7 film, amely feldühítette a vallási vezetőket, az istenkáromlásról szóló cikkre figyelemmel!

Ezek az ellentmondásos filmek sok vallási vezetőt és csoportot felháborítottak. Itt a lista!

A filmvilág története során több olyan film is létezett, amelynek létezését bizonyos csoportok ellenezték, az egyik az, amikor a SARA (etnikum, vallás, faj és csoportok közötti) kérdését érinti.

Különösen ezúttal az ApkVenue tárgyal 7 film, ami feldühítette a vallási vezetőket mert a vallással kapcsolatos kényes kérdéseket érinti. Itt az áttekintés!

A vallási vezetőket dühítő filmek

Néhány film, amelyet az ApkVenue az alábbiakban említ, meglehetősen népszerű és nagy közönséget vonz, bár sok kritika támadja őket. Anélkül, hogy elhúzódna, itt van a lista!

1. Beküldés (2004)

A Submission egy rövid indie-film, amelyet Theo van Gogh nevű holland rendezett. Magát a forgatókönyvet Ayaan Hirsi Ali készítette.

Sajnos ez a kisfilm sok kemény kritikát kapott a vallási vezetőktől és az iszlám csoportoktól, amiért sértést tettek a vallás és a nők ellen.

A film elutasításának súlyossága miatt a rendező, Van Gogh halálra kényszerült, miután egy szélsőséges tag agyonlőtte.

2. Az ördögűző (1973)

Azoknak, akik szeretnek nézni legjobb trance film határozottan ismeri Az ördögűző.

William Friedkin rendezésében ez a film egy Regan MacNeil (Linda Blair) nevű lány történetét meséli el, akiről ismert, hogy megszállta az ouija tábla lejátszása után.

Tehát egyes katolikus és keresztény felekezeti vallási csoportok úgy gondolják, hogy ez a film túlzottan kihasználja a vallási elemeket, és sátánizmusszagú üzeneteket hordoz.

3. A muszlimok ártatlansága (2012)

Talán emlékszel még arra a tiltakozási hullámra, amelyet a muszlimok a világ különböző részein hajtottak végre ennek az egy filmnek a megjelenése miatt.

Ez a film 2012-ben jelent meg az Egyesült Államokban, Mohamed prófétát pedig bolondnak, bántalmazónak és vallásos hamis művésznek ábrázolja.

A filmben bemutatott ábrázolás és történet nagyon gyalázza az iszlámot, nem csoda, hogy mindenhol tüntetések zajlanak e film ellen, különösen a Közel-Keleten.

4. Víz (2005)

A Víz 2005-ben megjelent rövidfilm, amely egy hindu nő életét követi Indiában az 1930-as években.

Nos, Deepa Mehta írta és rendezte, ezt a filmet sok kritika érte az indiai hindu szélsőséges csoportok részéről.

A sok megtörtént elutasítás miatt Deepa Mehta úgy döntött, hogy folytatja Srí Lanka folytatását. De mégis, az ellenállás elsöprő volt.

5. Noé (2014)

A 2014-ben bemutatott Noé film Noé próféta és Bahterian történetének történetét meséli el, amelyet az abrahám vallások szent könyveiben jól elmesélnek.

Sajnos ez a film Noé prófétát kemény és agresszív alakként ábrázolja, még az általa betartott vallási értékeknek sem megfelelően.

Ennek eredményeként ez a film sok elutasítást és erőteljes reakciót kapott a vallási vezetőktől és bizonyos csoportoktól, akik ezt a filmet túlságosan fabrikálják a történelemtől.

Ezenkívül ez a film egyike azoknak, akiknek az adását tiltják Kína mert bizonyos vallási értékek előmozdításának tartják. Olyan szomorú, banda!

6. Monty Python Brian élete (1979)

Az 1979-ben megjelent film valójában meglehetősen magas minősítést kapott, mind a Rotten (96%), mind az IMDb (8.1 / 10) filmeken. Mondja Briannak (Graham Chapman), egy közönséges zsidó férfinak, hogy Jézus idejében elveszettnek írják le.

Az ott elvégzett kalandok félreértették az embereket, és Briant Jézusnak tévesztették. A felmerülő különféle konfliktusok tulajdonképpen komikussá teszik a jelenetet, amely nevetésre késztet.

Természetesen, mivel vallási kérdéseket érintett, különösen Jézus jellemét, ez a film több keresztény csoporttól is erős tiltakozásban részesült. Még azt is követelik, hogy bojkottálják ezt a filmet, banda!

7. A Krisztus szenvedése (2004)

A 2004-ben megjelent film Mel Gibson rendezésében állítólag az egyik legreálisabb film, amely Jézus 2000 évvel ezelőtti szenvedélyes történetét ábrázolja.

Csak annyit, hogy ezt a filmet a címkével ellátják minden idők legrasszisabb filmje mert nagyon antiszemita, más néven frontálisan támadja a zsidókat.

Ezt szemlélteti Jézus Krisztus történetének dramatizálása, kiegészítve azzal a brutális kegyetlenséggel, amelyet Jézus a zsidók kezén tapasztalt.

Ezek voltak a filmajánlások, amelyek feldühítették a vallási vezetőket. Mit gondolsz? Egyetért-e Jaka fenti véleményével?

Olvassa el a cikkeket is Film vagy más érdekes cikkeket a Diptya.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found