ustadz jaka: az orrszedés és a fül megkaparás törvénye böjtöléskor

Az evésen és az iváson kívül vannak más dolgok is, amelyek a böjtöt is megtörhetik, ha bejut a szervezetbe. Az orra is eltöri a böjtöt?

Kérdés

Assalamu'alaikum Wr. Wb.

Mint tudjuk, a böjt hónapban kötelesek vagyunk tartózkodni mindentől, ami megtörheti a böjtöt. Az a dolog, amely érvényteleníti a koplalást az evéstől és ivástól eltekintve, a testbe jutó tárgyak jelenléte.

A kérdésem a testbe jutó tárgyakról szól. Hogyan áll a böjti hónapban az orrszedés (az orrszedés) és a fülszedés törvénye? Tartalmazza-e azokat az eseteket, amelyek megtörik a böjtöt?

Wassalamu'alaikum Wr. Wb.

Lukman Azis, 26 éves

  • Ustadz Jaka: Csókolózás koplaláskor, ez Batalkah?
  • Ustadz Jaka: Inhalátor használata böjtöléskor nem megfelelő?
  • Ustadz Jaka: Mi a döntés a nyeléses köpésről a böjt alatt?

Válasz

Wa'alaikumsalam Wr. Wb.

Igaz, hogy alapvetően a böjt lemondható, ha valami a test lyukain keresztül jut be a testünkbe, mint például a száj, az orr, a fül, a végbélnyílás vagy a nemi szerv. És Lukman testvérnek az orrszedéssel vagy a fülek kiszedésével kapcsolatos kérdésével kapcsolatban erre kell figyelnünk.

A böjt megtörése az ain objektum belépésének köszönhető (ami világos, látható), bár csak kissé abba a részbe, amelyet Jaufnak hívnak; mély üreg. (Zainuddin bin Abdul Aziz al-Malibary, Fath al-Mu in)

A szippantás finom, különösen, ha egy csomó van az orrban. Az orrszedés után mindenképpen meg fog történni penget. A gyakorlatban az orrvérzés két részre osztható:

  • A rendszeres orrvérzés, nevezetesen olyan, amely nem éri el az orrüreget (1 ujjhajtás), ez nem érvényteleníti a böjtöt.
  • Rendkívüli orrvérzés, nevezetesen olyan orr, amely túl mély ahhoz, hogy az orrba (ujjakba) behelyezett tárgyak belépjenek az orrüregbe (több mint 1 ujjbegy-hajtás), és ez az orrlyuk érvényteleníti a koplalást, ha azt tudatosan és szándékosan végzik.

És ez a fülkaparásra is vonatkozik. Összegzésként elmondhatjuk, hogy tudatos vagy öntudatlan állapotban lévő orrunk nem érvényteleníti a böjt gyakorlását, mindaddig, amíg egynél több ujjbegy csuklóval nem rendelkezik. Míg ha egynél több csülök hajtja össze az ujjakat, az érvényteleníti a böjtöt. És visszatekintve a valóságba, van-e valaki, aki orrát mélyebbre veheti, mint egy ujjbegy?

Ja igen, bár az orrod finom, nem ízlik. És ne próbálja megkóstolni a böjtölés közbeni evés ízét, TÖRLÉS!

Allah tudja a legjobban, A'lam Bishawab.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found