A laptop akkumulátorának megtakarításának 12 leghatékonyabb módja (frissítés 2020)

Szüksége van arra, hogy a laptop akkumulátora hosszabb ideig tartson? Az ApkVenue rendelkezik ezzel a módszerekkel a Windows 7, 8 és 10 rendszereken használható leghatékonyabb laptop-akkumulátor megtakarításához.

Korábban a laptop elég vastag volt, nagy súlyú, a teljesítmény pedig közepes volt. Most a laptopok egyre karcsúbbak, vékonyabbak és könnyebbek. megkönnyítve a mindenhová hordozást.

Képessége még megbízhatóbb, gyors teljesítménye támogatja a termelékenységet. A specifikációk kifinomultságával azonban mindenképpen ki kell egyensúlyozni elem élettartam a jó.

Sajnos a laptop akkumulátorának élettartama még nem felel meg a felhasználói igényeknek. Ezért itt az ApkVenue bemutatja a laptop akkumulátorok, különösen a Windows 10 megtakarításának módjait. Annak érdekében, hogy a laptop akkumulátora tartós és tartós legyen.

Hogyan lehet megtakarítani a laptop akkumulátorát

1. Kapcsolja be az Akkumulátorkímélő módot

A Windows többféle energia üzemmóddal rendelkezik, nevezetesen az akkumulátorkímélő móddal és a normál móddal. Nos, a laptop akkumulátorának megtakarításának legegyszerűbb módja az üzemmód aktiválása energia takarékos.

Ez a szolgáltatás automatikusan módosítja a laptop energiafelhasználását, hogy az hatékonyabb legyen. Ban ben alapértelmezett, az akkumulátorkímélő mód akkor lesz aktív, ha a laptop akkumulátorának 20% -a megmarad.

Most növelheti ezt a százalékot, ha gyakran mobil alapon dolgozik, és energiát kell megtakarítania, hogy a laptop akkumulátora hosszabb ideig éljen.

A beállításához nyissa meg Beállítások >Rendszer >Akkumulátor >Az akkumulátorkímélő beállításai > majd állítsa be a kívánt százalékra.

2. Változtassa meg az „Energiatervet”

Az üzemmód aktiválása mellett energia takarékos, neked is változtatnod kell áramterv nak nek Energiatakarékos hagyja, hogy a laptop megtakarítsa az akkumulátort. Az út kattintson jobbra> akkumulátor ikonraEnergiagazdálkodási lehetőségek > Váltás a következőre: Energiatakarékos.

Ezzel is megtakaríthatja a Windows 10 laptop akkumulátorát és más, könnyen alkalmazható verzióit.

Így laptopot is használhat anélkül töltés a lehető leghosszabb idő alatt. Természetesen a laptop teljesítménye csökken.

A Windows alapértelmezés szerint több energiaellátási tervvel rendelkezik, amelyeket módosíthat, sőt a semmiből újakat is létrehozhat.

Ehhez egyszerűen kattintson a jobb gombbal az akkumulátor ikonra a tálcán>Tápellátási lehetőségek >A terv beállításainak módosítása a módosítani kívánt energiagazdálkodási tervről>Speciális energiabeállítások módosítása. Most ott manuálisan beállíthatja.

3. Állítsa be a Tápellátás és az Alvó módot

Beállíthatja, hogy a képernyő mennyi ideig kapcsoljon ki automatikusan, amikor a laptop tétlen állapotban van, és az akkumulátort használja Beállítások >Rendszer >Teljesítmény és alvás.

Ez azért fontos, hogy a laptop akkumulátorának energiája ne pazarolódjon a képernyő bekapcsolásakor, amikor éppen nem használja azt.

Beállíthatja a képernyő automatikus kikapcsolását, ha 1 vagy 2 perc múlva a laptop nincs használatban.

Ez a módszer a Windows 10 laptop akkumulátorának megtakarításához nagyon jó, és a laptop képernyőjét is kevésbé terhelheti, mert mindig be van kapcsolva.

4. Csökkentse a fényerőt, vagy kapcsolja be az adaptív fényerőt

Nem titok, hogy a LED-monitor az egyik legtöbb laptop akkumulátort fogyasztó laptop-alkatrész.

Ha csak gépelési célokra vagy böngészés, le kell engednie Fényerősség a képernyőn.

