7 filmet kell nézni a legjobb mitológiai istenekről 2020-ban!

Itt vannak ajánlott filmek mitológiai istenekről, amelyeket érdemes megnézni! Az izgalmas mellett ez a film új betekintést nyújt a különböző országok mitológiájába is.

A világ számos kultúrája, hagyománya vagy hiedelme tartalmaz mitológiai és isten-történeteket. Számukra az isteneket olyan alakoknak tekintik, akik védik és fenntartják a természet és az ember egyensúlyát a földön.

Ez vezetett oda, hogy sok ilyen történetet befelé alakítottak filmek istenekről. A történet háttere is változó, a görögtől az északi mitológiáig minden megvan.

Mivel a nagy képernyőn adaptálták, például egy egyiptomi istenről készült filmhez, természetesen számos olyan módosítást és újítást hajtott végre a rendező, amely kereskedelmi és elfogadhatóbbá tette az élet minden területén élő közönség számára.

Ennek ellenére az istenekről szóló film értékei és fő elemei még mindig jól átadhatók, bandák!

Ajánlott filmek a legjobb mitológiai istenekről

A mitológiai istenfilmben szereplő erkölcsi és kulturális értékek nagyon értelmesek és nézhetők.

Kíváncsi vagy? Azok számára, akiket érdekelnek az istenekről szóló történetek, íme Jaka összefoglalója 7 ajánlott film istenekről, amelyeket látnia kell!

1. Jason és az argonauták (1963)

Ezt a görög mitológiai istenfilmet azóta adták ki 1963 ezelőtt, Jason, Alcimed fia, az argonut nevű hajóhősök csoportjának kalandjairól mesél.

Feladtak megtalálni aranygyapjú vagy arany gyapjú Pelias király parancsára. Útjuk során mindenféle veszélyes ellenséggel kell szembenézniük.

Gyilkosok, tündér csábítók, boszorkányok és még egy sárkány törzséből kiindulva. A szép történetnek és az izgalmas kalandos cselekvésnek köszönhetően ez az egész legjobb akciófilm hogy figyelned kell.

CímJason és az argonauták
Élő2016. augusztus 31
Időtartam1 óra 44 perc
TermelésMorningside Productions, Columbia Pictures
RendezőDon Chaffey
ÖntvényTodd Armstrong, Nancy Kovack, Gary Raymond és mtsai
MűfajAkció, kaland, család
Értékelés91% (RottenTomatoes.com)


7.3/10 (IMDb.com)

2. Wonder Woman (2017)

Rajongóvá tedd legjobb DC szuperhősös filmek ismernie kell a legújabb istenről szóló filmet. A 2017-ben megjelent Wonder Woman Diana hercegnő, Zeusz lányának, aki nagyszerű szuperhőssé válik, kalandjait meséli el.

Az amazóniai harcosokkal együtt harcolni fog Ares, A háború istene, aki tönkretette a világrendet és sok ártatlan embert megölt.

Lenyűgöző és hűvös színészi játékkal Gal Gadot plusz a tökéletes történet, az isten Zeusz-film és ezt a családot erősen ajánljuk nézésre.

CímCsodanő
Élő2017. június 2
Időtartam2 óra 21 perc
TermelésDC Films, RatPac Entertainment, Atlas Entertainment
RendezőPatty Jenkins
ÖntvényGal Gadot, Chris Pine, Robin Wright és mtsai
MűfajAkció, kaland, fantázia
Értékelés93% (RottenTomatoes.com)


7.4/10 (IMDb.com)

3. Thor: Ragnarok (2017)

Ha DC-nek van Wonder Women, a Marvel Studiosnak Thor. A 2017-ben bemutatott film Thor alakjában gyökerezik, aki Isten fia, Odin, a skandináv mitológia egyik legbefolyásosabb istene.

A skandináv istenekről szóló film Thor történetét is elmeséli, aki Asgardban él és saját címe, a Mennydörgés Istene. Minden csatában mindig használ mjolnir, villamosenergia-termelésre képes klubkalapács.

Nos, hibája miatt száműzték a földre, és erejét apja vette el. Különféle felmerülő konfliktusok, főleg apjával és Lokival, Thor féltestvérével készítik ezt a filmet a skandináv mitológiáról megéri megnézni.

CímThor: Ragnarok
Élő2017. november 3
Időtartam2 óra 10 perc
TermelésMarvel Studios
RendezőTaika Waititi
ÖntvényChris Hemsworth, Tom Hiddleston, Cate Blanchett és mtsai
MűfajAkció, kaland, vígjáték
Értékelés93% (RottenTomatoes.com)


7.9/10 (IMDb.com)

4. Pan's Labyrinth (2006)

2006-ban jelent meg, a rendező egyik legjobb filmje Guilermo Del Toro Ez egy kislányról szól Ofelia aki éppen furcsa és félelmetes helyre költözött.

Miközben megpróbálja felfedezni a háza környékét, egy régi labirintusra bukkan. Váratlanul megismert egy nevű lényt Faun.

Bár Faun szörnyen nézõ lények, de nem rossz figura, valójában Faun az, aki segít Ofeliának abban, hogy a jövőben szörnyű konfliktusokba nézzen.

