23 sorozat a legújabb Marvel Cinematic Universe (MCU) filmekből

Szeretné megtudni a Marvel-filmek listáját a múltból mostanáig? Itt van egy útmutató a Marvel Cinematic Universe (MCU) film megtekintéséhez, a 4. fázis áttekintésével kiegészítve.

A szuperhősös filmek rajongói számára nagyon jól ismerik őket franchise ezt!

Igen, Marvel Cinematic Universe (MCU) különböző szuperhősöket katapultált, például Amerika kapitányt, Vasembert, Thort, Hulkot, Pókembert Marvel kapitánynak.

Nos, azok számára, akiknek útmutatóra van szükségük a Marvel Cinematic Universe filmsorozat megtekintéséhez, az ApkVenue alább részletesen áttekintette. Csak ezúttal szeretném újra megnézni, igaz?

A Marvel Cinematic Universe filmek listája megjelenési évenként

Mielőtt teljes egészében látná, az ApkVenue itt akar egy kis megjegyzést tenni! Tájékoztatásul, az MCU-ba kerülő szuperhősfilmek a Vasemberből indulnak, amelyet 2008-ban adtak ki.

Tehát az előző Marvel projektfilm nem került bele, banda. Azok számára, akik újra szeretnék nézni a kezdetektől, kövessük az útmutatót, amelyet az ApkVenue kiadásuk szerinti év szerint rendezett. Ezt nézd meg!

Marvel Cinematic Universe 1. fázisú filmgyűjtemény

Ez a Marvel Cinematic Universe nyitány elmondja az első Bosszúállók csapatának megalakulását, azáltal, hogy főszereplőként elmondja Vasembernek, Amerika Kapitánynak, Thornak és Hulknak.

Csak ekkor jelent meg Fekete Özvegy és Sólyomszem, akik kiegészítették a Bosszúállók című filmet is.

1. Iron Man (2008)

MCU nyitófilm, Vasember, Tony Stark történetét meséli el, amikor először a Stark Industries igazgatója lett, majd egy terrorista csoport elrabolta.

Terrorista őrizetben ő is részt vett az ívreaktor fejlesztésében, hogy elkerülje az emberrablást.

Az Arc Reactor az, ami aztán Iron Man figurává változtatta. A film végén Tony és Nick Fury ötlete az, hogy elkészítsék a Bosszúállók projektet.

RészletVasember
Kiadási dátum2008. május 2
RendezőJon Favreau
JátékosRobert Downey Jr., Gwyneth Paltrow

2. Az Incredible Hulk (2008)

A kísérlet sikere után Szuper Katona Amerika kapitány, amiről később az Amerika kapitány: Az első bosszúálló című filmben elmondják, sok tudós versenyez hasonló szérum létrehozásáért.

Semmi sem működött, és csak a Culver Egyetem próbált gamma-sugár felhasználásával szérumot létrehozni, amint azt a film elmondta A hihetetlen Hulk.

Kísérleti anyaggá vált Bruce Banner óriási zöld szörnyeteggé változott, amelyet később Hulknak hívtak. Az a kormány, aki tudott a kísérletről, végül üldözte.

RészletA hihetetlen Hulk
Kiadási dátum2008. június 13
RendezőLouis Leterrier
JátékosEdward Norton, Liv Tyler

3. Vasember 2 (2010)

Tony Stark és bárkás reaktorának története itt folytatódik Vasember 2. Ivan Vanko, aki Howard Stark kollégájának a fia, azt állítja, hogy az ívreaktor az övé.

Ivan saját küldetése, hogy megöli Tony Starkot, és ezzel egyidejűleg elkészíti saját Whiplash nevű robot jelmezét.

A filmben szerepel a Fekete Özvegy karakter is, akit Nick Fury megparancsol, hogy Tony után kémkedjen. Úgy tűnik, maga Nick sem hiszi, hogy Starkhoz hasonló ember jól illik az Avengers projektbe.

RészletVasember 2
Kiadási dátum2010. május 7
RendezőJon Favreau
JátékosRobert Downey Jr., Gwyneth Paltrow

4. Thor (2011)

Odinnak, a 9 világ őristenének egy fia volt Thor. Sajnos problémái vannak az érzelmeivel. Odin alkalmatlannak tartotta az Asgard Job trónján ülést.

Kiszorították a Földre, és hazaengedték, ha méltó lett volna Istenné és Asgard királyává válni. Jane Foster és Dr. segítségével Selvig, Thornak sikerült királygá válnia, amíg vissza nem tér Asgardba.

