hatékony módszer a helyi c lemez enyhítésére egy Windows laptopon

Nagyon bosszantó, hogy a laptop C helyi lemeze majdnem megtelt? Annak érdekében, hogy a laptopnak ne legyen problémája, íme egy hatékony módszer a helyi C lemez lemerítésére egy Windows laptopon.

C helyi lemez egy teljes számítógépes számítógépen vagy laptopon nagy dolog. A Windows megfelelő működésének biztosításához szabad helynek kell lennie a merevlemezen, különösen a helyi C lemezen.

Ennek oka az OS sok helyet foglal el különféle feladatok elvégzésére. Ha a helyi C lemezed majdnem megtelt, és piros figyelmeztető jel van, ez téged jelent azonnal meg kell tisztítania.

  • Hogyan adhat jelszót a merevlemez-partícióra a Windows rendszerben
  • 10 tipp egy olyan külső merevlemez kiválasztásához, amely nem sérül meg könnyen
  • 6 módszer a laptop merevlemezének sérült vagy rossz szektorának megelőzésére

A számítógép helyi lemezének kiterjesztése C

Nyugodjon meg itt hogyan lehet kibővíteni a helyi C lemezt anélkül, hogy gondot kellene fordítania az újratelepítésre. Tehát, hogy a PC számítógép vagy laptop ne lassítson.

1. Határozza meg a C helyi lemezt

Először derítse ki, hogy miért lehet tele a helyi c lemez, mely fájlok a leginkább tárhelyigények. A nyitás módjaBeállítások alkalmazás'a Start menüből, majd kattintson a gombra'Rendszer' > 'Tárolás'és válassza ki a helyi C lemezt.

Onnan jól látható, hogy mi a tárhelye? Sok szakasz van, mint pl Rendszer & fenntartva, Alkalmazások és játékok, Dokumentumok, Képek, Zene, Video vagy Mail.

Általában a legnagyobb a tárhelyigény Rendszer & fenntartva és Alkalmazások és játékok. Ha közelebbről meg kell tekintenie, kattintson rá. Kattintson például az Alkalmazások és játékok elemre, majd méret szerint rendezze, hogy vannak-e elérhetőek-e nagy méretű programok nem használod.

2. Törölje a nem használt alkalmazásokat vagy játékokat

A fenti lépéseket folytatva megjelenik az alkalmazások és játékok listája a legnagyobb méret alapján. Most a döntés teljesen rajtad múlik, melyiket törölni kívánja.

Nyugodtan, a törölt alkalmazásokat vagy játékokat később szükség esetén újra lehet telepíteni. Így, Válassz bölcsen melyikre van szükség vagy sem.

3. Fájlok kézi törlése

Minél hosszabb ideig használja a számítógépet, természetesen a helyi C lemezen tárolt sok fájl. Hány fontos, de sok csak egy „ócska” fájl.

Tehát, a tárhely felszabadításának következő lépése a fájlok manuális törlése Fájlkezelő. Ez a módszer eltarthat egy ideig az Ön számára, de mindenképpen törölje a nem fontos fájlokat.

4. Fájlok automatikus törlése

A Windows operációs rendszerben van egy segédprogram, az úgynevezett Lemez tisztítás, amely olyan funkció, amellyel tisztíthatja ócska / ideiglenes vagy fájlok, amelyekre a rendszernek nincs szüksége a merevlemez-partíción történő helytakarékossághoz.

A trükk a kívánt partíció kiválasztása, nevezetesen a C helyi lemez. Ezután kattintson helyes és kattintsonTulajdonságok. Amikor a Tulajdonságok ablak megnyílik kattintson Lemez tisztítás.

5. Mozgassa a fájlokat a Cloud Storage-ba

Ha sok fontos adatfájl van a C helyi lemezen, javasoljuk másik partícióra lép vagy költözni felhőtároló mint OneDrive vagy Google Drive.

Telepítse az alkalmazást felhőtároló, majd állítsa be, hogy automatikusan feltöltse a fájlokat a megadott mappába.

6. Hozzon létre egy nagyobb partíciót

A fenti módszernek elegendőnek kell lennie a helyi C lemezes tárhely felszabadításához. Ha azonban kiderül, hogy a C helyi lemezpartíció túl kicsi. Meg tudja csinálni, muszáj partíciók létrehozása a nagyobbik.

Ez a módszer meglehetősen technikai jellegű, de megtanulható. Ezenkívül elolvashatja a következő cikkeket; A merevlemez particionálása formázás nélkül a Windows 10 rendszerben és a Windows merevlemez particionálása.

Ez az 6 módszer a helyi lemezterület növelésére C így a számítógép vagy a laptop gond nélkül működik gond nélkül. Hogyan, van erősebb módod?

Olvassa el a cikkeket is számítógép vagy cikkei Lukman Azis Egyéb.

Banner: Bookworks.com.