a sérült merevlemez jellemzői és javítása!

A merevlemez hirtelen megsérül, és zavart a tennivaló miatt, itt az ApkVenue megmondja a sérült merevlemez jellemzőit és javításának módját.

A merevlemez a számítógépes rendszer fontos része. Mert a merevlemez a helyünk különféle adatokat tárol. Kiindulva olyan fontos dolgoktól, mint a munkaadatok, a játékokig.

Ugyanakkor, mint bármely más elektronikus cikk, a merevlemezek is bármikor megsérülhetnek. Nos, ahelyett, hogy hirtelen feltörné a merevlemezt, és zavart a tennivalók miatt, itt az ApkVenue elmondja a sérült merevlemez jellemzőit és megoldását.

  • 6 módszer a laptop merevlemezének sérült vagy rossz szektorának megelőzésére
  • 10 tipp egy olyan külső merevlemez kiválasztásához, amely nem sérül meg könnyen
  • Merevlemez, SSD és Flashdisk. Melyik a legtartósabb az adatok tárolásához?

Ismerje a sérült merevlemez jellemzőit és megoldását

Szóval, honnan lehet tudni, hogy sérült-e a merevlemez? Hogy ne legyen több kérdésed, nézzük csak meg.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

A sérült merevlemez jellemzőinek felismerése

1. A számítógép lassú érzés

Fotóforrás: Fotó: Blogspot Tasks

Ha a merevlemez megsérült, a számítógépes folyamatok később sokkal lassabban fognak érezni. Ha ez megtörténik, akkor azonnal jelölje ki végezze el az ellenőrzést merevlemez.

2. Adatfájljaink sérültek

Fotó forrás: Fotó: Able Bit

A második jellemző az Az adatfájljai gyakran megsérülnek. Ha nem is tesz semmit, hirtelen, amikor meg akarja nyitni, az adatok csak megsérülhetnek.

3. Furcsa hang merevlemezről

Fotóforrás: Fotó: Szolgáltató eszköz

A harmadik jellemző, hogy kijön furcsa hang a merevlemezről. A hang durván folyamatosan "kretek-kretek" hangzik, és a hang meglehetősen hangos.

4. Ne akarjon elindulni, vagy ne tapasztaljon kék képernyőt

Fotó forrás: Fotó: How To Geek

A negyedik jellemző a nem hajlandóság csomagtartó vagy akár tapasztalat kék képernyő. Még ha újratelepítette is, általában ilyen esetek mégis megtörténnek. Nos, így lehet, hogy a merevlemez megsérült.

5. A szoftverellenőrzés eredményei egészségtelenek

Fotó jóvoltából: Fotó: Geeks őrnagy

Végül a szoftver ellenőrzésének eredményeiből is kitűnik. Az ApkVenue által ajánlott szoftver az Acronis Drive Monitor. Ha azt jelzi, hogy a merevlemez sérült, akkor ez a szoftver értesíti Önt.

Töltse le a legújabb Acronis Drive Monitor alkalmazást

Hogyan lehet legyőzni egy sérült merevlemezt

Tehát, ha már tudja, hogy a merevlemez sérült vagy majdnem megsérült, akkor ezt meg kell tennie.

1. lépés

Húzza ki a merevlemezt téged sérültként jeleznek.

2. lépés

Csatlakoztassa a merevlemezt egy másik számítógéphez állapota normális. A merevlemez és a számítógép közötti kapcsolathoz használhat egy csatlakozót SATA USB-re, vagy csatlakozzon közvetlenül innen Alaplap a SATA-hoz, vagy használja HDD dokkoló.

Fotóforrás: USB-SATA kábel

3. lépés

Ha továbbra is hozzáférhet az adatokhoz, tegye meg biztonsági mentés annyi adat, amennyit elmenthet.

4. lépés

Végezze el a teljes formátumot a szoftver segítségével Alacsony szintű formátum. A szoftverhez letöltheti a következő címen: a következő Egérút linkek.

5. lépés

Formázás után tesztelje újra a merevlemezt a szoftver segítségével Acronis Drive Monitor. Ha az eredmény a merevlemez ismét normális állapotba kerül, az azt jelenti, hogy sérült a szoftver.

Ha azonban a formázás után a merevlemez teszt eredményei nem normalizálódnak, akkor biztos, hogy a hardver sérült. Javításnak nincs más módja, mint kicserélni egy újra.

Nos, ez csak Jaka cikke a sérült merevlemez jellemzőiről és annak kijavításáról. Remélhetőleg hasznos és sok szerencsét!

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Merevlemez vagy más érdekes írás Andalas fia.

Szalaghirdetés: Sinar Computer