RészletThor
Kiadási dátum2011. május 6
RendezőKenneth Branagh
JátékosChris Hemsworth, Natalie Portman

5. Amerika kapitány: Az első bosszúálló (2011)

Amerika kapitány: Az első bosszúálló az első film, amely Amerika kapitány eredetének történetét meséli el. Igen, Steve Rogers, aki eredetileg csak kis katona volt, és gyakran voltterrorizál.

Titkos kísérlet, amelynek később sikerült előállítania egy alakot szuper katona aki később Amerika kapitány nevű szuperhős lett.

Első küldetése az, hogy a nemzeti hadsereget legyőzze egy bűnözői csoport, a Hydra ellen, amely a II.

RészletAmerika kapitány: Az első bosszúálló
Kiadási dátum2011. július 22
RendezőJoe Johnston
JátékosChris Evans, Hayley Atwell

6. Marvel A bosszúállók (2012)

Lokit, akit Thanos küldött, hogy ragadja meg a Teserractot az S.H.I.E.L.D-től, kapott egy pálcát, amelyben egy Elmekő található.

Ezután Loki megosztotta a Bosszúállókat, és sikerült kárt okoznia New Yorkban. A csúcsponton a Lokinak sikerült portált létrehoznia a chitauri csapatok számára a Föld behatolására.

A bosszúállók Amerika kapitányból, Iron Manból, Thorból, Hulkból, Fekete Özvegyből és Hawkeye-ből állva sikerült legyőzni Lokit és a Chitauri csapatokat.

Aztán a Tesseractot is sikerült biztonságba hozni.

RészletMarvel A bosszúállók c
Kiadási dátum2012. május 4
RendezőJoss Whendon
JátékosRobert Downey Jr., Scarlett Johansson

Marvel Cinematic Universe Phase 2 filmgyűjtemény

Az egyre nagyobb és egyre gonoszabb fenyegetés a Bosszúállók megalakulása óta fenyeget.

Ban ben fázis Ez számos új szuperhősöt is bemutatott, például Peter "Star-Lord" Quillet a Galaxis őrzői és az Ant-Man munkatársaival.

1. Iron Man 3 (2013)

A sorozatban Vasember 3, Tony Stark egy Vasember jelmezben van egy ellensége a múltjából, valakivel, akivel Tony Stark nem volt hajlandó együttműködni.

Ebben a filmben is van egy csoport terrorista, akik azt állítják, hogy részesei a mandarinnak.

A hamis mandarin terroristákat a Vaspatrióta segítségének köszönhetően legyőzték. A film végén Tony elárasztja ívreaktorát, és létrehoz egy új, kifinomultabb ívreaktort.

RészletVasember 3
Kiadási dátum2013. május 3
RendezőShane Black
JátékosRobert Downey Jr., Shane Black

2. Thor: A sötét világ (2013)

Thor: A sötét világ Elmeséli Jane Foster történetét, aki a portál anomáliák után kutat, ahelyett, hogy belépne egy portálba, és megtalálná Aethert (a Végtelen Kövek egyikét).

Később Aether megszállta, és Malekithet megcélozta.

Malekithnek aztán sikerült elvennie Jane Fostertől az Aether-t és megtámadni Greenwichet. Szerencsére Thor ezt az erőfeszítést sikeresen leállította Jane és Dr. segítségének köszönhetően. Selvig.

RészletThor: A sötét világ
Kiadási dátum2013. november 8
RendezőAlan Taylor
JátékosChris Hemsworth, Tom Hiddlestone

3. Amerika kapitány: A téli katona (2014)

Az egyik Hydra-gazember a Téli Katonát használja szinte lehetetlen küldetésének végrehajtásához. A Téli Katona szintén katona, akinek szérumot adnak szuper katona írta Hydra.

Amerika kapitány, aki a téli katonával áll szemben, Fekete Özvegy közreműködésével, rájön, hogy a téli katona Bucky, a barátja, aki eltűnt 1942-ben a Hydra legyőzésére irányuló küldetés során.

Harc közben Steve Rogers megpróbálja újraéleszteni Buckyt a film Hydra általi manipulációjától Amerika kapitány: A téli katona.

RészletAmerika kapitány: A téli katona
Kiadási dátum2014. április 4
RendezőJoe Johnston
JátékosChris Evans, Hugo Weaving

4. A Galaxis őrzői (2014)

Űrkaland szuper epikus megtalálhatja a sorozatban a galaxis őrzői.

