Ez 5 oka és módja a lassú számítógép megoldásának

Bosszantó, amikor a PC idővel lassúvá válik. Nos, itt az ApkVenue megmondja, hogyan kell kezelni a lassú számítógépet és annak okait.

Jelenleg a számítógépek váltak az egyik fő szükségletgé, különösen azok számára, akik olyan területeken dolgoznak, amelyek mindig érintkeznek számítógépekkel, például irodai dolgozók, banki dolgozók, programozók és még sokan mások, akiknek valóban szükségük van számítógépes eszközökre.

Néha azonban számítógépekkel (vagy laptopokkal) foglalkozva gyakran tapasztalunk olyan problémákat a számítógép teljesítményével kapcsolatban, amelyek néha nagyon lassúak, így akadályozzák a munkát és érzelmeket keltenek.

Lehet, hogy néhányan azt gondolják, hogy ez a probléma a régi számítógép kora miatt, vagy azért, mert a számítógépet ritkán tisztítják.

Tehát, hogy többet megtudjon, nézzük meg a következő cikket arról, hogyan kell kezelni a lassú számítógépet.

A lassú számítógép legyőzésének okai és módjai

Lehet, hogy a fenti két oknak van egy pontja, de valójában számos más tényező okozhatja a számítógép nagyon lassúvá válását.

Mik ezek a tényezők és hogyan lehet ezeket leküzdeni? Olvassa el a megbeszélést azokról a tényezőkről, amelyek lassíthatják a számítógépet, és hogyan lehet ezeket legyőzni.

1. Töredezettségmentesített merevlemez

Fotó: systweak.com

Az első tényező, amely miatt a számítógép nagyon lassú, a töredezettségű merevlemez miatt van, ami lassúvá teszi a merevlemez-partíción az adatok olvasását.

Az adatok olvasási és keresési folyamatának végrehajtása során a számítógépes rendszer indexrendszer segítségével keresi a merevlemezen tárolt adatokat, így ha még soha nem hajtotta végre a merevlemez töredezettségmentesítését, akkor a A merevlemez szétszóródott, így ha elérik, hosszabb folyamatot igényel.

Ennek kijavításához a merevlemezt töredezettségmentesíteni kell legalább egy-két héten egyszer. Csak írja be a Lemeztöredezettség-mentesítőt a Start menübe, és hozzon létre egy töredezettségmentesítési ütemezést a merevlemezhez.

2. Túl nehéz böngésző tényezők

Egy másik tényező, amely a számítógép lassulását is okozhatja, a böngésző tényező. Ha megnyit egy böngészőt, akkor természetesen hajlamos sok böngészőt megnyitni a böngészőben, hogy egyszerre több webhelyet is elérhessen.

Nos, ez valóban megkönnyíti a sok információ egyszerre történő megszerzését, de nagyobb terhelést jelent a számítógép RAM-jára is.

Képzelje csak el, ha egyszerre megnyit 10 lapot, természetesen a számítógép RAM-jának terhelése is nagyon nagy lesz.

Nem is beszélve arról, ha olyan nehéz böngészőt használ, mint a Google Chrome, amely akár 500 MB RAM-ot is képes megenni, annak ellenére, hogy csak 4-5 lapot nyit meg, vagy ha két különböző böngészőt futtat egyszerre.

Az ilyen problémák kiküszöbölése érdekében próbálja meg, hogy a böngésző használata közben ne nyisson meg túl sok lapot, és nagyon ajánlom, hogy ne használja a Google Chrome böngészőt, ha a RAM-ja csak 1-2 GB körül van.

3. Túl sok ideiglenes fájl

Valójában az ideiglenes fájlok nagyon hasznosak lehetnek a felkeresett webhelyadatokhoz való gyorsabb hozzáféréshez, de mint egy kétélű kés, az ideiglenes fájlok is lelassíthatják a számítógépet.

Például, ha a merevlemez majdnem megtelt, ezeknek az ideiglenes fájloknak a megléte lefoglalja a fennmaradó merevlemez-területet, amelyet oldalfájlként kell használni, hogy ez segítsen a RAM-nak különféle programok futtatásában.

Az ilyen problémák megoldásához számos alkalmazást használhat az ideiglenes fájlok megtisztítására a számítógépén, például a CCleaner alkalmazást.

4. Túl sok induló alkalmazás

Amikor úgy érzi, hogy a számítógép nagyon lassan indul el, és néha akár 2-3 percet is igénybe vehet, ami a hosszú betöltési idő problémájával párosul, amikor az alkalmazást közvetlenül a számítógép indítása után nyitják meg.

Bizonyosodhat arról, hogy a probléma fő oka az indítási folyamat során futó alkalmazások száma.

Az indításkor futó sok alkalmazás miatt a RAM rendkívül keményen fog dolgozni, hogy kiosztja az indításkor futó alkalmazások számára rendelkezésre álló helyet, így ez természetesen nagyon megterheli a RAM-ot.

Ennek leküzdéséhez ki kell kapcsolnia számos indító programot, amelyek alapértelmezés szerint futnak a számítógépen: írja be az msconfig parancsot a start menübe, majd válassza az indítási fület, és kapcsolja ki néhány indító programot, amelyek sok mindent megesznek. RAM, például Tune-Up Utilities, ha van ilyen.

5. Malware fertőzés

Fotó: cbronline.com

Ha a fenti 4 tényező ellenőrzése után megtette a megoldást, ahogy a fentiekben kifejtettem, de a számítógépe még mindig lassú,

Tehát arra a következtetésre lehet jutni, hogy a számítógépet rosszindulatú programokkal fertőzték meg, amelyek a számítógépes rendszer hátterében futnak, és így zavarják a számítógép teljesítményét.

Ha Ön maga oldja meg ezt a rosszindulatú programot, használjon több neves víruskeresőt, mint például a Kaspersky, az Avast, a Nod32 és még sok más.

Ez volt az 5 tényező, amely miatt a számítógép lassúvá vált, és hogyan kell kezelni a lassú számítógépet, remélhetőleg ez hasznos és sok szerencsét.

Ügyeljen arra, hogy a számítógépe mindig egészséges maradjon, rendszeresen végezzen töredezettségmentesítést és szkennelést víruskereső segítségével, és rendszeresen tisztítsa meg a számítógépen lévő ideiglenes fájlokat a lassú számítógépes problémák elkerülése érdekében.

, találkozunk, és győződjön meg róla, hogy megjegyzést írt és megosztotta barátaival.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found