A gyökerezett android biztonságának 5 módja

Az okostelefon gyökér állapotban van? Íme 5 módszer a gyökeres Android biztosításához.

Android okostelefon-felhasználók számára ismernie kell a kifejezést gyökér vagy gyökeresedés. Igen, gyökér Az Android az Android operációs rendszer átalakításának folyamata, amely korlátlan hozzáférést biztosít Önnek. Ahol engedélyezheti az Android operációs rendszer elemeinek hozzáadását, törlését vagy akár megsemmisítését.

Gyökér ahhoz hasonlítható, hogy megnyíltál kulcs házba, így bemehet a házba, és bármit megtehet. A jelentés gyökér bizonytalanná és lopásra hajlamossá teheti otthonát is. Igen, androidos okostelefonja hajlamosabb támadni rosszindulatú rosszindulatú szoftver, amely károsíthatja a rendszert, vagy adatokat lophat el.

  • SÜRGŐS! Ezeket kell tennie az Android biztonságának megőrzése érdekében

A gyökerező Android biztonságának 5 módja

Tehát nagyon jól tudnia kell, milyen előnyökkel jár gyökér Android és mi a hatása. Jelentés a TechViraltól, az ApkVenue bemutatása nyomán 5 módja annak, hogy biztonságossá tegye a már meglévő Android okostelefontgyökér.

1. Alkalmazási engedélyek vagy alkalmazásengedélyek kezelése

Ha okostelefonján Android Marshmallow fut, vannak olyan funkciók Alkalmazásengedélyek Ez az alkalmazásengedélyeket intuitívabbá teszi, lehetőséget adva az alkalmazások egyes engedélyeinek engedélyezésére vagy megtagadására, ahelyett, hogy minden engedélyt egyszerre kellene elfogadnia. Például megadhatja a Chrome böngészőnek a kamerához való hozzáférést, de a mikrofonhoz való hozzáférést nem kívánja megadni.

Nyugodtan, ha androidos okostelefonján még nem fut az Android Marshmallow. Az alkalmazás segítségével továbbra is kezelheti az alkalmazás által kért minden hozzáférést App Ops. Olyan ez, mintha annak ellenére sem lenne zárva a ház ajtaja, hogy a ház minden szekrényét, hűtőszekrényét és egyéb felszerelését bezárja. Tehát egy kicsit biztonságosabb érzés, nem?

Töltse le az App Ops alkalmazást

2. Ne telepítsen nem hivatalos alkalmazásokat

Egy másik fontos dolog, miután megtette gyökeresedés nem Letöltés és telepítsen nem hivatalos alkalmazásokat, töltsön le alkalmazásokat és játékokat a Google Play Áruházból vagy egy megbízható letöltési helyről, például a JalanTikusról. Valamilyen oknál fogva néha alkalmazásokat vagy játékokat telepítünk a Google Play Áruházon kívül. Szeretne olyan játékokat játszani, amelyek már be vannak kapcsolva réstermészetesen a módosított alkalmazások tartalmazhatnak rosszindulatú gonosz.

3. Ne törölje az összes alapértelmezett alkalmazást

Hozzáférés megszerzésével gyökér, Az Android felhasználók törölhetik az összes meglévő alkalmazást az Androidról, beleértve az alapértelmezett alkalmazásokat is, amelyeket soha nem használnak. De vigyáznod kell, ne törődj gondatlanul az alapértelmezett alkalmazással. Ha törli az Android-eszköz tökéletes futtatásához szükséges néhány alkalmazást, akkor ez mindenképpen az eredmény lesz hiba vagy az okostelefon instabillá válik. Tehát, mielőtt törölné az alapértelmezett alkalmazást, először tudnia kell, hogy mit csinál, és erősen javasoljuk, hogy ne törölje gondatlanul az alapértelmezett alkalmazást.

4. Használjon anti-vírust

Ha androidos okostelefonja nincs állapotban gyökér, A Google azt állítja, hogy nincs értelme vírusirtó alkalmazást telepíteni az Androidra. Még egy történet az okostelefonokról, amelyek voltakgyökér, ahol antivírusra van szükség a biztonság fenntartásához. Rendszeresen végezhet vizsgálatokat, hogy minden biztonságban legyen. Nos, olvassa el teljes egészében a következő cikket, 10 legjobb Android víruskereső alkalmazás az okostelefonhoz.

5. Mindig BackUp

Az Android rendszer módosításának helytelen lépései bizonyos rendszerkárosodásokat okozhatnak, mint pl puha tégla, bootloop, a teljes halálig. Tehát legyél szorgalmas biztonsági mentés szükség esetén minden nap. Nos, használhatja az alkalmazást Titanium Backup amelynek nagyon teljes tulajdonságai vannak. Könnyen megteheti biztonsági mentés, visszaállíthatja, áthelyezheti az alkalmazás vagy játék adatait memóriakártyára és így tovább.

Ez az 5 biztonságos lépés az eddig használt Android okostelefon használatáhozgyökér. Valóban azzal gyökér sok mindent megtehetünk, például telepíthetünk egyedi ROM, próbálja ki a legújabb funkciókat, az akkumulátor hosszabb ideig tarthat, a teljesítmény könnyebb lehet és még sok más. A rendszer azonban általában nem stabil, ezért rendelkeznie kell ilyennel biztonsági mentés fontos adatok. Véleménye szerint továbbra is szükségünk van az Android okostelefonunkra gyökér?


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found