Minden idők 10 legjobb történelmi filmjét meg kell nézni!

Az iskolai történelemórák gyakran álmosak. Ha unatkozás nélkül szeretne megtanulni történelmet, nézze meg az alábbi legjobb történelmi filmeket

A történelemórákat néha az emberek többsége unalmasnak tartja. A tanár beszédének hallgatása és a szavak ezreinek elolvasása végtelen kínzásnak tűnt.

Van azonban egy megoldás, amellyel szórakoztatóbban, nevezetesen keresztül lehet megtanulni a történelmet történelmi filmek amely igaz történeten alapszik.

Ezek a filmek szórakoztatják Önt, és jobban megismerik, milyen fontos események történtek a világon.

10 film minden idők legjobb történelmi hátterével

Valójában több ezer minőségi történelmi film létezik. Kezdve a világtörténettől, az indonéz történelemtől az indonéziai iszlám történetéig.

Ebben a cikkben az ApkVenue választotta 10 legjobb történelmi film amely a világ legfontosabb és befolyásos eseményeit írja le.

Kíváncsi vagy valamilyen filmre? Azonnal figyelj, hadd bandázzunk!

1. Schindler listája (1993)

Schindler listája felvetette a témát A holokauszt; a náci Németország által a 2. világháború idején elkövetett zsidók mészárlása nagyon reális volt. Valójában ez a film sikeresen 6 Oscart nyert.

Landing film Steven Spielberg Ez egy német üzletember történetét meséli el, aki szintén Oskar Schindler nevű náci szimpatizáns. Ennek ellenére nagy szolgálatot tett a zsidók számára.

Schindler zsidók ezreit próbálta megmenteni azzal, hogy "gyárakban" foglalkoztatta őket. Ez a film fekete-fehérben készült, hogy sötétebb legyen.

Megmutatják az európai zsidók elleni náci atrocitásokat. Mondhatni, ez a film inkább horrorfilm, mintsem történelmi film.

CímSchindler listája
Élő1994. február 4. (USA)
Időtartam3 óra 15 perc
RendezőSteven Spielberg
ÖntvényLiam Neeson, Ralph Fiennes, Ben Kingsley
MűfajÉletrajz, dráma, történelem
Értékelés97% (RottenTomatoes.com)


8.9/10 (IMDb.com)

2. Lincoln (2012)

Abraham Lincoln az Egyesült Államok volt 16. elnöke. A fekete rabszolgaság Amerikában való megállításáért folytatott küzdelmére ma emlékezünk.

Ahelyett, hogy elmesélné Lincoln egész élettörténetét, ez az életrajz csak Abraham Lincoln életének utolsó 4 hónapját meséli el.

Lincoln emberségét a 13. módosítás elfogadásának erőfeszítései tették lehetővé. Másrészt megpróbálta megállítani az Egyesült Államokban bekövetkezett polgárháborút is.

CímLincoln
Élő2012. november 16 (USA)
Időtartam2 óra 30 perc
RendezőSteven Spielberg
ÖntvényDaniel Day-Lewis, Sally Field, David Strathairn
MűfajÉletrajz, dráma, történelem
Értékelés89% (RottenTomatoes.com)


7.3/10 (IMDb.com)

3. Az utolsó császár (1987)

Mielőtt köztársasággá válna, Kína egy óriási birodalom. Film Az utolsó császár a Qing-dinasztia összeomlásáról és a kínai kommunista állam felemelkedéséről mesél.

Ez a világtörténeti film egy történetet mesél el Pu Yi, Kína utolsó császárát koronázták meg 3 éves kora óta. Ennek ellenére sem volt olyan jó az élete, mint gondolta.

Kína császári posztja nem tartott sokáig. Kína, amelyet akkor Szun Jat Szen elnök vezetett, eldobta és államfoglyá tette.

CímAz utolsó császár
Élő1988. április 15 (USA)
Időtartam2 óra 43 perc
RendezőBernardo Bertolucci
ÖntvényJohn Lone, Joan Chen, Peter O'Toole
MűfajÉletrajz, dráma, történelem
Értékelés90% (RottenTomatoes.com)


7.7/10 (IMDb.com)

4. München (2005)

München egy tragikusan játszódó akciódráma film 11 izraeli sportoló mészárlása rendezvényen 1972-es müncheni olimpia palesztin terroristák egy csoportja.

A történet az izraeli kormány és Moszad; Az izraeli különleges erők 5 fős csapatot alkotnak, különféle specialitásokkal, hogy levadásszák ezeket a terroristákat.

Ez az erőfeszítés azonban nem olyan könnyű, mint gondolják. Sok akadályt és nehézséget kell leküzdeniük küldetésük teljesítése során.

CímMünchen
Élő2006. január 6. (USA)
Időtartam2 óra 44 perc
RendezőSteven Spielberg
ÖntvényEric Bana, Daniel Craig, Marie-Jos e Croze
MűfajAkció, dráma, történelem
Értékelés78% (RottenTomatoes.com)


7.5/10 (IMDb.com)

5. Dunkirk (2017)

Tetszik a rendezők filmjei Christopher Nolan? Ha igen, akkor valóban meg kell néznie a 2. világháborúban játszódó filmet Dunkerque ezt, banda.

Dunkirk a szövetséges csapatok százezreinek evakuálásának folyamatáról mesél a franciaországi Dunkirk partján; amelyet most német csapatok vettek körül.

A legjobb történelmi film evakuálási folyamatát három szempontból ábrázolják: szárazföld, tenger és levegő. Ebben a filmben hiányzik a párbeszéd is, ezért a nézés során koncentrálnia kell.

