Ez a különbség az Intel Core i7 és az Intel Xeon processzorok között

A termékcsaládokat tekintve a kettő egyértelműen különbözik egymástól. Az Intel Core i7 a rajongók számára készült, míg az Intel Xeon a szerverekhez készült. De mi a különbség az Intel Core i7 és az Intel Xeon processzorok között részletesen?

A maximális teljesítmény elérése érdekében a számítógép fő összetevője, amelyet leginkább figyelembe kell venni, a processzor. Az Intel márkában kétféle processzor közül lehet választani. Ezek a típusok mégpedig Intel Core i7 vagy Intel Xeon.

A termékcsaládokat tekintve a kettő egyértelműen különbözik egymástól. Az Intel Core i7 a rajongók számára készült, míg az Intel Xeon a szerverekhez készült. De mi a különbség az Intel Core i7 és az Intel Xeon processzorok között részletesen?

 • A kisebb processzorméret oka, de hogy lehet ez gyorsabb?
 • Ezért 128 bites processzor soha nem fog létezni
 • Nagy! A legújabb AMD Ryzen 7 1800X processzor megszakítja a világrekordot

Különbségek az Intel Core i7 és az Intel Xeon processzorok között

Fotóforrás: Kép: Psychz Networks

Indította LatestHackingNews. Annak érdekében, hogy ismerje a különbséget az Intel Core i7 és az Intel Xeon processzorok között, az ApkVenue elmondja ezeknek a processzoroknak az előnyeit. Ahol általában a két processzort két különböző igényre tervezték.

Fotóforrás: Kép: Intel

Intel Core i7 processzor előnyei

 • Potenciális overclock: Az Intel Core i7-en "K" végződésű processzorok vannak. Ami azt jelenti, hogy ennek a processzornak van kinyitott szorzó, lehetővé téve a potenciált túlhajtott sokkal több tőkeáttétel. Ellentétben az Intel Xeonnal, amely egy teljes processzor lezárt szorzó. Csak lehettúlhajtott keresztül BCLK, így az eredmények nem optimálisak.
 • Teljesítmény ár: Ha összehasonlítja az Intel Core i7 és az Intel Xeon árait, akkor a különbség nagyon nagy. Az ár és a teljesítmény összehasonlítása sokkal hatékonyabb az Intel Core i7.
 • Fedélzeti grafika: Szinte az összes Intel Core i7 processzor mindegyike rendelkezik Intel HD nevű iGPU-val. Ellentétben az Intel Xeon-nal, ahol egyik processzor sem rendelkezik iGPU-val. Tehát ha Intel Xeont használ, akkor további GPU-t kell használnia.
Fotóforrás: Kép: Intel

Intel Xeon processzor előnyei

 • L3 nagy gyorsítótár: Az Intel Xeon egyik legkézenfekvőbb előnye az L3 gyorsítótár közötti különbség. Ahol az L3 gyorsítótár a memória a processzor és a RAM között. Ugyanolyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a RAM, csak annyit, hogy az L3 gyorsítótár sokkal nagyobb sebességgel rendelkezik, emiatt a processzor sokkal gyorsabban tud reagálni a rutinparancsokra.
 • Támogatja az ECC RAM-ot: Az ECC maga áll Hibajavító kódmemória. Ami azt jelenti, hogy az Intel Xeon-on használt RAM képes korrigálni a sértett adatokat.
 • Négy csatornás: Ellentétben az Intel Core i7-kel, amely általában csak támogat kettős csatorna, az Intel Xeon-on a RAM sokkal gyorsabban működhet, mert már használ egy konfigurációt négycsatornás minden.
 • További magok: Minden Intel Xeon processzornak általában van egy száma mag sokkal több, mint az Intel Core i7. Ahol egyeseknek még 14 is van magok, míg az Intel Core i7 legfeljebb csak 10-es magok.
 • Hosszabb élet: Mivel szerverekhez tervezték, az Intel Xeon processzorok tartóssági minősége általában sokkal ellenállóbb, mint az Intel Core i7.
CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Árban nézve általában az Intel Xeon sokkal drágább, mint az Intel Core i7. Tehát természetes, hogy az Intel Xeon sokkal több előnnyel rendelkezik, mint az Intel Core i7. Ossza meg véleményed az Intel Core i7 és az Intel Xeon processzorok közötti különbségről, na! Köszönöm.

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Processzor vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: AVADirect