Ustadz Jaka: Még mindig láthatsz szellemeket a böjt hónapban?

A böjt hónapban Allah béklyózza Allah SWT-t. De mi van a szellemekkel? Láthatunk-e szellemeket a böjt hónapban?

Kérdés

Assalamu'alaikum Wr. Wb.

Gilang vagyok, egy nő leendő férje, akit még mindig nem találtam meg. Ha Ustadznak van egy ajánlása egy nő számára, hogy törvényes gyülekezetet tudok csinálni, akkor jelentheti. Ez a bevezetés.

Tehát így, ebben a böjt hónapban rengeteg istentiszteleti gyakorlat folyik éjszaka. Kezdve a tarawih imától, a witirtől a sahur felébredésig; míg én gyáva vagyok. Kérdésem az, hogy ha az ördögöt békés hónapban béklyózzák meg, tehát a böjti hónap éjszakáján nem láthatunk szellemeket, igaz? Igen, különféle megjelenések vannak, Ustadz. A dolog őszintén szólva lusta vagyok sahurra ébredni, félve látni a szellemeket

Wassalamu'alaikum Wr. Wb.

Gilang Permana, 26 éves

  • Ustadz Jaka: Igaz, hogy a böjt hónapban a Sátán meg van kötve?
  • Ustadz Jaka: Mi a döntés a nyeléses köpésről a böjt alatt?
  • Ustadz Jaka: Mi a döntés a WiFi engedély nélküli használatáról?

Válasz

Wa'alaikumsalam Wr. Wb.

Válaszolni Gilang testvér kérdésére a cikkben Igaz, hogy a sátán a böjt hónapban meg van kötve? Említettem, hogy a Sátán valóban láncokban áll. Ebben azt is megemlítették, hogy a démonok és a szellemek különböznek egymástól. Akkor még láthatsz szellemeket a ramadán ebben a hónapjában? A válasz továbbra is.

Még mindig láthatunk szellemeket ebben a böjt hónapban. Mert maguk a szellemek nem démonok, akik szerepelnek Isten béklyóinak listájában a böjt hónapban. A szellemek Qorin (társ-dzsinn) vetületei, akik meghalt emberekből származnak. A halál után a túlvilágra visszatérő szellemmel ellentétben Qorin, aki dzsinn, halhatatlan marad a világ végéig.

És így minden prófétának ellenséget teremtettünk, nevezetesen a démonokat (egyfajta) embereket és (egyfajta) dzsinneket, akik közül néhányan gyönyörű szavakat suttogtak másoknak az emberek megtévesztésére. Ha a te Urad akarja, akkor nem teszik meg, akkor hagyd el őket, és mit alkotnak. (Szúra Al-An'ám 6: 112)

Nos, ebben a versben ez áll: "Sátán egyfajta dzsinnből". Tehát egyértelmű, hogy a démonok különböznek a dzsinnektől és a szellemektől. Tehát egyértelmű, hogy a szellem a böjt hónapban megmarad. Ha még mindig kételkedik abban, hogy a démonok különböznek a szellemektől, az ördögchipek nem azonosak a szellemchipekkel, igaz?

Hogyan látjuk a szellemeket? Ez a szellem, aki dzsinn, bizonyos körülmények között kivetítheti magát, lehet éjszaka, párás helyen, és mások. Ugyanis csak bizonyos gyakorisággal vetíthetők a szemünkbe. A szellem-észlelésekről a cikkben olvashat bővebben Ez a tudományos magyarázat az éjszakai szellemmegjelenések mögött.

Gilang testvérnek nem kell félnie, hogy sahur felébred. Mert a böjti hónap étkezése mindenképpen a többieké. És még egyszer: a sahur fontos, hogy a böjtünk sima legyen és ne legyen kaotikus a böjt alatt elkövetett gyengeség vagy éhség panasza miatt. Ne félj a szellemektől, természetükben különböznek tőlünk. Allah tudja a legjobban. Bishawab.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found