyet felajánlanak.

Amire leginkább figyelnie kell, az a kapacitás (mAh-ban). Ellenőrizze az összes használt eszköz akkumulátorának kapacitását is, hogy megszámolja, hányszor használható ez a töltő, amikor teljesen fel van töltve. A második probléma az akkumulátor típusa. Lényegében ezek a szempontok nagyjából megegyeznek az erőbank választásának megfontolásával.

5. A napelemek típusai

Akárcsak az akkumulátorok, a napelemek is különféle típusúak. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai. Íme egy rövid magyarázat a napelemek több típusáról, hogy kiderüljön, melyik felel meg jobban az Ön igényeinek:

CIGS

Fotó forrása: Fotó: outdoorgearlab

A panelek CIGS általában vékony és könnyű, így praktikusnak tűnik bárhová cipelni. Rugalmas alakja megkönnyíti az Ön számára még nem sík felületen történő gördülését. Az ár is a legolcsóbb kategóriába tartozik, mert a gyártási folyamat is olcsó.

Ennek a panelnek a legnagyobb hatékonysága a töltés alacsony napsütéssel, így még mindig töltés ha felhős az idő. Sajnos ez a panel nem tartós és könnyen sérül. A laminált műanyag réteg egy idő után könnyen lehámlik.

Monokristályos

Fotó forrása: Fotó: prepsos

Monokristályos tartósabb, mint a CIGS. Ez alkalmas lehet azok számára, akik hajlamosak vagányak lenni a dolgok gondozásában. Csak annyi, hogy a panelek vastagabbak és nehezebbek, mint a CIGS. A forma merev, de általában apró darabokban van elhelyezve egy ruhadarabon, hogy rugalmasabban lehessen használni. Alacsony megvilágítás mellett ezek a panelek valamivel kevésbé hatékonyan működnek, mint a CIGS panelek.

Polikristályos

Fotó forrása: Fotó: Alibaba

Polikristályos valójában nem sokban különbözik a monokristálytól. A különbség az, hogy ebben a típusban egynél több kristályfémet használnak. Ennek megkönnyítése és olcsóbbá tétele, így a napelemes töltő eladási ára általában kedvezőbb.

Csak azért, mert a szilícium nem tiszta, ezeknek a paneleknek a hatékonysága nem olyan jó, mint monokristályos. Összehasonlításképpen: a monokristályos panelek hatékonysága 22%, míg a polikristályos csak 18%. Ez az adat általában nem túl jelentős az olyan kisméretű alkalmazásoknál, mint pl töltés mobiltelefonok és hasonlók.

6. Garancia

Fotó forrása: Fotó: Blogspot

Kerülje el a HP szolár töltő vásárlását, amely egyáltalán nem garantált, különösen, ha olcsó az ára. Hamis termékek lehetnek, amelyek könnyen sérülhetnek vagy rossz minőségűek. A garantált HP napelemes töltő jele lehet annak, hogy a gyártó bátran garantálja a termék minőségét. Bár közismertek és felülvizsgálat még pozitív is, akkor ne vásároljon, ha a termékhez nem jár hivatalos garancia, mert ez csak egy KW termék vagy utánzat lehet.

Tehát ez a 6 dolog, amelyet figyelembe kell venni, mielőtt napelemes töltőt vásárolna okostelefonjához vagy moduljához. Ne felejtse el véleményét a megjegyzések rovatban hagyni!


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found