miért nehéz a szerver oldali játékokat feltörni az ügyfél oldallal összehasonlítva? ez a magyarázat

Általában a Server Side játékokat nehezebb feltörni a crackerek számára, mint a Client Side játékokat. Hogy-hogy?

A játék befejezésének vagy a játék szórakoztatásának egyik leggyorsabb módja a Csalások használata. Ennek ellenére sem tudjuk megcsalni az összes játékot.

Jelenleg a játék két részre oszlik, mégpedig Ügyfél oldal és Szerver oldal. Általában a Server Side játékokat nehezebb feltörni a crackerek számára, mint a Client Side játékokat. Hogy-hogy?

  • 15 legjobb stratégiai játék az Android számára 2019-ben, online és offline is játszható!
  • 20 legjobb ingyenes Android FPS játék, 2017. július

A szerveroldali játékokat nehéz feltörni?

Mint tudjuk, a Server Side játékokat általában jól ismert játékokban használják, mint például a Clash of Clans, a Clash Royale, a LINE Let's Rich Rich, Mobile Legends: Bang bang és még sok másban.

Áttekintés

Fotó jóvoltából: Smashing Magazine

  • Szerver: A tartalmat szolgáltató személy
  • Ügyfél: Az a személy, aki tartalmat kér a szerverhez, és megjeleníti a felhasználó számára.

Minden oldal másfajta munkamóddal rendelkezik az általa használt „géptől” függően. Itt egy rövid magyarázat:

Szerver oldal

A szerveroldali kódot egy webszerverre helyezzük. Minden ügyfelet, aki kódkérést küld, a kiszolgáló oldalon hajtják végre. Ezután az eredményeket egyszerű HTML formátumban küldjük el az ügyfélnek.

Mivel az összes adatot a szerveren tárolják, az ügyfél nem tudja, hogyan ismerje meg a logikát és kód hogy fut.

Ügyfél oldal

Ami az Ügyfél oldalt illeti, a megrendeléseket csak az Ügyfél oldalán hajtják végre. Így megkönnyíti a felhasználók számára a futó kód megtekintését.

Miért biztonságos a szerveroldali?

Fotóforrás: JalanTokek

Az ügyfél által küldött összes kérést a szerver fogja végrehajtani. A felhasználók csak feldolgozott eredményinformációkat kaphatnak. Így ez a rendszer biztonságosabb, mint a Server Side.

Példák a Supercell által készített Clash of Clans játékra:

Sok olyan program létezett, amely állítólag képes drágaköveket feltörni a COC-ben. Annak ellenére, hogy nem lehet megtenni, miért?

Mivel a feltört drágakövek a kliens oldalon vannak, míg a játékos drágakövek adatait a szerver oldalon tárolják. Tehát, amikor egy játékos megpróbálja szerkeszteni a drágaköveket, az adatok a szerver oldalon kerülnek megerősítésre. Ha nem azonosak, akkor hiba lép fel.

Ez az oka annak, hogy a Server Side játékokat nehéz feltörni, megcsalni és manipulálni. Ha hibák vannak a magyarázatban vagy a közölni kívánt dolgokban, akkor azokat a megjegyzések oszlopba írhatja.

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Játszma, meccs vagy más érdekes írás Em Yopik Rifai.