15+ professzionális fotózási tipp és trükk okostelefonos fényképezőgéppel

valóban maximalizálhatjuk az egyedi és minőségi fogást. Csak annyit kell tennie, hogy kísérletezzen kreatív ötletekkel, és tegyen meg mindent, hogy maximalizálhassuk az egyedi fogást.

Korábban a fényképezés inkább egyet jelentett a professzionális fényképezőgépeket használó fényképezési technikákkal, mint pl DSLR például. De most beléptünk a világba mobil fotózás, ahol az okostelefonok ma már egyre kifinomultabb kamerákkal vannak felszerelve tapasztalat ami nem kevésbé izgalmas, mint egy professzionális fényképezőgép.

Függetlenül attól, hogy milyen típusú okostelefont használ, valóban maximalizálhatjuk, hogy egyedi és minőségi fogást kapjunk. Az AndroidPitről jelentve mindössze annyit kell tennie, hogy kísérleteznie kell a kreatív ötletekkel, és több mint 15 professzionális fotózási tippet és trükköt kell megtennie az alábbi okostelefon kamerák segítségével.

  • 7 tipp és trükk professzionális fényképezéshez okostelefonos fényképezőgép használatával
  • 7 professzionális fényképezési trükk okostelefonos kamerával
  • Különleges! Így készíthet ikerképeket Android okostelefonon

15+ professzionális fotózási tipp és trükk okostelefonos fényképezőgép használatával

1. Tisztítsa meg az okostelefon fényképezőgép objektívjét

Mielőtt tovább mennénk, a legegyszerűbbel kezdjük, mégpedig tisztítsa meg a kamera lencséjét okostelefonját. Az okostelefonok annyira kötődnek a felhasználókhoz, bárhová is megy. Mivel a fényképezőgép lencséjét gyakran használják, mindenképpen tapad az ujjlenyomatokra és a porra, mindkettő nagyon puha a látható porra. Ha nem tisztítjuk meg, akkor a kamera rögzítései elmosódhatnak.

2. Használja a Kamera gomb gombját Redőny

A legtöbb okostelefon nincs felszerelve speciális kamera gombbal, helyette beállíthatja hangerő gomb mint egy gomb redőny kamera a vibráció minimalizálása érdekében. Hasonlóképpen a fényképekhez is szelfi, ha lehetséges, használja a hangerő gombokat, így jobban összpontosíthat a megszerzésre háttér szép képek.

3. Maximalizálás Parancsikon Kamera

A legtöbb Android okostelefon rendelkezik parancsikon kifejezetten a kamera gyors indításához egyértelmű, hogy praktikusabb, különösen rövid életű hirtelen pillanatok rögzítésére. Nos, megtanulhatod parancsikon által biztosított eladó az okostelefonod, ez más. Általában a terület alján található zár képernyõ Vagy egyszerűen nyomja meg kétszer a kezdőlap gombot a Samsung okostelefonokon, vagy nyomja meg kétszer a hangerő csökkentése gombot az ASUS ZenFone okostelefonokon és más készülékeken.

4. Tájfotózás

Fénykép tájkép a 16: 9 formátummal általában természetes tájképek rögzítésére használják, vagy más értelemben a természet szépségét rögzítő fotótípus. A természeti táj minden bizonnyal olyan gyönyörű, különösen bizonyos időszakokban, amikor érzékenyen kijelölhetjük a napsugarak természetét és irányát. Például délután vagy kora reggel, amikor a napsugár sárgás, és az esés iránya nagyon hosszú árnyékot képez.

5. Kerülje a LED vaku használatát

A nagyszerű fotókhoz mindig természetes fényt használjon. Még a professzionális fotósok számára is, akik DSLR fényképezőgéppel rendelkeznek, a vaku funkció vészhelyzet esetén általában nagyon jól megmarad. A LED vaku helye az okostelefonon túl közel van az objektívhez, így a hatás általában feltűnő. Ha a természetes fény nem elegendő, növelheti a pontszámot expozíció (EV) és ISO a kamerán. De ne feledje, hogy az ISO növelése „zajt” is eredményezhet. Kivéve, ha nappal fényképez, amikor a nap a tárgy mögött van.

6. Ne használja a digitális zoom funkciót

Használat digitális zoom okostelefonon egyenértékű a fotó megsemmisítésével. Hacsak a fényképezőgépe nem rendelkezik optikai zoommal, ahol a kamera lencséje valóban kiesik az eszközéből (például a Samsung Galaxy K Zoom). A legjobb alternatíva: nagyíthatja a fénykép szerkesztésével a fénykép elkészítése után.

7. Határozza meg a használt okostelefon kamerát

Drága okostelefonokat vásárolt, használja ki a fényképezőgép kifinomult képességeit teljes mértékben. Sőt, a mai okostelefonok, bár nem zászlóshajó, az okostelefonba ágyazott kamera alacsony végű és vége közepén elegendő ahhoz is, hogy kielégítse a fényképezés hétköznapi emberek igényeit.

Csak annyit kell tennie, hogy felismeri az okostelefonjára telepített kamera csínját-bínját. Csak módosítsa a felbontást, Fényerősség, fényképezési módok, szűrők és egyebek. Ismeri a közmondást ala szokás szerint ? Aha! A gyakorlat folytatása még jobbá teszi Önt!

