Itt van ötféle nem feltörhető jelszó titkosítás

Itt jön a feltörhetetlen típusú jelszó-titkosítás, tehát biztonságos. Mert nyilvánvalóan sokféle jelszó-titkosítást még mindig meg tudnak törni a hackerek.

Jelenleg a világ szinte minden számítógépe csatlakozik az internethez, és képesek kommunikálni egymással. Annak érdekében, hogy ezt a kommunikációt ne hackerek lehallgassák, az úgynevezett titkosítást biztonságossá teszik. Különféle típusú titkosítások is léteznek, az egyszerű titkosítástól a komplex katonai szabványú titkosításig.

Annak ellenére, hogy titkosítva van, ez nem jelenti azt, hogy biztonságos. Mert látszólag még mindig sok titkosítást képesek megtörni a hackerek. A biztonság kedvéért íme egy feltörhetetlen típusú jelszó-titkosítás!

  • Egyedi! Így hozhat létre biztonságos jelszót egy jelszó kártyával
  • HAGYJA MEG A sok internetes fiók jelszavának megemlékezését, íme az ok!
  • Miért érdemes PIN-kód helyett jelszót használni? Ez az oka!

5 Nem feltörhető jelszó titkosítás típusai

Fotó forrása: Kép: Tectrade

Indította StorageCraft, mielőtt megvitatnánk a jelszó titkosítás típusát, először értsük meg a titkosítás jelentését. Az egyszerű titkosítás a szavak álcázása, hogy csak az üzenet feladója és címzettje tudja meg.

Miután megértettük a titkosítás jelentését, folytassuk tovább. Itt jön a feltörhetetlen típusú jelszó titkosítás.

1. Hármas DES

Fotóforrás: Kép: Tips2Secure

Először ott van a Triple DES, amely a DES (Data Encryption Standard) algoritmus továbbfejlesztése. Ahol a DES-t alkalmatlannak tartják, mert a hackerek gyakran törnek rá. A Triple DES 3 különböző kulccsal védelmet használ, amelyek mindegyike legalább 56 bit hosszú.

2. RSA

Fotó forrása: Kép: StephenHaunts

Továbbá létezik egy RSA, amelyet általában a nagyközönség használ, és még az interneten történő adatküldéshez is szabványként használják. A Triple DES-től eltérően az RSA algoritmus párosított visszafejtő kulcsok miatt aszimmetrikus. Ezzel a módszerrel még mindig lehetetlen behatolni.

3. Blowfish

Fotóforrás: Kép: VPNQuestionAnswer

A Triple DES-hez hasonlóan a DES továbbfejlesztője. A Triple DES, a Blowfish különbsége sok blokkra osztja a titkosítandó adatokat. Ha blokkméretenként 64 bit, akkor ezeket a blokkokat külön-külön titkosítják.

4. Twofish

Fotóforrás: Kép: Instructables

A Blowfish előtt Twofish néven indult. A Blowfish és a Twofish közötti titkosítási módszer azonban nagyon eltérő. A Twofish aszimmetrikus, és csak egy kulcsot használ, amely legfeljebb 256 bit hosszú lehet. Ezzel a módszerrel a Twofish lehet a leggyorsabb titkosítás.

5. AES

Fotó forrása: Kép: DasbitYard

Végül van egy AES, amely az Advanced Encryption Standard kifejezést jelenti. Ami a biztonságot illeti, szerintem már nem kell habozni. A probléma az, hogy az AES az Egyesült Államok kormányának és számos más jól ismert szervezetnek a szabványa lett. A titkosítási hossz 128 bit, de nagyon összetett. Extrém körülmények között 256 bitig bővíthető.

Hú, kiderült, hogy a titkosítás más, annak ellenére, hogy ugyanaz a célja. Mivel létezik ez a titkosítás, adataink biztonságban lehetnek. Mit gondolsz, milyen jelszó-titkosítást ismersz? Oszd meg Jakával!

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Jelszó vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: Csillagok adatainak helyreállítása


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found