A földről érkező, Peter Quill nevű gyermeket idegenek rabolják el. Idegenek nevelték és képezték ki, hogy űrtolvaj legyen, akit Csillag-Lord becenéven kaptak.

Amikor ellopta az Orb-ot (az Infinity Stones egyikét) és el akarta adni, nagy bajba került. Ezután Thanos megcélozta az Orb-ot, mert nem sikerült megszereznie a Teserract-ot.

Részleta galaxis őrzői
Kiadási dátum2014. augusztus 1
RendezőJames Gunn
JátékosChris Pratt, Vin Diesel

5. Bosszúállók: Ultron kora (2015)

Strucker a mesterséges intelligencia (AI) a Loki munkatársaitól, a Sceptertől, amely az Elmekövet is tartalmazza az eredeti történetben Bosszúállók: Ultron Kora.

Tony Stark is érdekelt az Ultron fejlesztésében, mint Jarvis, de kifinomultabb. Tony kísérlete sikeres volt a Scarlett Witch segítségével, akivel Sokovia-ban találkozott.

A Föld megsemmisítésére gonosz szándékú Ultront a Bosszúállók legyőzik Vision és Scarlet Witch segítségével, akik később csatlakoznak a szuperhősökhöz.

RészletBosszúállók: Ultron Kora
Kiadási dátum2015. május 1
RendezőJoss Whendon
JátékosRobert Downey Jr., Chris Evans

6. Ant-Man (2015)

Dr. Hank Pym és Agent Carter a technológia megalkotói, amelyek nagyítani és kicsinyíteni tudják a tárgyakat, valamint az emberi testet.

Ezenkívül ez a technológia képes kezelni a hangya rajokat. Fejlesztése során Hank jelmezben készítette a technológiát, mint egy szuperhős.

Mivel veszélyes, az összes technológia rejtve van. Addig Hank találkozott Scott Lang-kel, akit megfelelőnek tartott a jelmez viseléséhez.

Scottnak végül sikerült figurává válnia Hangyaember és csatlakozzon a Bosszúállókhoz a következő történetekbe.

RészletHangyaember
Kiadási dátum2015. július 17
RendezőPeyton Reed
JátékosPaul Ruud, Evangeline Lilly

Marvel Cinematic Universe Phase 3 filmgyűjtemény

Fázis A Marvel Cinematic Universe harmada mondható a csúcsnak Thanos óriási jelenlétével, aki el akarja pusztítani a világ civilizációinak felét.

Nem csak, ebben a részben számos új szuperhős is található, mint például Doctor Strange, Pókember, Fekete Párduc és Marvel kapitány.

1. Amerika kapitány: polgárháború (2016)

Ban ben Amerika kapitány: polgárháború, a szuperhősök két táborra vannak osztva, mindegyiket Amerika kapitány és Vasember vezeti.

A sokoviai tragédia után a kormánnyal szembenálló és támogató két párt viszálya szintén elég nagy megosztottságot váltott ki.

Miután nagy csatát élt át, a két tábor ismét szétszóródott, és kiderült egy tény, amely szétválasztotta Steve Rogers és Tony Stark kapcsolatát.

Ebben a filmben a Pókember karakterét is először a Marvel Cinematic Universe, egy banda mutatja be.

RészletAmerika kapitány: polgárháború
Kiadási dátum2016. május 6
RendezőAnthony és Joe Russo
JátékosRobert Downey Jr., Chris Evans

2. Furcsa doktor (2016)

Furcsa doktor egy tehetséges, de arrogáns, Stephen Strange nevű neurológus életútját meséli el.

A keze megbénult, miután autóbalesetet szenvedett. Ahhoz, hogy meggyógyítsa, el kell utaznia, hogy megtalálja az Őst.

Annak ellenére, hogy a varázslat segítségével sikeresen meggyógyította a kezét, nagy probléma van, amikor az egyik Ősi áruló megpróbálja feltámasztani Dormamut, az egyik legerősebb gazembert világegyetem Csoda.

RészletFurcsa doktor
Kiadási dátum2016. november 4
RendezőScott Derrickson
JátékosBenedict Cumberbatch, Rachel McAdams

3. A Galaxy őrzői Vol. 2 (2017)

A Galaxy őrzői Vol. 2 mesél Peter Quillről és kollégáiról, akik küldetést kapnak, hogy az Annulax akkumulátort ne tartsák idegenek keze alól.