CímDunkerque
Élő2017. július 21. (USA)
Időtartam1 óra 46 perc
RendezőChristopher Nolan
ÖntvényFionn Whitehead, Barry Keoghan, Mark Rylance
MűfajAkció, dráma, történelem
Értékelés93% (RottenTomatoes.com)


7.9/10 (IMDb.com)

Egy másik legjobb történelmi film. . .

6. 12 éves rabszolga (2013)

12 év rabszolgaság egy emlékfilm alapján készült történelmi film Salamon Northup, egy fekete férfit, akit 12 éven keresztül erőszakkal adtak el rabszolgaságnak.

Kezdetben Salamon New Yorkban tanult zenész volt, aki akkor még nem gyakorolta a rabszolgaságot. Ezután kapott állásajánlatot Washington DC-ben.

Kiderül azonban, hogy átverték és rabszolgának adták el New Orleans-ban. Ez a film nagyon részletesen elmondja Salamon rabszolgaként szenvedésének 12 évét.

Cím12 év rabszolgaság
Élő2013. november 8. (USA)
Időtartam2 óra 14 perc
RendezőSteve McQueen
ÖntvényChiwetel Ejiofor, Michael Kenneth Williams, Michael Fassbender
MűfajÉletrajz, dráma, történelem
Értékelés95% (RottenTomatoes.com)


8.1/10 (IMDb.com)

7. Utolsó a mohikánok (1992)

Utolsó a mohikánok közül a gyarmati korszak háborújában játszódó történelmi film, amelyben tehetséges színészek játszanak, Daniel Day Lewis.

Abban az időben Franciaország és Anglia háborúban állt amerikai gyarmati talajon. Közöttük van Indián / mohikán törzsek akik csapdába esnek és erődöt kell választaniuk.

A törzs számos tagja áldozata lett ennek a gyarmati háborúnak. Másrészt egy mohikán csoport megpróbált megmenteni egy lányt a brit hadseregből.

CímUtolsó a mohikánok közül
Élő1992. szeptember 25. (USA)
Időtartam1 óra 52 perc
RendezőMichael Mann
ÖntvényDaniel Day-Lewis, Madeleine Stowe, Russell Means
MűfajAkció, kaland, dráma
Értékelés95% (RottenTomatoes.com)


7.7/10 (IMDb.com)

8. Hotel Ruanda (2004)

Következik a film Ruanda szállodák amely a mészárlás / népirtás történetét meséli el Ruanda 1994. Ez a tragédia akár 1 millió ember életét követelte.

Ebben a filmben az igazi történetét fogjuk követni Paul Rusesabagina, Ruandában a szálloda menedzsere, aki 1268 tutit és hutut rejtett el az illegális milíciák elől.

A hutu és a tutsi törzsek voltak ennek a népirtásnak a fő célpontjai. Még a ruandai tutik 70% -a iszonyatosan meghalt.

CímRuanda szállodák
Élő2005. február 4. (USA)
Időtartam2 óra 1 perc
RendezőTerry George
ÖntvényDon Cheadle, Sophie Okonedo, Joaquin Phoenix
MűfajÉletrajz, dráma, történelem
Értékelés91% (RottenTomatoes.com)


8.1/10 (IMDb.com)

9 Gandhi (1982)

Ha történelmet tanul, semmiképpen sem ismeri meg ezt az egy karaktert. Gandhi században az indiai britellenes megszállási mozgalom vezetője volt.

Ez az indiai történelmi film Gandhi harcának kezdetét meséli el Indiának a brit uralom alóli felszabadításáért, egy erőszakmentes tiltakozó mozgalommal a kormány ellen.

Ez az erőszakmentes mozgalom, amelyet Gandhi vezetett, egyre nagyobbá vált egy Gandhi karizmája által, aki képes volt hipnotizálni az indiai népet.

CímGandhi
Élő1983. február 25. (USA)
Időtartam3 óra 11 perc
RendezőRichard Attenborough
ÖntvényBen Kingsley, John Gielgud, Rohini Hattangadi
MűfajÉletrajz, dráma, történelem
Értékelés84% (RottenTomatoes.com)


8.0/10 (IMDb.com)

10. A felvilágosító (2010)

9 külföldi történelmi film után itt az ideje, hogy Jakának megvitassák az indonéz történelmi filmeket. Jaka egyik legjobb kedvenc indonéz filmje A megvilágosító.

A Sang Pencerah egy film az indonéz iszlám történetéből, a rendező részéről Hanung Bramantyo amely az alapító történetét meséli el Muhammadiyah, Ahmad Dahlan (Lukman Sardi).

Ahmad Dahlan Muhammadiyah létrehozása felé sok elutasítást kapott, különösen Kyai-Kyai részéről a szülővárosában.

CímA megvilágosító
Élő2010. szeptember 8
Időtartam1 óra 52 perc
RendezőHanung Bramantyo
ÖntvényLukman Sardi, Zaskia Adya Mekka, Slamet Rahardjo
MűfajÉletrajz, dráma, történelem
ÉrtékelésTBA (RottenTomatoes.com)


6.8/10 (IMDb.com)

Ez Jaka cikke a legjobb történelmi háttérrel rendelkező 10 filmről, amelyeket meg kell nézned. A fenti filmek történelmi ismereteket nyújtanak Önnek unalmasság nélkül.

Találkozunk még egyszer az ApkVenue egy másik érdekes cikkében. Ne felejtsen el egy nyomot hagyni kommentek formájában a rendelkezésre álló oszlopban, banda.

Olvassa el a cikkeket is Film vagy más érdekes cikkeket a Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found