8. Legyen közelebb és teljesüljön Kereső

Ha messze van a fénykép tárgyától, akkor csak kapni fog ábra kicsi, aki veszített háttér körül. Jó fotók készítéséhez kerülje a zoom funkciót, mert ez rontja a képminőséget. Csak annyit kell tennie, hogy közel kerül és teljesíti kereső vagy okostelefon képernyőjén a fotóobjektummal.

9. Mindig emlékezz a Harmadik Szabály összetételére

Nem mindig helyezhet el fényképobjektumokat a közepén keret. Ha azt szeretné, hogy a kapott fotó a lehető legtermészetesebb legyen, használja a kompozíciót Harmadik szabály. A Harmadik Szabály összetételének gondolata az, hogy lebomlik keret három egyenlő részre, vízszintesen vagy függőlegesen.

Néhány okostelefonos fényképezőgép rendelkezik olyan beállításokkal, amelyek elhelyezik ezeket a vonalakat, hogy felvétel közben könnyebben lássa a legjobb kompozíciót. Ezen vonalak kereszteződésének pontján kell elhelyeznie a fotóobjektumot keret. Mindenképpen meg fog lepődni az eredményeken!

10. Szerezd meg a legjobb megvilágítást

A természetes megvilágítás mindig jobb fotószíneket eredményez, mint az elkészített fotók vaku kamera. Ha beltéren fényképez, keressen mesterséges fényt vagy kicsi, természetes fényt, hogy tükrözze a fényképeit.

11. Használjon emberi tárgyakat a jobb eredmények érdekében

Szabad szemmel megörökített gyönyörű tájképeket csak okostelefonos kamerával lehet nagyon nehéz megörökíteni. A jobb eredmény érdekében használja a fényképen látható emberi tárgyat. Ez az így kapott fotó személyesebbé és emlékezetes. Természetesen nagyobb értéket ad a jelenetnek.

12. Panoráma felvétele többszemélyes tárgyakkal

A közép- és felső osztályú okostelefon kamerák általában kamera funkciókkal vannak ellátva Panoráma. Ha olyan panorámaképet szeretne készíteni, amelynek tárgya vagy személye kettősnek tűnik, akkor az a helyzet, amikor a kamera 360 fokos képet készít, és a fényképezett személy balról, középre, majd jobbra mozog az irányt követve. a kamera mozgásának.

13. Panoráma fényképezése járműben

Nem kell 360 fokkal elforgatnia a kamerát, fényképezhet is Panoráma míg a járműben. Csak annyit tesz, hogy panorámás üzemmódba helyezi a kamerát, majd kézzel készít felvételt, megpróbál stabil lenni.

14. Nagyítás fényképezése távcsővel (távcsővel)

A középosztálytól a felső osztályig terjedő szinte minden típusú okostelefon rendelkezik kamerákkal, amelyek funkciókkal vannak ellátva zoomolás. Az okostelefonos fényképezőgép átlagos jellemzői azonban nincsenek messze. Ezenkívül egy szempontot figyelembe kell venni: az okostelefonos fényképezőgép zoom funkciójával történő felvétel általában a képminőség csökkenését eredményezi, a kép nem éles és általában sok. zaj. Kerülje meg ezt, kihasználhatja távcső vagy távcső az okostelefon kamera elejére szerelt zoom objektív cseréjéhez.

15. Vízcseppek használata makró készítéséhez

Ha nincs külső makro lencséje, használhatja az okostelefon kamera lencséjére csöpögött vizet. A víz ívelt alakja helyettesítő lehet szűrőmakro lencse Ön. Ügyeljen arra, hogy a víz ne kerüljön az okostelefonba.

16. Használjon fényvisszaverőként egy autó ablaktábláját

Ha nincs olyan fényvisszaverő, amelyet professzionális fotózási tevékenységekhez lehetne használni, akkor használhat egy arany vagy ezüst autóüveg burkolatot is, amelyet visszaverő fényként használhat.

17. Fejhallgatóval cserélje ki az exponáló gombot

Képeket is készíthet szelfi gombnyomás nélkül redőny közvetlenül az okostelefonon. A fülhallgatót csatlakoztató eszközként használhatja a gombok megnyomásához redőny. Annak érdekében, hogy a távolság Ön és az okostelefon között nagyobb legyen. Az okostelefon állványra vagy kartonból készült tartó segítségével elhelyezhető az asztalon vagy a falon. Megjegyzés: ellenőrizze, hogy a fülhallgató támogatja-e a funkciót redőny és csatlakozzon a kamera alkalmazáshoz.

18. Víz alatti fotók

Az utolsó trükk tipp a képek készítése viz alatti. Mit jelent a fényképezés viz alatti itt az okostelefont egy tiszta üvegbe teszik, majd az üveg felét vízbe merítik, hogy lefényképezzék a tárgyat. Annak érdekében, hogy a kép úgy nézzen ki, mint a vízből való lövés. Ez a trükk kissé kockázatos, ezért ügyelni kell arra, hogy az üveg ne kerüljön a vízbe.

Ezek több mint 15 tipp és trükk professzionális fényképezéshez okostelefonos fényképezőgéppel. Továbbra is áttörő kreatív ötletekkel csiszolja készségeit egyedi és minőségi fotók készítéséhez.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found