mi az Esim? Ez a különbség a szokásos sim kártyával szemben, hatékonyabb a kvóta?

Hallottál már az eSIM, banda névről? Ezúttal az ApkVenue elmondja, mi az eSIM, és különbözik a hagyományos SIM-kártyától!

Mobiltelefon vásárlásakor általában egyszerre vásároljuk meg a SIM-kártyát, hogy új mobiltelefonunkat azonnal használni lehessen.

Évről évre csökken a SIM-kártya mérete. Valójában létezik a SIM-kártya új formája, nevezetesen az eSIM.

Mi az eSIM? Miben különbözik a hagyományos SIM-kártyától? Igaz, hogy az internetes kvóta hatékonyabb lehet? Nézze meg a teljes értékelést!

Mi az eSIM?

Azok számára, akik még nem tették meg, valójában a SIM a rövidítése Előfizetői azonosító modul mint távközlési azonosítónk, valamint személyes számunk.

A SIM-kártyák különféle típusú információkat is tárolnak, általában azokat, amelyek az Ön által használt hálózathoz kapcsolódnak, például a kártya azonosító számait és a körzetszámokat.

Ha a hitelkártya pultnál vásárolunk SIM-kártyát, akkor kapunk egy kártyát, ahol van olyan rész, amelyet levehetünk és betehetünk a mobiltelefonunkba.

Másrészről, Az eSIM a SIM-kártya legújabb formátuma ami nem kártya. eSIM űrlap hasábburgonya beépítve a készülékbe, hogy ne lehessen eltávolítani vagy kicserélni.

Tehát, amikor vásárol egy eSIM-számot, nem kap fizikai kártyát, de csatlakozhat a hálózathoz és telefonszámot kaphat.

Az eSIM előnyei és hátrányai

Fotó jóvoltából: Giffgaff

Új technológiaként természetesen az eSIM-nek megvannak a maga előnyei és hátrányai. A plusz az, hogy nem kell félnie annak elvesztésétől.

Nem kell attól tartania, hogy az eSIM megsérül. Mivel az eSIM mérete nagyon kicsi, ezért eszközökhöz használható okos óra tudod, banda.

Ezenkívül a fizikai kártya hiánya azt jelenti, hogy kevesebb lesz a fel nem használt SIM-kártyákból származó hulladék.

Az eSIM használatával szerzett másik előnye az, hogy könnyedén megváltoztathatja az üzemeltetőket. Ezen kívül elkerülheti a díjakat is barangolás nemzetközi.

Bár a politika valójában ingyenes barangolás az eSIM terméket kibocsátó szolgáltatótól függően nemzetközi.

Ha egyszerre több eszköze van, például mobiltelefonok, táblagépek és okos óra, az eSIM-et mindegyik eszközhöz használhatja.

Mi a helyzet a hátrányokkal? Szükség esetén nem helyezheti be és távolíthatja el a SIM-kártyát.

Tehát, ha egy nap lemerül az okostelefon akkumulátora, akkor nem tudja elvenni a telefonszámát, és kölcsönkérheti barátja mobiltelefonját.

ESIM technológiával rendelkező eszközök

Fotó forrás: Pocket-lint

A múltban az eSIM használata ipari eszközökre korlátozódott. Az emberek még mindig megszokták a fizikai formájú SIM-kártyákat.

Ezután az Apple 2012-ben elkezdte beépíteni az eSIM-et készülékeibe. Egyes országokban azonban továbbra is korlátozott a használata.

Amikor az Apple kiadott egy funkciót két SIM az iPhone XS és XS Max eszközökön bejelentették, hogy egy slot van fenntartva az eSIM számára. Az Apple Watch rendelkezik eSIM-mel is.

Nem csak okostelefonok, okos óra-Még kicsi formája miatt is használja az eSIM-et, ezért nem megfelelő, ha egy közönséges SIM-kártyát használ.

Mi a helyzet az Android telefonokkal? Google Pixel 2 az első Android telefon, amely az eSIM-et használja, bár csak az Egyesült Államok régiójára vonatkozik.

Abban az időben a felhasználók közvetlenül választhatják ki a szolgáltatót. Ha szolgáltatót szeretne váltani, azonnal megteheti.

Ezen kívül 2016-ban a Samsung kiadta az eSIM technológiával felszerelt Samsung Gear S2 3G-t is 2016-ban.

ESIM szolgáltató Indonéziában

Fotó jóvoltából: Viva

Ha eszközén már van eSIM funkció, akkor az a kérdés, hogy melyik szolgáltató biztosította az eSIM-et?

Csak amennyire Jaka tudja Smartfren amely Indonéziában már biztosítja az eSIM-et. Az eSIM támogatja a Smartfren 4G LTE hálózatát.

Azok számára, akik használni szeretnék, közvetlenül a különböző városokban található Smartfren üzletekbe látogathatnak. Később QR-kódot kap a felhasználói profil telepítésére az eszközre.

Az eSIM jövője

Az eSIM a jövőben minden fizikai SIM-kártyát kicserél? Lehetséges, tekintettel a sok felkínált előnyre.

Sőt, ismert okostelefon-gyártók is elkezdtek eSIM-ekkel felszerelt eszközöket gyártani.

Azonban mindenképpen időbe telik, amíg az ügyfelek megszokják ezt a technológiát. Jaka szerint még néhány évbe telik, amíg ez a technológia szabványossá válik az okostelefon-felhasználók körében.

A szavak vége

Ez egy rövid áttekintés mi az eSIM a különbséggel együtt egy szokásos SIM-kártyával. Sajnos úgy tűnik, hogy az eSIM nincs hatással arra, hogy az internetes kvótánkat megmentették-e vagy sem.

Ami egyértelmű, az eSIM a tervek szerint a SIM-kártya szerepét váltja fel, amely nagyon ragaszkodik hozzánk.

Jaka magyarázatából melyiket részesíti előnyben? Írj a kommentekbe, igen!

Olvassa el a cikkeket is Jogsi vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Ratriansyah.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found