Mindkettő jó, de mi a különbség a VPN és a Proxy szerver között?

Általánosságban elmondható, hogy a VPN-eknek és a proxy szervereknek sok a közös vonás. Vannak azonban jelentős különbségek is. Körülbelül tudja már, mi a különbség?

Azok számára, akik őrültek a szörfözésért, mint te, nem idegen a VPN-ek és a proxy szerverek hallása. A VPN-szolgáltatások és a proxykiszolgálók használatával sokat kaphat, amikor böngészik vagy más dolgokat. De mi a különbség?

Általánosságban elmondható, hogy a VPN-eknek és a proxy szervereknek sok a közös vonás. Vannak azonban jelentős különbségek is. Körülbelül tudja már, mi a különbség?

  • Biztos, hogy az Ön által használt VPN-szolgáltatás biztonságos? Ellenőrizze itt!
  • A legjobb Android VPN alkalmazás a letiltott webhelyek eléréséhez
  • Fontos: Ez a LAN, WAN, MAN, CAN, VPN és SAN jelentését jelenti!

Mindkettő jó, de mi a különbség a VPN és a proxy szerver között?

Mi az a proxy szerver?

A proxykiszolgáló vagy a proxy egy speciális szerver, amely közvetítő lehet a számítógép vagy az okostelefon között, ha egy bizonyos webhelyre szeretne felkeresni. Tehát, ha tudod, hogy egy webhelyet látogatsz, akkor az IP-címet fog kapni, amely nem a PC-ről vagy az okostelefonról származik.

Ezután mindig használjon proxyt minden böngészés során? A proxy nem titkosítja a megnyitottakat. Ezért ez hatalmas lehetőséget nyit meg a hackerek számára, hogy bejussanak és elvegyenek tőled valamit. Ezért a proxykiszolgálóknak nem ajánlott valami fontos feladatot végrehajtani.

Mi az a VPN?

A VPN a virtuális magánhálózatot jelenti. Nos, ez a VPN jó védelmet nyújt, ha az internethez szeretne hozzáférni és információkat keresni. Mivel, akkor is hozzáférhet a geoblokkolt tartalomhoz, ha elrejti az IP-címét.

Előnye, hogy a VPN titkosítva van. Tehát az internetkapcsolat csatlakozik a VPN-szolgáltató szerveréhez, és védelmi réteget ad hozzá, ellentétben a csak az IP-címet megváltoztató proxykiszolgálóval. Ez különösen akkor hasznos, ha nem HTTPS-webhelyhez csatlakozik.

Nos, ez a különbség a proxy és a VPN között. Érted? Ne felejtse el elolvasni a VPN-ekhez kapcsolódó cikkeket vagy más érdekes cikkeket Jofinno Herian-tól.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found