Itt vannak a különbségek a JPEG, a PNG és a GIF között, valamint azok pontos felhasználása

A tervképek mentése előtt érdemes megismerni a JPEG, PNG és GIF formátumok jellemzőit. Annak érdekében, hogy az eredmények pontosak, hatékonyak és eredményesek legyenek.

Ön grafikus vagy tervező szakon tanul? Ismeri a JPEG, GIF és PNG képformátumokat? Ez a három formátum a képek tárolására szolgál. Mindegyik formátumnak megvannak a maga jellemzői és előnyei. Ez a különbség a JPEG, a PNG és a GIF között.

  • Animált GIF készítés egyszerű módjai Android telefonokon csak a Google Plus alkalmazással
  • Ez a legjobb Logo Maker alkalmazás az Android telefonokon
  • 10 vállalati logó szuper drága költségekkel

Mielőtt elmentené a terv képeit, érdemes megismerni az egyes formátumok jellemzőit. Megmagyarázzuk a három formátum előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy milyen képek alkalmasak JPEG, PNG vagy GIF használatára. Nézze meg a következő véleményeket, igen.

JPEG

JPEG áll Közös fényképészeti szakértői csoport. A * .JPEG vagy * .JPG kiterjesztésű fájlformátum. Ezt 1986-ban fejlesztették ki. A JPEG előnye, hogy magas a tömörítési szintje, de mégis valódi színt (24 bit) használ. Annak ellenére, hogy bár a fájlméret kicsi, a megjelenített színek továbbra is pontosak, hogy a képminőség megmaradjon.

Ez a formátum szinte minden operációs rendszerben használható, például Windows, Mac, Linux stb. A JPEG a digitális fényképezőgépek vagy mobiltelefonos kamerák szabványos formátuma. A JPEG azonban nem támogatja az átláthatóságot. Úgy, hogy ha a képed nem az teljes, lesz háttér fehér doboz. Például, ha az ApkVenue így írja be a Microsoft Word-be.

A JPEG formátum a legjobban használható olyan fotókhoz és képekhez, amelyek nagy színösszetételûek, vagy világos színkülönbségû, világos és sötét árnyalatokkal rendelkeznek. Például, mint az alábbi gyümölcskép.

PNG

PNG rövid a Hordozható hálózati grafika és * .PNG fájlkiterjesztéssel rendelkezik. A PNG formátum fejlesztése 1995-ben kezdődött. A PNG előnye, hogy képes átlátszó képeket tárolni, például átlátszó háttérrel vagy félig átlátszó képrészekkel. Átlátszó PNG képeket illeszthet be más programokba, például a Microsoft Word-be, anélkül, hogy bosszantó fehér háttér lenne, például a JPEG formátum.

A PNG formátum félig átlátszó képek tárolására is alkalmas az alábbiak szerint. Próbáljon odafigyelni a "Jalan" írásra, amely átlátszónak tűnik.

A PNG formátumot a legjobban az átlátszó vagy hatású fényképekhez és képekhez lehet használni elhalványul (kifakult), például egy logó. A PNG kiválóan alkalmas olyan képek tárolására is, amelyeket további tervek készítéséhez anyagként fognak használni. A PNG képfájl mérete azonban általában nagyobb.

GIF

Grafikus csereformátum vagy GIF * .GIF fájlkiterjesztéssel rendelkezik. Ezt a formátumot vezette be CompuServe 1987-ben, és széles körben használják, különösen az interneten. A fő előny a kicsi fájlméret, ezért nagyon hatékony a feltöltési idő szempontjából, és nem igényel nagy kapacitást a szerveren.

Ettől eltekintve a GIF formátum érdekes animációkat vagy mozgóképeket támogat. Bár jelenleg a PNG és a JPEG is támogatja a mozgóképeket, mindkettő nagyon nagy fájlméretet igényel. Tehát jelenleg az egyszerű animált képek tárolásakor továbbra is a GIF formátum a fő választás.

A PNG-hez hasonlóan a GIF is támogatja az átláthatóságot, de nem támogatja a félig átlátszó vagy áttetsző hatásokat. Példa a következő képre. Ha PNG formátumban van, akkor a "Road" szavak áttetszőnek tűnnek, a GIF-ben csak világosabb színűnek tűnik.

A GIF hátránya a színek tárolásának korlátozott képességében rejlik, ami csak 256 szín. A nagy bonyolultságú képek töröttnek tűnnek, ha ebben a formátumban menti őket. Például a fenti gyümölcsképben, ha GIF formátumban van elmentve, így töröttnek és foltosnak tűnik.

A GIF formátum a legalkalmasabb olyan egyszerű képek tárolására, mint az alapvonalak és formák, amelyek nem tartalmaznak sok színt vagy színátmenetet. A GIF-eket a legszélesebb körben használják mozgó animációk létrehozására is.

Most, hogy tudod, különbség van a JPEG, PNG és GIF formátumok között? Remélhetőleg Jaka fenti áttekintése segíthet a tervezési munka megfelelő formátumának meghatározásában. Kiegészítésként az ApkVenue hűvös infografikákat is készít a JPEG, PNG és GIF fájlokról stumbleupon.com.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found