Itt ismert, hogy Csillag-Úr van félig idegen, vagyis félig ember és félig idegen. Itt találkozott végül apjával, Egóval, aki része volt az Égieknek.

Apját, aki Quillt a világ uralmának eszközeként akarta használni, a Galaxis Őrzői legyőzték.

RészletA Galaxy őrzői Vol. 2
Kiadási dátum2017. május 5
RendezőJames Gunn
JátékosChris Pratt, Zoe Saldana

4. Pókember: Hazatérés (2017)

Film Pókember: Hazatérés egyúttal e pók szuperhős visszatérését is a Marvel Cinematic Universe-be (MCU).

A polgárháború eseményei után Peter Parker visszatér Queensbe, és reméli, hogy új küldetést kap Tony Starktól.

Kiderült, hogy Queensben vannak olyan bűnözők, akik a Chitauri csapatok roncsaiból nyert idegen technológiát használják jelenleg New York-i csata.

Eladták a fegyvert más bűnözőknek, köztük a keselyűvé, aki lett gazember Pókember ebben a filmben.

>> NÉZZE ÉS TÖLTSE FILM SPIDER-MAN: HOMECOMING (2017) ITT <<

RészletPókember: Hazatérés
Kiadási dátum2017. július 7
RendezőJon Watts
JátékosTom Holland, Michael Keaton

5. Thor: Ragnarok (2017)

Thor, aki gyakran álmodik Asgard pusztulásáról, megpróbálja kideríteni ennek az álomnak a jelentését.

Amikor éppen vissza akarta hozni Odinot a Földről Asgardhoz, akit Loki hagyott az idősek otthonában, apja mesélt neki Heláról.

Hela lesz, aki Odin első gyermeke lesz gazember őrnagy Asgard megsemmisítése mögött a filmben Thor: Ragnarok. Thor itt csatlakozik Lokihoz, Valkryie-hez és Hulkhoz, amikor vele foglalkozik.

>> A THOR: RAGNAROK (2017) ITT MEGTEKINTÉSE ÉS TÖLTSÉGE

RészletThor: Ragnarok
Kiadási dátum2017. november 3
RendezőTaika Waititi
JátékosChris Hemsworth, Tom Hiddleston

6. Fekete Párduc (2018)

Apja halála után, aki a téli katona támadása során halt meg, amelyet az Amerika kapitány: polgárháború című film ír le, T'challa visszatér Wakandába.

Visszatérése után azonnal kinevezték az új királynak, és figurává vált Fekete párduc, Wakanda szuperhősvédője.

Ebben a Fekete Párduc filmben elmondják az Eric Killmongerrel, egy wakandai állampolgárral folytatott viszályát is, aki meg akarja bosszulni apja halálát.

>> NÉZZE MEG ÉS TÖLTSE LE A FEKETE PANTHER FILMET (2018) ITT <<

RészletFekete párduc
Kiadási dátum2018. február 16
RendezőRyan Coogler
JátékosChadwick Boseman, Michael B. Jordan

7. Bosszúállók: Végtelen háború (2018)

Film Bosszúállók: Végtelen háború legyen Thanos támadásának csúcsa a Föld megtámadásában és a Bosszúállókkal szemben.

Thanos, aki intenzíven teljesíti a Végtelen Kövek gyűjtésének küldetését, szövetségeseivel együtt tovább erősödik.

A Bosszúállók összegyűjtése valójában nem tudta megegyezni Thanos erejével, különösen akkor, ha összegyűjtötte az összes Végtelen Követ, és sikerült megszüntetnie a világ népességének felét.

Beleértve a Bosszúállók szuperhősét, akik eltűntek és porrá váltak ebben a filmben.

>> FILM AVENGEREK NÉZÉSE ÉS TÖLTSÉGE: INFINITY WAR (2018) ITT <<

RészletBosszúállók: Végtelen háború
Kiadási dátum2018. április 27
RendezőAnthony és Joe Russo
JátékosRobert Downey Jr., Chris Hemsworth

8. Hangya-ember és darázs (2018)

Belső történet Ant-Man és a Darázs A Bosszúállók: Végtelen háború című film pillanatával egy időben veszi a hátteret.

Ant-Man, aki ezúttal a Darazssal dolgozik, azon a küldetésen van, hogy visszahozza Janet van Dyne-t, Hank Pym feleségét a Quantum Realm-ból.

Sajnos a Quantum Birodalom rejtélyének feltárásáért folytatott küzdelmüket meg kell akadályozni Thanos támadásának következményeivel, amely elpusztította a világ lakosságát, beleértve Hanket, Janet és Hope-ot is.

