mi a króm? ez a különbség a Google Chrome-mal!

A Chromium telepítve van a számítógépére, de még mindig zavaros a használata miatt? Jobb, ha alább megtudja, mi a Chromium, és miben különbözik a Google Chrome-tól.

Ebben a gyors és digitális korszakban Google Chrome az egyik legnépszerűbb böngésző ezen a világon.

Van azonban egy Google-termék, az úgynevezett Króm amelyet ritkán ismer sok ember. Valld be, biztosan idegen vagy, igaz, amikor ezt a kifejezést hallod?

Ezért ebben a cikkben az ApkVenue elmondja mi a króm, és a különbség magával a Google Chrome-mal. Mivel néhányan szeretik azt mondani, hogy a Chromium egyfajta vírus vagy rosszindulatú program.

Mi a króm?

Fotó jóvoltából: Fotó: Neowin

Azok számára, akik nem tudják, mi a Chromium, itt az ApkVenue elmagyarázza, hogy a Chromium nem vírus, rosszindulatú program vagy hasonló.

A króm egy típus nyílt forráskódú webböngésző fejlesztette és tartotta fenn A Chromium projekt. A króm is futtatható többplatformos mint a Google Chrome.

Ha a programozó, valóban bütykölhet a Chromiumon, és elkészítheti a böngésző saját verzióját.

Sajnos, mivel nyílt forráskódú módon fejlesztették ki, vannak olyan Chromiumok, amelyek véletlenül rosszindulatú programokat kaptak rajtuk.

A rosszindulatú programokat tartalmazó Chromium egyáltalán nem hivatalosan kiadott Chromium, más néven más módosításának eredménye.

Ezért körültekintőnek kell lennie, ha a Chromiumot akarja alapértelmezett böngészőként használni PC-k, laptopok vagy Android-mobiltelefonok esetén.

Különbség a Google Chrome és a Chromium között

Miután ismerte a Chromium definícióját, az ApkVenue most megvitatja a különbség a Google Chrome és a Chromium között. Annak ellenére, hogy hasonlóak, van néhány jelentős különbség, tudod.

Nézd meg!

1. Automatikus frissítés

Fotó forrása: Fotó: Wikimonks

A Chrome frissítéséhez a szoftver a Google Frissítést használja a Windows rendszeren, így a böngésző mindig automatikusan megkapja a legújabb verziót. Eközben nem lehet Chromiumon végrehajtani.

Néhány Linux disztribúción a frissítéseket egy adott csomagban hajtják végre. Ezáltal manuálisan kell frissítenie a Chromium legújabb verziójának megszerzéséhez.

Az ApkVenue esetében jobb, ha a Google Chrome-ot használja, mert nem kell manuálisan keresnie a legfrissebb verziófrissítést, hogy élvezhesse az összes funkciót.

2. Kárjelentések és használati statisztikák

Fotó forrása: Fotó: Tech5

A Chromiumtól eltérően a Google egy olyan funkciót adott hozzá az összeomlási jelentésekhez és a Chrome használati statisztikáihoz, hogy adatokat küldött a Google szervereire.

Ez a szolgáltatás az általános adatokra vonatkozik, például az eszközre vonatkozó információkra, az operációs rendszerre, a Chrome beállításaira, a rosszindulatú programot tartalmazó internetes látogatásokra stb.

Ez a funkció nagyon hasznos annak megakadályozására, hogy a Google Chrome összeomoljon vagy vírusokat terjesszen a számítógépére.

3. Chrome Internetes áruház

Fotó forrása: Fotó: NBCnews

Ha Chrome-ot használ, a Google biztosította a Chrome Internetes áruházat, amely funkciókkal bővítményeket adhat hozzá, amelyek megkönnyítik a virtuális világ felfedezését.

A kiterjesztések vagy bővítmények számos hasznos funkcióval rendelkeznek az Ön böngészőjéhez. A VPN kiterjesztéstől kezdve az összes csevegés törlése az FB Messengeren és még sok más.

Sajnos a Chromiumnak nincs ilyen lehetősége.

4. Media Codec támogatás

Fotó forrása: Fotó: HowToGeek

A Chromium audio / video HTML5-je csak korlátozottan támogatott, beleértve a Theora, Vorbis, WebM, VPM és így tovább.

Ha azonban Chrome-ot használ, akkor ez a böngésző olyan kodekeket támogat, mint az AAC, az MP3 és a H.264.

Ez a médiakodek támogatás megkönnyíti a multimédiás tartalmak böngészőn keresztüli élvezhetőségét, például a filmek streamingjét a Netflixen vagy a YouTube-on.

5. Homokozó támogatás

Fotó forrása: Fotó: HowToGeek

Homokozó egy biztonsági mechanizmus a futó programok szétválasztására. A homokozót gyakran használják olyan nem ellenőrzött programok tesztelésére, amelyek vírusokat vagy más rosszindulatú kódokat tartalmazhatnak.

A Google Chrome és a Chromium már rendelkezik Sandbox támogatással. Ez automatikusan aktiválódik a Google Chrome telepítése során.

Vannak azonban olyan különbségek, amelyek a Chromium tulajdonában vannak. A Chromiumon engedélyezhet és letilthat néhány Linux disztribúciót.

6. Adobe Flash beépülő modul

Fotóforrás: Fotó: Adobe

Adobe Flash beépülő modul egy olyan plugin, amely lehetővé teszi a multimédia, a gazdag internetes alkalmazások, valamint a videó és a hang streamingjét számítógépen, böngészőben vagy támogatott mobil eszközön.

A Google Chrome már támogatja a Pepper API Adobe Flash verzióját, amelyet közvetlenül a legfrissebb frissítéssel szereztek be. Sajnos a Chromium nem kapja meg ezt a hozzáférést.

Valójában ez az egyetlen különbség nem számít, tekintve, hogy az Adobe Flash beépülő modul eltávolításra kerül a HTML5 legújabb verziójából.

Következtetés: Akkor csak a Chromium eltávolítása?

Fotó forrása: Fotó: Techyuga

Véleménye szerint melyik kényelmesebb használni, banda? Elég nehéz meghatározni, hogy melyiket érdemes használni a nyílt forráskódú Chromium böngésző és a funkciókban gazdag Google Chrome között.

Windows és MacOS esetén az ApkVenue azt javasolja, hogy válassza a Google Chrome-ot, mert stabilabb és biztonságosabb, mint a nyílt forráskódú Chromium.

Eközben, ha Linuxot használ, erősen ajánlott a Chromium használata. De ne feledje, hogy nem tud automatikusan frissíteni, és a média-kodekje korlátozott. Ráadásul sokan azt mondják, hogy a króm fogékonyabb a vírusokra és veszélyesebb. Valójában sokan azt állítják, hogy nehéz eltávolítani a krómot a gyökerekből.

Ha saját maga szeretné kipróbálni a két alkalmazást, letöltheti azt az ApkVenue alábbi linkjén keresztül:

Töltse le a Google Webhelyek böngészőalkalmazásokat Google Inc. böngészőalkalmazások LETÖLTÉS

Ez Jaka cikke arról, hogy mi is a Chromium, és mi a különbség a Google Chrome és a Chromium között. Találkozunk újra a következő lehetőségnél!

Ne felejtse el elolvasni a Google-lal kapcsolatos cikkeket vagy más érdekes cikkeket Jofinno Herian-tól.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found