Ettől eltekintve a Windows 10 egy funkció segítségével automatikusan szabályozhatja a képernyő fényerejét beépített. Ez a funkció sötétben sötétíti a képernyőt.

Hogyan lehet megtakarítani a laptop akkumulátorait a Lenovo, az ASUS és mások számára, a di funkcióval lehet aktiválni Energiagazdálkodási lehetőségek.

  • Nyisd ki Energiagazdálkodási lehetőségek Windows 10 rendszeren.
  • Kattintson a gombra A terv beállításainak módosítása, Az ApkVenue az energiatakarékos módot ajánlja.
  • Most kattintson Speciális energiabeállítások módosítása.
  • A fül alatt További beállítások, görgessen lefelé a kereséshez Kijelző és kattintson (+).
  • Ezután aktiválja Adaptív fényerő és kattintson Ok a beállítások mentéséhez.

Megjegyzés: Ez a funkció csak akkor működik, ha laptopjában környezeti fényérzékelő van telepítve.

5. Deaktiválja az Élő csempéket

A Windows 10 Live Tiles funkciója lehetővé teszi az információk online megszerzését valós idő anélkül, hogy bármit is tenne.

Annak ellenére, hogy hasznosnak tűnik és nagyon jónak tűnik, de talán nem mindenkinek van szüksége rá.

Az internetkvóta fogyasztása mellett ezen információk megjelenítéséhez az akkumulátor is lemerül. A funkció letiltása szintén hatékony módja a laptop akkumulátorának megtakarításának.

Az élő lapok deaktiválásához kattintson a Start menüre a bal alsó sarokban található Windows logó megnyomásával. Ezután kattintson a jobb gombbal az egyik lapra, majd válasszon egy lehetőséget Kapcsolja ki az élő lapkát.

6. Távolítsa el az alkalmazást, vagy zárja be, ha nem szükséges

Ban ben frissítés A Windows 10, néha a Microsoft is számos új alkalmazást merít. Javasoljuk, hogy gyakran ellenőrizze, ha vannak olyan új alkalmazások, amelyeket nem használ, jobb törölni őket.

Mivel ezen alkalmazások némelyike ​​csatlakozhat az internethez, és a legfrissebb információkat csempéken jeleníti meg. Tehát jobb távolítsa el az alkalmazást a laptop akkumulátorának megtakarítása érdekében.

Ezenkívül számos szoftvereszközt terveztek az online tevékenység figyelemmel kísérésére valós idő a laptopon. Például a PC Suite alkalmazás megvárja az eszköz csatlakozását.

Nem szabadulhat meg ezektől az alkalmazásoktól, de bezárhatja őket, amikor nincs szükség rájuk.

7. Tiltsa le az induló programokat

Az induló programnak megvan a jogosultsága, hogy a laptop indításakor automatikusan elindítson minden alkalmazást. Tovább sétálnak háttér, edd meg forrás, és természetesen akkumulátort fogyaszt.

Előfordul, hogy az Ön által telepített alkalmazások automatikusan induló programként jelentkeznek, bár néha nincs rá szükség.

Ha nincs szüksége egy programra a háttérben történő automatikus futtatáshoz, akkor csak deaktiválnia kell az indító programból.

A trükk csak jobb kattintás Start menü >Feladatkezelő >üzembe helyezés > és letiltani nem alapvető programok.

Ez az akkumulátor-élettartam megtakarításának egyik módja a Windows 7, 8 és 10 rendszerekben, mivel a rendszer indítása mindháromban megegyezik.

8. Tiltsa le az alkalmazásokat a Háttéralkalmazásokban

Az indítási program kikapcsolása mellett számos Background Apps alkalmazást is le kell tiltania.

Nyílt az út Beállítások >Magánélet >Háttéralkalmazások, majd kapcsolja ki háttéralkalmazások amit soha nem használ.

Az olyan szoftverek, mint a Groove Music, a Get Office, az Weather és az Xbox, kikapcsolhatók, ha soha nem használja őket. Ezt rendszeresen ellenőrizni kell az Ön által használt rendszeren.

Több és több háttéralkalmazás hogy kikapcsolja, annál jobban megtakarítja a Windows laptop akkumulátorát.

Ezzel megtakaríthatja a Windows 8, 7 és 10 laptop akkumulátorokat, amelyekkel megpróbálhatja összehasonlítani az eredményeket.

