mi a gyökér? ezek az előnyök és hátrányok

Gyakran hallja a Root kifejezést, de nem ismeri a funkcióját? Nyugi, ebben a cikkben az ApkVenue megvitatja, mi is a gyökér, valamint annak előnyei és hátrányai

Gyakran hallja a gyökér kifejezést, de nem érti teljesen? Vagy meg akarja próbálni rootolni az Andoid mobiltelefont? Néhány Android okostelefon-tulajdonosnak ismernie kell a kifejezést Gyökér.

Általánosságban elmondható, hogy a Root olyan folyamat, amelyben teljes hozzáférést kaphat eszközének operációs rendszeréhez, ebben az esetben Android. De te tudod mi a Root mélységben?

Ha nem igazán tudja, mi a Root funkciója, és mik az előnyei és hátrányai, akkor soha ne gyökerezzen.

Ezért az ApkVenue elárulja az előnyeit és hátrányait, valamint azt, hogy mi a Root Android HP. Nézze meg az alábbi részleteket, banda!

Mi a gyökér? Itt a teljes magyarázat!

Többé-kevésbé, ez a cikk teljes körűen megvitatja, hogy mi a root mobiltelefon és hogyan. Nagyon figyelnie kell az ApkVenue ezúttal zajló megbeszélésére, banda.

A gyökér szó jelentése

Szó szerint a Root úgy értelmezhető gyökér indonéz nyelven. Más szavakkal, a Root az a hely, ahol a felhasználó eljut ellenőrzés vagy teljes hozzáférés androidos okostelefonjáról.

Tehát, ha root hozzáférést kap az androidos okostelefonján, akkor bármit megtehet eszközén egy bizonyos folyamaton keresztül.

Magának az Android operációs rendszernek is van bázisa Linux ami azt jelenti, hogy módosíthatjuk ezt az operációs rendszert az álnév felhasználói kívánságainak megfelelően nyílt forráskód.

A Google, mint az Android tulajdonosa, nem tiltja a felhasználókat az operációs rendszer módosításán.

Van azonban néhány okostelefon-gyártó, amely zárolja az Android operációs rendszert, amelyet készülékeiken általában Lock Bootloader-nek hívnak, például a HTC, a Sony, az ASUS és a Google készülékein.

De maga a Google nyíltan lehetőséget ad a felhasználóknak arra, hogy feloldják eszközeiket, sőt teljesen megváltoztassák az operációs rendszert.

Tehát valójában egy Android mobiltelefon vásárlásakor nem érheti el az összes funkciót, mert azokat a Google zárolta. Ahhoz, hogy ezt a hozzáférést megkapja, rootolnia kell az Android telefonját.

Miért van bootloader zár, ha rootolható?

Mindennek a felhasználó Android-eszközének biztonságára kell utalnia. Mivel a Root hozzáférés megnyitásával a felhasználók bármit megtehetnek eszközükön.

Természetesen a felhasználók megváltoztathatják eszközük biztonsági rendszerét is, és ez akár a készülék károsodását is eredményezheti elkap egy vírust még nagyobb.

Ezenkívül az okostelefon-gyártók azt is szeretnék, ha az okostelefon-gyártó által biztosított alapértelmezett alkalmazásokat nem törölnék.

Ennek oka lehet a szolgáltatás promóciójával kapcsolatos probléma, vagy valami más.

A Root előnyei egy Android okostelefonon

Maga az Android-eszközök root hozzáférése számos előnnyel jár, ezért a felhasználók ezt a hozzáférést szeretnék elérni. Íme néhány előny az Android okostelefon gyökereztetéséről:

1. Távolítsa el az alapértelmezett alkalmazásokat

Mint fent említettük, több gyártó gyakran beágyazza az alkalmazásokat a felhasználó okostelefonjára.

Természetesen ez az alkalmazás is fogyaszt belső memória és még RAM okostelefonján. Sajnos nem csak az alapértelmezett vagy úgynevezett alkalmazást törölheti bloatware.

Ezt az alapértelmezett alkalmazást úgy törölheti, hogy root hozzáférést biztosít az eszközén.

2. Az alkalmazások biztonsági mentése és visszaállítása

Az okostelefon kiváló állapotban tartásának egyik módja az, hogy rendszeresen csinálja Gyári beállítások visszaállítása. Nos, biztosan zavarónak találja, ha újratelepítenie kell az összes alkalmazást.

A leghatékonyabb és legegyszerűbb módszer az összes alkalmazás biztonsági mentése Titanium Backup. Sajnos a Titanium Backup-nak ehhez root hozzáféréssel kell rendelkeznie biztonsági mentés és visszaállítás az alkalmazás az okostelefonon.

3. Kernel és CPU vezérlés

Az okostelefon root hozzáférésével ezt megteheti túlhajtott az okostelefon CPU-ján. Overclock maga úgy értelmezhető, hogy arra kényszeríti a processzort, hogy a lehető legnagyobb mértékben tudja elvégezni a munkáját.

Minden bizonnyaltúlhajtotta processzor, az okostelefon gyorsabban és könnyebben érzi magát.