RészletAnt-Man és a Darázs
Kiadási dátum2018. július 6
RendezőPeyton Reed
JátékosPaul Ruud, Evangeline Lilly

9. Marvel kapitány (2019)

A film története Marvel kapitány vissza 1995-ig, ahol Carol Denvers szörnyű balesetet szenvedett, amíg magához tért, szuperhatalmakat szerzett és csatlakozott a Kree hadsereghez.

Carol, aki szintén elvesztette az emlékét, visszatér a Földre, és találkozik a fiatal Nick Fury figurájával azon a küldetésen, hogy megtalálja a Skrullok csoportját és felfedje valódi kilétét.

Az egyik legerősebb női szuperhős kalandja vitathatatlanul híd fázis a következő, aki az űrkutatásra, bandára fog összpontosítani.

RészletMarvel kapitány
Kiadási dátum2019. március 8
RendezőAnna Boden és Ryan Fleck
JátékosBrie Larson, Samuel L. Jackson

10. Bosszúállók: Végjáték (2019)

Ahogy a neve is mutatja, Bosszúállók végjáték lesz a fennmaradó Bosszúállók csúcspontja, ha fel akarják oldani viszályukat titán- őrült, Thanos.

Ez a film öt évvel a Thanos-féle népirtás után is játszódik, amely sok emberben kétségbeesést váltott ki.

A még mindig gyászos állapotban lévő Bosszúállók ismét elárulják, hogyan lehet törölni Thanos akcióit és győzni ellene.

Igen, ebben a filmben egy koncepció időutazás magát a Marvel univerzumban vezették be. Igaz, hogy lesz multiverzum?

>> FILM AVENGERS MEGTEKINTÉSE ÉS TÖLTSÉGE: ENDGAME (2019) ITT <<

RészletBosszúállók végjáték
Kiadási dátum2019. április 26
RendezőAnthony és Joe Russo
JátékosChris Evans, Robert Downey Jr.

11. Pókember: messze otthonról (2019)

Pókember: Távol az otthontól Peter Parker történetét meséli el, aki visszatért, miután porrá vált a Bosszúállók: Végtelen háború című filmben.

Tony Stark halála óta Peter Parker arra gondolt, hogy felhagy a Pókemberrel!

Ebben a filmben Peter és barátai nyári vakációzáson utaznak Európába. Sajnos úgy tűnik, hogy Peter nyaralása nem teheti könnyebbé.

Hirtelen Nick Fury alakja segítséget kér, hogy feltárja az Elementals nevű bűncselekmény néhány rejtélyét.

Peter nem tehet róla, hogy visszatér Spider-Man szuperhős alakjához, és harcol Mysterio mellett, egy titokzatos "szuperhős" mellett, aki hirtelen megjelenik.

Na igen, állítólag maga a Pókember-film: a Távol a háztól ez a pók szuperhős karakter utolsó megjelenése az MCU világában. Duh olyan szomorú!

>> NÉZZE ÉS TÖLTSE LE A PÓK-FÉRFILMT: TÁVOL HÁZBÓL (2019) ITT <<

RészletPókember: Távol az otthontól
Kiadási dátum2019. július 5
RendezőJon Watts
JátékosTim Holland, Jake Gyllenhaal

Marvel Cinematic Universe 4. fázisú filmgyűjtemény

Fotóforrás: thedisinsider.com

Fázis 4 A Marvel Cinematic Universe-t számos játékfilm, valamint a Disney + sorozat élénkíti, amelynek folytonos története van a filmmel.

Ban ben fázis Ez idő alatt számos új szuperhős jelenik meg, mint például az Örökkévalók, a Shang-Chi és a filmek szóló az első Fekete Özvegy, banda.

Nos, a Marvel Cinematic Universe részleteiről fázis A következő 4-ben Jaka áttekintette az alábbi teljes cikket:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Nos, ez a Marvel Cinematic Universe (MCU) filmsorozatainak teljes listája egy folyamatban lévő cselekmény és történet szerint.

Most már nem kell összezavarodnia, hogy megismerje a szuperhős történetét, amelyet sokan tárgyalnak.

Az ApkVenue fentiekben áttekintettjei közül melyik a Marvel-film a kedvenc, bandád? Ossza meg véleményét az alábbi megjegyzések oszlopban!

Olvassa el a cikkeket is Csoda vagy más érdekes cikkeket a Reynaldi Manasse