nem triviális, ez a különbség a fat32, ntfs és exfat között!

Ebben a cikkben az ApkVenue elmagyarázza, mi is a FAT32, az NTFS és az exFAT. Ha türelmetlen, az alábbi magyarázatot láthatja.

Gyakran előfordul, hogy formázni kívánja a flash-t, még mindig meg akarja zavarni a FAT32, NTFS és exFAT fájlrendszerek közötti különbségek. Valójában mi a különbség, és mi az előnye ezeknek a formátumoknak?

Nyugodjon meg, ebben a cikkben az ApkVenue elmagyarázza, mi is a FAT32, az NTFS és az exFAT. Ha türelmetlen, az alábbi magyarázatot láthatja.

  • Mi a különbség a HTTP és a HTTPS között? Használatának előnyeivel együtt
  • Ez a különbség a Hard Reset és a Soft Reset között Androidon
  • Root vs jailbreak, ez a különbség az Android és az iOS modding között

Ez a különbség a FAT32, az NTFS és az exFAT között!

Fotó forrása: Fotó: Howtogeek

Mielőtt továbblépne, először tudnia kell, mi a fájlrendszer. A fájlrendszer alapvetően azon beállítások összessége, amelyek segítségével meghatározható, hogyan tárolják és visszakeresik az adatokat egy tárolóeszközön, például flash lemezen, merevlemezen, memóriakártyán stb.

Könnyű példa arra, hogy az eredeti dokumentumokat különböző helyeken tárolja, például fiókokban, asztalokban vagy akár szekrényekben. Nos, a fájlrendszer módszere nem sokban különbözik ettől, hanem csak a számítási folyamaton keresztül.

1. Mi az a FAT32 fájlrendszer?

Fotó forrása: Fotó: Partitionwizard

A FAT32 fájlrendszer a legrégebbi és legtapasztaltabb fájlrendszer a számítástechnika történetében. Ezt a rendszert 1977-ben indították el a 8 bites FAT fájlrendszerrel, amely eddig 32 bites FAT32-re nőtt.

A FAT32 a FAT16 egyik újítása, amely lehetővé teszi legfeljebb 4 GB méretű fájlok tárolását. Tehát egy ilyen fájlrendszerrel akkora méretű fájlokat tárolhat egy tárolóeszközben.

2. Mi az NTFS fájlrendszer?

Fotó forrása: Fotó: Aftvnews

A Microsoft által készített másik fájlrendszer az NTFS. Ezt az NTFS fájlrendszert 1993-ban vezették be, amikor nemrégiben bemutatták a Windows NT 3.1-et. Az NTFS maga áll Új technológiai fájlrendszer. Nos, maga az NTFS fájlrendszer meglehetősen egyszerű kialakítású, de képességei jobbak, mint a FAT fájlrendszer.

Előnye, hogy az NTFS képes minden felhasználó számára beállítani egy kötetkvótát, vagy nevezhető lemezkvótának. Az NTFS titkosított fájlrendszert is támogat, így nagyon biztonságos, ha ebben az NTFS fájlrendszerben tárol adatokat.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

3. Mi az exFAT fájlrendszer?

Fotó forrása: Fotó: Tbico

Az exFAT fájlrendszer a FAT családhoz tartozik, de még mindig jobb, mint a FAT32. Elméletileg az exFAT és a FAT32 jellemzői megegyeznek. Használatukban azonban vannak különbségek.

Ha az FAT32 csak 4 GB maximális méretű fájlokat képes befogadni, akkor az exFAT a FAT32 frissítése, amely a legjobb választás lehet. Tehát több mint 4 GB adatot tárolhat egyszerre is. Általában ez a mai flash-re és a microSD-re vonatkozik.

Nos, ez a különbség a FAT32-től, az NTFS-től és az exFAT-tól. Remélhetőleg megérti, amit az ApkVenue mondott. Ne felejtsen el olvasni számítógépekkel kapcsolatos cikkeket vagy más érdekes cikkeket Jofinno Herian-tól.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found