mi a gyorsítótár? ez egy magyarázat, és hogyan lehet eltávolítani!

Mi a gyorsítótár? Miért tudja lassítani a mobiltelefonját? Gyerünk, itt megtudhatja a magyarázatot, valamint azt, hogy miként lehet törölni a gyorsítótárat, amely lassítja mobiltelefonját!

Mi az adatgyorsítótár? Mi befolyásolja a mobiltelefon vagy a laptop teljesítményét? Törölni kell ezt a gyorsítótárat? Egy ilyen kérdés egyszerűnek hangzik, de még mindig nagyon kevesen tudják, hogy néz ki a valódi válasz.

Minden okostelefonnak rendelkeznie kell adattároló rendszerrel, hogy megkönnyítse a processzor munkáját és a különféle alkalmazások futtatását.

Az egyik a gyorsítótárazott adatok. Minden Android-okostelefonra vagy iPhone-ra telepített alkalmazásnak biztosan lesz gyorsítótárazott adatok.

A gyorsítótár körül azonban még mindig sok tévhit van. Ettől eltekintve sokan zavartak abban is, hogy mit kezdjenek ezzel a gyorsítótárral.

A gyorsítótárazott adatok magyarázata

Biztosan ismeri a gyorsítótár szót, igaz? De mi is pontosan az adat-gyorsítótár? Szükség van rá, vagy árt az okostelefonnak?

Ez az egy fájl valami rejtélyesnek tűnik. A laptop hirtelen megtelhet a felhalmozott gyorsítótár miatt, annak ellenére, hogy korábban a mobiltelefon tárhelyének nagy része még mindig üres volt.

Még rosszabb, hogy szinte minden alkalmazás telepítve van a mobiltelefonjára saját gyorsítótára van és ha hagyják folytatni, nem furcsa, ha mobiltelefonja megtelhet.

Ezért nagyon fontos, hogy tudd, hogy a gyorsítótárazott adatok jelentése az, ami valójában.

Gyorsítótár jelentése, funkciója és kezelése

Nemcsak tudni, hogy mi a gyorsítótár, hanem ismernie kell a funkciót is, és hogyan kezelje ezt az egy adatot.

Egyedülálló jellege gyorsítótárat készít kissé más módon kell kezelni egyéb adatokból általában. Helytelen bánásmód, a mobiltelefon hirtelen lelassulhat.

Ezért ezúttal az ApkVenue megvitatja a gyorsítótár jelentését, funkcióját, mit kell kezdeni ezzel az egy fájllal, és ha törölni kell, hogyan kell csinálni. Gyerünk, lásd a teljes magyarázatot.

1. Mi az a gyorsítótár?

A gyorsítótár ideiglenes adat belső tárhelyen tárolva okostelefon. Ezek az adatok rögzítik az összes tevékenységet a használt alkalmazásokban.

Például megnyit egy böngészőalkalmazást, majd a keresőmezőbe beírva annak webcímét, belép a Facebook webhelyére.

Az e-mail cím és a jelszó megadásával is bejelentkezik. Nos, a böngészőben feljegyzett vagy elvégzett összes adatot a gyorsítótár tárolja.

Annak érdekében, hogy amikor megnyitja böngészőjét, és újra hozzáférni szeretne a Facebook-oldalhoz, akkor nem kell átírnia a webcímet, vagy újra be kell jelentkeznie, banda.

Mivel az összes adatot korábban a gyorsítótár adatai tárolták. A hozzáférés is gyorsabb. Tehát már megértette, mi a gyorsítótár.

2. Adatgyorsítótár funkció

Akkor mi a fene gyorsítótár funkció? Egyszerűbben fogalmazva, a gyorsítótár funkció segít az alkalmazások gyorsabb és hatékonyabb futtatásában, mivel az adatokat helyben tárolják.

Például a böngészőben az alkalmazás gyorsítótár adatai olyan információk, amelyek gyorsabb betöltést tesznek lehetővé a webhelyek számára, mivel gyorsabban férhetnek hozzá az adatokhoz a helyi mappákból.

Például a honlapon vagy a blogon található képek viszonylag nagyok lehetnek, így gyorsítótárral ezeket az elemeket csak egyszer kell letölteni.

Akkor is elhagyja a weboldalt, ha túl sokáig tart a betöltése, igaz? Ezért a gyorsítótár használata fontos módja a webhelytulajdonosoknak a felhasználói élmény javításában.

