óvakodjon a csalásoktól, íme 6 módszer a hamis weboldalak megkülönböztetésére!

Minél kifinomultabb a korszak, annál kifinomultabb az emberek bűnözésének módja. Különféle csalásokat hajtanak végre a weboldalon keresztül. Annak érdekében, hogy ne csapják be, így lehet megkülönböztetni a valódi weboldalt az átveréstől.

Weboldal olyan közegnek kell lennie, amely megkönnyíti számunkra az információszerzést. A weboldalakat ma is média vásárlására és eladására használják. De nem kevés a felelőtlen párt, aki a weboldalt csalás terepévé teszi.

Azok számára, akik gyakran böngésznek az interneten, gyakran talál jövedelmező promóciókat a weboldalon. Hogy ne váljon csalás áldozatává a weboldalon, értsük meg, mi a különbség az eredeti és a hamis weboldal között!

  • Szeretne személyes weboldalt készíteni? Próbálja ki ezt a 3 oldalt!
  • 5 legjobb webhely más webhely-forgalom megkeresésére
  • 7 webhely, ahol ingyen megtanulhatja a hackelést

Hogyan lehet megkülönböztetni az átverési weboldalakat

A technológia felhasználásával történő csalás valójában nem új dolog Indonéziában. Jóval azelőtt még számos SMS-csalás történt. És most rengeteg csaló SMS-üzenet van, amelyet egy webhely címe kísér.

Gyakran kapsz SMS-t vagy csevegés amely gyanús webhelycímet tartalmaz? Ha igen, értse meg a következő átverés weboldalak jellemzőit!

1. Ellenőrizze a nevet

És ezt az elírási hibát felelőtlen felek használják az Ön bizalmas adatainak ellopására. Manapság rengeteg információ lopás történik módszerekkel elgépelés vagy URL-eltérítés. Para hackerek vagy az online csalók élnek azzal a lehetőséggel, hogy Ön elgépelési hibát jelent, hogy egy másik webhelycímként használják, amelyet a lehető legközelebb idéznek az eredetihez.

A létrehozott webhelyek egy része hamis webhely klikbca Lesz klickbca, Facebook így Faceboook, és sokan mások. Ezért mindig ügyeljen a meglátogatott webhely nevére.

2. Ellenőrizze a tartományt

Jelenleg domain árak .háló vagy .com már olcsó, néhány csaló weboldal ingyenes domaineket használ. A cél egyértelmű a költségek megtakarítása és a teljes dokumentumok, például a SIUP, okirat, NPWP és egyéb igazoló dokumentumok regisztrációjának elkerülése érdekében.

3. A fizetett domainek nem biztos, hogy eredetiek

100 ezer tőkével máris lehet menő domainje egy weboldalhoz. És ezt a csalók kezdik széles körben alkalmazni online cselekvésre.

Csak emlékeztetőül: az online uzsorás webhely egykor zsúfolt volt, nem? Online pénzkölcsönöket kínálnak. Ami gyanús, a megállapodás tartalma nem egyértelmű. Tehát mindig győződjön meg arról, hogy a tartalom nem gyanús, ha olyan webhelyet talál, amely kínzó dolgokat kínál.

4. Mondjon nemet a gyökértartományra

Emlékszel a WhatsApp videohívás webhelyének esetére? Egy webhely, amely a következő címen található: whatsapp.videocalling-invite.cf videohívás szolgáltatást kínál a WhatsApp-on, ha megosztja link5 csoportra és 5 kapcsolattartóra.

Amellett, hogy a benne található tartalom gyanús, fizikailag (webcím) gyaníthatod, hogy ez csalás a használata miatt gyökér tartomány. Val vel gyökér tartomány videocalling-invite.cf, lehet egy weboldal wechat.videocalling-invite.cf, sms.video-calling-invite.cf és mások. Egy ilyen weboldal egyenértékű egy ingyenes blog létrehozásával.

Ha olyan webhelyet talál, amely használja gyökér gyanús domain, csak próbálja meg felkeresni gyökér a webhely domainjét, és tekintse meg a megjelenített oldalt. Általában leszközvetlen olyan oldalra lép, amely nem egyértelmű hirdetéseket tartalmaz.

5. HTTP vagy HTTPS?

Első pillantásra nincs különbség HTTP és HTTPS, de valójában az S betű azt jelenti Biztonságos. Ami ha van a HTTPS protokollt használó webhelyeknek garantált a biztonság (lakat ikonnal jelölve).

Ha olyan webhelyekkel találkozik, ahol nyeremények várják a személyes adatok kitöltését, de nem használja a HTTPS protokollt, akkor gyanúsnak kell lennie. Hogy lehet, hogy személyes adatait nem titkosítják?

6. Biztosítsa a biztonságot

Az eredeti weboldalt fel kell szerelni lábléc vagy logó formájában link amely a biztonsági szolgáltatóra vonatkozik. Ha nem találja lábléc de kérje meg személyes adatait, gyanakodnia kell hitelességével kapcsolatban.

A fenti lépésekkel remélhetőleg elkerülhetjük a csalást a weboldal használatával. A fenti lépések alkalmasak Önnek a nyereményeket kínáló kereskedési webhelyek vagy webhelyek látogatásakor.

Olvassa el a cikkeket is Weboldal vagy cikkei Epi Kusnara Egyéb.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found