9. Processzor fojtószelep

Nem minden alkalommal, amikor szüksége van a számítógép processzorának teljes potenciáljára, csökkentheti a processzor maximális teljesítményét is.

Ezzel további 30 percet kaphat. Hogyan:

  • Nyisd ki Energiagazdálkodási lehetőségek Windows 10 rendszeren.
  • Kattintson a gombra A terv beállításainak módosítása, Az ApkVenue divatot javasol energiatakarékos.
  • Most kattintson Speciális energiabeállítások módosítása.
  • A Speciális beállítások lapon görgessen lefelé a kereséshez A processzor energiagazdálkodása és kattintson (+).
  • Ezután kattintson a (+) gombra A processzor maximális állapota.
  • Kattintson a gombra kiválasztás Akkumulátorról és csökkentse azt 20% -ra.
  • Kattintson a gombra Ok, a beállítások mentéséhez.

Most, amikor az energiatakarékos módot választja, korlátozza a feldolgozási teljesítményt, és ez csak akkor érvényes, ha a laptop egyébként is használja az akkumulátort.

Megjegyzendő, hogy a CPU feldolgozási teljesítményének csökkentése hatással lesz a laptop teljesítményére. Tehát, csak nyisson meg egy könnyű alkalmazást.

10. Tartsa alacsony a hangerőt, és tiltsa le a Windows Update alkalmazást

Minden erőfeszítést meg kell tennie a laptop akkumulátorának hosszú ideig tartó fenntartása érdekében, amelyek közül az egyik a hangerő alacsony szinten tartása.

Ha szükséges, akkor is kapcsolja ki a Windows frissítéseket a Windows 10 rendszeren. A laptop akkumulátorának hosszabb élettartama mellett a kvóta is hatékonyabb lehet. Hogyan:

Ezt a laptop használói gyakran figyelmen kívül hagyják, annak ellenére, hogy az Acer, az ASUS vagy bármely márkájú laptop akkumulátorának megtakarítása elvben ugyanaz.

A laptop akkumulátor hosszabb élettartamának megőrzése csekélynek tűnik, de valóban így van elég hatékony a felhasznált akkumulátor fogyasztásának csökkentésében.

11. Tartsa tisztán a laptopot és használja a megfelelő helyen

A víz és a por az elektronikus eszközök legfőbb ellenségei, ez alól a laptopok sem kivételek. Ügyeljen arra, hogy gondosan ügyeljen rá, és tisztán tartsa a laptopot.

Annak ellenére, hogy sok helyre áthelyezhető, nyilvánvalóan vannak olyan helyek, amelyekben nem használhatunk laptopot.

Ezáltal a laptop hőcirkulációja nem lesz zökkenőmentes, végül így lesz károsíthatja a számítógép alkatrészeit beleértve az akkumulátort is.

A laptop megfelelő és lehető legjobb használata a laptop akkumulátorainak hosszabb élettartamát is lehetővé teszi.

12. Laptop akkumulátor kalibrálása

Azok számára laptop felhasználók számára, akik már régóta léteznek, biztosan érezni fogja, hogy a laptop akkumulátorának teljesítménye csökkent.

A sérült laptop akkumulátorának oka valóban az nagyon változatos, talán mi laptop felhasználóként nem tudjuk, hogyan kell gondoskodni a jó és megfelelő laptop akkumulátoráról.

Szükséged van rendszeresen kalibrálja a laptop akkumulátorát hogy a laptop akkumulátora még mindig elég jó legyen a használatához.

Ez az időszakos figyelés arra is alkalmas, hogy a laptop akkumulátorai hosszabb élettartamot érjenek el, mert mindig jól figyelik őket.

Ezzel megtakaríthatja a laptop akkumulátorait, különösen azokat, amelyeken Windows 7, 8 és 10 operációs rendszert futtathat

Ez minden bizonnyal nagyon hasznos, ha az irodán kívül tartózkodik, és hosszú ideig azt tervezi, hogy laptopot használ töltés.

Ha úgy gondolja, hogy ez a cikk hasznos, ne felejtse el Ossza meg és hagyja nyomát az alábbi megjegyzésekben.

Olvassa el a cikkeket is Laptop vagy ír Lukman Azis Egyéb.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found