3. Törölni kell a gyorsítótár adatait?

A következő kérdés az, hogy ki kell-e törölni a gyorsítótárat? A gyorsítótár valóban hasznos az időhatékonyság és az okostelefon sebessége szempontjából az alkalmazások elérésekor.

A túl nagy gyorsítótár-adatok azonban valójában lelassítják az okostelefon teljesítményét. Ezért a gyorsítótár felemészti a belső memóriát, a folyamatot Betöltés hosszabb ideig tart, különösen, ha sok adat van.

Jobb, ha te vagy rendszeresen törölje a gyorsítótár adatait. Nincs szükség minden nap, csak 2 napig vagy hetente egyszer csinálja, banda.

Vagy ha úgy érzi, hogy okostelefonja lassulni kezd, megpróbálhatja törölni a gyorsítótár adatait is, hogy csökkentse a belső memóriában lévő felesleges adatokat.

4. Előnyök és hátrányok az alkalmazás gyorsítótárának törléséről

Jaka fenti magyarázatából biztosan saját következtetéseid vannak arról, hogy mi a gyorsítótárazott adat.

Úgy tűnik, azt is megértette, hogy a mobiltelefon gyorsítótárának törlése pozitív és negatív hatásokkal is jár, banda.

A gyorsítótár törlésének előnyei bővítse a belső memóriát hogy az előadás könnyű legyen. Általában a korábban hibás alkalmazások újra normálisan működnek.

Mivel a gyorsítótár törlésének hátránya az, ami indítsa újra az alkalmazási rendszert az egészet előről. Ennek eredményeként a megnyíló alkalmazás betöltése hosszabb ideig tart, mint a gyorsítótár törlése előtt.

De nem kell aggódnia, mert ez csak ideiglenes. Ami fontos, türelmesnek kell lenned, amikor megnyitod az alkalmazást a gyorsítótáradatok, bandák törlése után.

A gyorsítótár törlése a HP-n

A mobiltelefon baktériumoktól és vírusoktól való megtisztításán kívül rendszeresen meg kell tisztítania a mobiltelefonját a felesleges gyorsítótár-adatoktól, bandától.

Van egy mód a gyorsítótár törlésére Android vagy iPhone készülékeken, amelyet manuálisan is megtehet, további alkalmazások használata nélkül.

A lépések ismerete érdekében az alábbi magyarázat található a gyorsítótár törléséről.

- 1. lépés: Nyissa meg a menüt Beállítások okostelefonján. Ezt követően lépjen be a menübe Alkalmazások.

- 2. lépés: Válassza ki, melyik alkalmazáshoz kívánja törölni a gyorsítótár adatait.

- 3. lépés: Rész után App Info kattintson a lehetőségekre Cache törlése.

Ezzel mind gyorsítótár az alkalmazásban korábban törlődik. Az alkalmazás megnyitásakor is gyorsabb lesz, és nem olyan lassú, mint korábban, banda.

Azt is kiválaszthatja, hogy mely alkalmazások töröljék a gyorsítótárat. De ez a módszer meglehetősen problémás, mert egyesével törölnie kell az alkalmazás gyorsítótárát.

Ajánlott alkalmazások a gyorsítótár törléséhez és a RAM tisztításához

A manuális módszeren kívül van egy mód arra is, hogy harmadik féltől származó alkalmazásokat használva törölje az iPhone és az Android gyorsítótárát.

Ez az alkalmazás azonban nemcsak a gyorsítótár törléséhez, hanem a RAM tisztításához is hasznos, hogy a mobiltelefon ne lassuljon le.

Akkor bármi alkalmazás-ajánlások a gyorsítótár és a RAM tisztításához? Annak érdekében, hogy ne legyen kíváncsi, csak vessen egy pillantást a következő cikk véleményeire.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Ez a magyarázat mi a gyorsítótár és hogyan lehet törölni a gyorsítótárat a HP-n. A gyorsítótár rendszeres törlésével a mobiltelefonok már nem lesznek lassúak, banda.

Természetesen manuálisan törölheti a gyorsítótárat, vagy használhat harmadik féltől származó alkalmazásokat, amelyek elősegíthetik mobiltelefonjának gyorsabb működését.

Remélhetőleg az ApkVenue által ezúttal megosztott információk mindannyiótok számára hasznosak lesznek, és a következő cikkekben még találkozunk.

Olvassa el a cikkeket is Out of Tech vagy más érdekes cikkeket a Chaeroni Fitri.