4. Kerülje a Wakelockot

Ébresztő zár olyan állapot, amikor a rendszert folyamatosan futó alkalmazások felébresztik háttér. Ez az állapot bizonyosan lassabbá teheti okostelefonját, és gyorsabban lemerítheti az akkumulátort is.

Ennek kijavításához használhatja a Greenify alkalmazást, amely lehetővé teszi, hogy az alkalmazás hibernált módba lépjen, amikor nem használja.

De megint meg kell adnod a root hozzáférést ahhoz, hogy megérezhesd ennek az egy rootnak az előnyeit.

Oasis Feng Apps Developer Tools LETÖLTÉS

5. A Build.prof szerkesztése

Az Android okostelefon teljesítményének maximalizálásának egyik módja aszerkesztés fájlokat build.prop amelyhez hozzáférhet /system/build.prop.

Te is megteheted csípések akkumulátoron, memórián és még sok máson keresztül ezen a fájlon keresztül.

Sajnos ehhez a könyvtárhoz csak egy fájlkezelő férhet hozzá, amely képes belépni a gyökérkönyvtárba. Root ebben jó.

A gyökér veszélyei és hátrányai az Android okostelefonokon

Bár számos előnye van, ha Android-eszközön van root hozzáférése, kiderül, hogy Ön is hozzáfér hozzá veszély te is tudod.

Itt vannak a Root veszélyei egy Android okostelefonon:

1. Elveszett garancia

Ez már ismerős, és még mindig sokan úgy gondolják, hogy meggyökerezhet megszünteti a garanciát csak mítosz. Ez azonban igaz.

Ennek oka, hogy a gyártók mindenképpen látni fogják, hogy a gyökérzetű okostelefon olyan okostelefon, amelynek rendszerét a felhasználó megváltoztatta.

Tehát, ha rootolni akarja okostelefonját, próbálja meg megtenni, miután a jótállási idő lejárt.

Természetesen meggyökerezhet egy rootolt okostelefont, de a gyártóknak már van egy speciális módja annak kiderítésére, hogy az eszköz gyökerezik-e vagy sem.

2. Az OTA nem tudja frissíteni az operációs rendszert

Az Android telefon gyökérzetével nem tudja rendszeresen frissíteni az operációs rendszert OTA (Over The Air) álnevet közvetlenül az okostelefonról.

Mindez azért van, mert az Android-eszköz gyökerezésével számos alapértelmezett rendszer van, amelyet töröltek a gyökérkezelés során.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

3. A biztonsági rés bővítése

Az egyik ok, amiért a felhasználóknak meg kell gyökerezniük Android okostelefonjukat, az az, hogy kívülről be tudnak illeszteni egy módosító rendszert.

Ha a felhasználó csak be tudna illeszteni valamit kívülről, akkor mi mást hackerek és vírusok jobb? Ezért jobb, ha kétszer vagy háromszor elgondolkodunk, mielőtt gyökeret eresztünk az okostelefonra.

4. Csökkentheti a teljesítményt

Folyamat csípés vagy külső rendszer hozzáadása egy gyökeres okostelefonhoz valójában visszaüthet az Android okostelefonján, tudod.

A tényező azért lehet, mert túl sok csípés, vagy mert a csípés nem megfelelő az okostelefonodhoz.

5. Meghibásodások az okostelefonon

Az okostelefon gyökeresedésének folyamata nem könnyű kérdés. Legalább el kell sajátítania a rendszereket az Android operációs rendszeren, és meg kell értenie, mi is a Root.

Ha rossz lépést tesz, az Android-okostelefonon a Root-hozzáférés megszerzésének szándéka katasztrofálisnak bizonyul az okostelefon számára.

Hogyan szerezhetünk root hozzáférést okostelefonunkon

Valójában számos módszer létezik a Root hozzáférés megszerzéséhez az Android okostelefonon. Ezeket a módszereket az ApkVenue által készített cikkek is gyakran tárgyalták.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Sok olyan alkalmazás is létezik, amelyek segítségével root hozzáférést biztosíthat az okostelefonhoz. Jaka a következő cikkben is összefoglalta:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Hogyan lehet tudni, hogy az Android már gyökerezik-e vagy sem

Annak kiderítése, hogy az Ön által használt mobiltelefon gyökerezik-e vagy sem, könnyű. Használhatja az alkalmazást, egyikük az Root Checker.

A teljesebb megismerés érdekében az ApkVenue külön és külön megvitatta az alábbi cikkben:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

én csináltam nem csoda mit jelent a gyökér megint most, miután magyarázatot kapott Jakától?

Szóval, a gyökér veszélyes? amit alá kell húznia, hogy a root hozzáférést kapja-e vagy sem, mindegyik döntése, és szükség szerint módosítsa.

Ha valóban a root hozzáférést kívánja elérni egy okostelefonon, akkor meg kell vállalja a saját kockázatát amit fentebb kifejtettek igen!

Kérem Ossza meg és kommentálja ezt a cikket, hogy folyamatosan információkat, tippeket, trükköket és híreket szerezzen a technológiáról a Jalantikus.com-tól

Olvassa el a cikkeket is Root Android vagy más érdekes cikkeket a Naufal.