Ez az istenekről szóló film rendezett és feszült cselekménnyel meséli el a spanyol mitológia és folklór történetét. Nem csoda, hogy ez a film nyert 2007-es Oscar-kupa kategóriához Legjobb operatőr.

CímPan s labirintus (El laberinto del fauno)
Élő2006. december 29
Időtartam1 óra 58 perc
TermelésEszperanto Filmoj, Warner Bros. Képek, Telecinco mozi
RendezőGuillermo del Toro
ÖntvényIvana Baquero, Ariadna Gil, Sergi L pez és mtsai
MűfajDráma, fantázia, háború
Értékelés95% (RottenTomatoes.com)


8.2/10 (IMDb.com)

5. Utazás nyugatra: A démonok meghódítása (2013)

Ki nézett már tévésorozatokat Sun Go Kong vagy Varázsmajom gyermekkor? Tehát, ha ismeri ezt a vidám és izgalmas történetet, meg kell néznie ezt az egy filmet.

Ez a film, amelyet 2013-ban adtak ki, Tang Sanzang (Wen Zhang) történetét meséli el, aki még mindig nem szent szerzetes. Itt amatőr lopakodó vadász lett, aki a gyermekek énekeskönyveire "fegyverként" támaszkodott.

A tengeren és a hegyeken való átkelése során számos konfliktusnak és izgalmas kalandnak fog találkozni, különösen akkor, ha istenekkel foglalkozik.

Itt ismerheti meg annak az eredetét, hogy miért vannak a hatalmas majom, Tong szerzetes figurái Chu Pat Kai disznódémon.

CímUtazás nyugatra: A démonok meghódítása (Xi you: Xiang mo pian)
Élő2013. február 7
Időtartam1 óra 50 perc
TermelésBingó filmfejlesztés, Village Roadshow Pictures Asia, Chinavision Media Group
RendezőStephen Chow, Chi-Kin Kwok
ÖntvényZhang Wen, Qi Shu, Bo Huang és mtsai
MűfajAkció, kaland, fantázia, vígjáték
Értékelés94% (RottenTomatoes.com)


6.8/10 (IMDb.com)

6. 300 (2007)

Biztosan ismeri ezt a filmet, különösen, ha megjegyzi az ikonikus jelenetet, amikor Raja Sparta, Leonidas a kútba rúgta és megölte Xerxész hírnökeit, az istenet és a királyt, kiáltva: "Ez Spárta!".

Ez a görög istenekről és istennőkről készült film tele van vastag mitológiai történetekkel. Regényből kiindulva ezt a történetet Hollywood filmvé alakította.

Ezt a filmet a mitológia és a hadviselés isteneiről nagyon érdekes megnézni, mert kiforrott történetet és jó minőségű grafikát mutat be, különösen a valódi és kolosszális érzésű csatajeleneteket.

Emiatt a 300-as filmnek sikerült nyernie 2007 MTV Movie Awards kategóriához Legjobb harc. Nagyon klassz, banda!

Cím300
Élő2007. március 9
Időtartam1 óra 57 perc
TermelésLegendás képek
RendezőZack Snyder
ÖntvényGerard Butler, Lena Headey, David Wenham és mtsai
MűfajAkció, kaland, dráma
Értékelés60% (RottenTomatoes.com)


7.6/10 (IMDb.com)

7. Hercules (1997)

Ez a film a görög istenről 1997-ben jelent meg, és annak idején slágerré vált. Ugyanakkor abban az időben ritkán voltak animációs filmek istenek témájával, főleg mitológiai lényekről.

Ez a Zeus istenről és családjáról szóló film fia, Hercules középpontjában áll. A fájdalom és a pánik elrabolta és száműzte Hádész parancsára, aki az Olimposzt kívánta irányítani.

Miután Hercules tinédzserként nőtt fel, megpróbálta megtalálni az igazi önmagát, meglátogatva Zeusz templomát. Itt szerezte azt az információt, hogy istenpozíciójának helyreállításához az igazságért kell küzdenie, és igazi hőssé kell válnia.

Az izgalmas és nem unalmas történetnek köszönhetően, a szereplők vidám cselekedeteivel kiegészülve, ez a görög mitológiáról szóló film az egyik minden idők legjobb családi filmje ami neked illik otthon együtt nézni.

CímHerkules
Élő1997. június 15
Időtartam1 óra 33 perc
TermelésA Walt Disney Company, a Walt Disney Pictures
RendezőRon Clements, John Musker
ÖntvényTate Donovan, Susan Egan, James Woods és mtsai
MűfajAnimáció, kaland, vígjáték
Értékelés84% (RottenTomatoes.com)


7.3/10 (IMDb.com)

Ez 7 film volt istenekről, amelyeket meg kellene nézni. Mit gondolsz, banda? Vagy van filmajánlója a többi legjobb istenről?

Ne felejtse el megírni véleményét az alábbi megjegyzések oszlopban. Találkozunk az ApkVenue következő cikkében!

Olvassa el a cikkeket is Film vagy más érdekes cikkeket a Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found