A lassú wifi 7 oka és annak kijavítása, 100% -ban működik!

Szórakoztatod a hirtelen pufferelő filmeket? Probléma lehet a WiFi-vel, a bandával. Itt vannak a lassú WiFi okai és annak kijavítása

Van-e valamilyen kapcsolata WiFi egyedül otthon vagy panzióban?

Természetesen nem kevés embernek van router Saját WiFi otthon. Könnyebben hozzáférhet az internethez különböző eszközökről, például okostelefonokról vagy táblagépekről.

Ennek ellenére nem ritka, hogy úgy érezzük, hogy a WiFi kapcsolat lassú, még akkor is, ha a jel megtelt, ha be van jelölve. Biztosan zavart vagy, igaz?

Ebben a cikkben az ApkVenue különféle dolgokat fog elmagyarázni Önnek a problémáról WiFi a csúnya. Rossz kapcsolatot okozhat konfigurációs probléma router, vezeték nélküli interferencia vagy más technikai probléma.

A lassú WiFi okai és hogyan javítható

Mielőtt követne néhány megoldást a lassú WiFi kezelésére, érdemes először megismernie a lassú WiFi okait mobiltelefonján vagy laptopján / PC-jén. A megoldást a tapasztalt okokhoz igazíthatja.

Ahelyett, hogy türelmetlenné válnál, csak nézd meg, banda. Nézd meg!

1. Problémás internet-kapcsolat

A lassú WiFi első oka a problémás internetkapcsolat. Csatlakoztassa PC / laptop kábelét az útválasztóhoz Ethernet kábelen keresztül.

Az internetkapcsolat sebességének ellenőrzéséhez látogasson el a webhelyre SpeedTest.net. Ha rosszul érzi magát, ez azt jelenti, hogy probléma van az internet / WiFi kapcsolatával.

Ha úgy érzi, hogy nincs probléma a hardverrel, ez azt jelenti, hogy a probléma az internet szolgáltatótól származhat. Kérheti az üzemeltetőt, hogy állítsa vissza az útválasztót és a kapcsolatot.

Ha Indihome-ot használ, akkor vegye fel a kapcsolatot az Indihome telefonos központtal. Hasonlóképpen a First Media felhasználóival és más internetes szolgáltatókkal.

2. Töltse le a nagy fájlokat

A lassú WiFi következő oka a nagy méretű letöltés. Vagy nem tudja, hogy letölt, vagy egy másik felhasználó tölt le.

Letöltés közben a WiFi a sávszélességre összpontosít a letöltés felgyorsítása érdekében. Különösen, ha nagy méretű játékot tölt le.

Ha sürgős internetre van szüksége, akkor ideiglenesen leállíthatja a letöltés folyamatát, feltéve, hogy olyan letöltő alkalmazást használ, mint például az IDM.

3. Leválasztott LAN-kábel

A lassú WiFi harmadik oka a hardver, pontosabban az útválasztóhoz, bandához csatlakoztatott LAN-kábel. Lehetséges, hogy rosszul csatlakoztatja a kábelt, vagy akár megszakad.

A LAN-kábel megszakadásának számos oka lehet. A kábel rossz gyártási minőségéből, a régi kábel korából, vagy az egér megharapásából eredően is.

Ha maga tudja telepíteni és kicserélni a kábeleket, akkor az e-kereskedelem alkalmazásban vásárolhat egy új LAN-kábelt. Az ár meglehetősen olcsó, tényleg, banda.

Más a helyzet, ha nem érted a LAN-kábel ellenőrzését és cseréjét. Felhívhatja internetszolgáltatóját, hogy hazaküldje a technikust.

4. Az útválasztó elrendezése

Használja ezt a módszert, ha ellenőrizte a WiFi sebességét Ethernet kábelen és a SpeedTest webhelyen keresztül, és az eredmények normálisak, de a WiFi még mindig lassúnak tűnik.

Mint tudjuk, az Ön által használt útválasztó a WiFi jel továbbítását szolgálja az egész szobában. Elhelyezkedés az elhelyezés az internet sebességét is befolyásolja.

Vannak olyan helyek az útválasztó elhelyezéséhez, amelyek nem ajánlottak, például ablakok közelében, zárt helyiségekben, elektronikai termékek közelében stb.

Ha az útválasztót egy ablak közelében helyezzük el, akkor a WiFi jelet a házon kívül osztjuk el, így nem optimális. Még egy zárt helyiség sem ajánlott, mert a jelet a fal elzárja.

Az útválasztók, amelyeket elektronikus tárgyak közelében helyeznek el, a WiFi jelet is megzavarják, bandák. Ennek oka, hogy az elektronikus tárgyak elektromágneses hullámokat bocsátanak ki, amelyek zavarják az útválasztó teljesítményét és a WiFi jeleket.

Ehhez a problémához a lassú WiFi-hálózat megoldásának legjobb módja a mobiltelefonon vagy a laptopon / PC-n az, ha az útválasztót egy nagy szoba közepére helyezi, sok válaszfal nélkül, hogy a jelet könnyebben el tudja érni.

5. Túl sok felhasználó

A WiFi-t bárki használhatja, aki rendelkezik hozzáféréssel és az útválasztó hatósugarán belül van. Természetesen egyre több felhasználó érinti a WiFi sebességét.

Ezért telepítheti / módosíthatja a WiFi jelszót az útválasztón keresztül, hogy korlátozza a nem kívánt felhasználók hozzáférését.

A felhasználók korlátozásán kívül a jelszavak hasznosak az Ön személyes adatainak védelmében is. A feltört WiFi azt eredményezheti, hogy személyes adatait felelőtlen emberek használják.

6. Ügyeljen a FUP (Tisztességes felhasználási politika)

Az egyik leggyakoribb oka a lassú WiFi-nek, amelyet sokan ritkán észlelnek FUP vagy Tisztességes felhasználási politika.

A FUP olyan politika, amely szabályozza az internet nem megfelelő használatát. Internetes sebessége csökken, ha az internethasználata meghaladja a FUP korlátot.

Sokakat megtéveszt a korlátlan internet csomag, mind az otthoni interneten, mind a mobiltelefonokon. Sok internetszolgáltató titokban korlátlan csomagokon hajtja végre az FUP-ot.

7. Az internetszolgáltató (ISP) cseréje

A lassú WiFi minden bizonnyal érzelmeket kelt. Még bosszantóbb, ha a WiFi nemcsak egyszer, hanem sokszor lassú.

Ha bosszantja ISP vagy Internet szolgáltató a lassú, az utolsó megoldás az internetszolgáltató cseréje.

Jelenleg az internetszolgáltatók küzdenek egymással annak érdekében, hogy minél több vevőt szerezzenek. Számos internetes telepítési promóció létezik, amelyeket megtudhat az interneten.

Ez Jaka cikke a lassú WiFi leküzdésének okairól és módjairól. Remélhetőleg ez a cikk megválaszolhatja azt a kérdését, hogy miért lassú a WiFi.

Találkozunk még egyszer az ApkVenue egy másik érdekes cikkében. Ne felejtsen el egy nyomot hagyni komment formájában a megadott oszlopban, banda!

Olvassa el a cikkeket is Tech Hack vagy más érdekes cikkeket a Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found