a vírusnál veszélyesebb rosszindulatú programok? ez a teljes magyarázat!

Tudja a különbséget a rosszindulatú programok és a vírusok között? Tudja, mi az Adware? Nem kell összezavarni, mert az ApkVenue néhány szörnyű típusú digitális vírust árul el!

Csakúgy, mint az embereket megtámadó betegségek, sokféle digitális betegség támadhatja elektronikus eszközeinket.

Talán ennyi idő alatt gyakran emlegetjük vírus csak. Valójában a vírusok csak egy típusa Rosszindulatú szoftver vagy általában rövidítve Rosszindulatú.

Nos, ezúttal az ApkVenue szeretne áttekinteni mi a Malware és bármi, ami rosszindulatú programokat is tartalmaz!

Mi a rosszindulatú program

Ahogy az ApkVenue korábban említette, a Malware rövidítése Rosszindulatú szoftver. Szóval, mit jelent ez?

Rosszindulatú szoftver átlagos szoftver, amely felhasználható a számítógép teljesítményének megzavarására, adatok ellopására és egyéb olyan tevékenységekre, amelyek károsíthatják eszközeinket.

Nos, ez a rosszindulatú program sokféle lehet, banda. A vírusok, amelyeket gyakran emlegetünk, csak egy kis részét jelentik a Malware veszélyeinek!

Tehát mit tartalmaz a Malware?

A rosszindulatú programok típusai

Különböző forrásokból beszámolva az ApkVenue összegyűjtötte a rosszindulatú programok leghíresebb és legveszélyesebb típusait.

1. Adware

Fotó jóvoltából: Heimdal Security

Az első az Adware vagy reklámmal támogatott szoftverek. A névből ítélve egyértelmű, hogy ez a rosszindulatú program a reklámozáshoz kapcsolódik.

Az adware automatikusan hirdetéseket küld, amelyek biztosan bosszantanak minket. Általában a letöltött ingyenes szoftverek tartalmaznak Adware-t.

Vigyázni kell a bandával, ha ingyenes szoftvert szeretne találni. Néhány Adware is jön Spyware amelyet az ApkVenue elmagyaráz a következő néhány pontban.

Először ellenőrizze, hogy a letölteni kívánt szoftver valóban az, amit keres, mert sok hamis alkalmazás kering, köztük az Apex Legends!

2. Bot

Egyszerűen, Bot olyan program, amely egy adott parancs automatikus futtatására készült.

Tudja, hogy a Bot is rosszindulatú program? De természetesen az a bot, amelyet itt értünk, egy bot, amelyet bűncselekmények elkövetésére használnak.

A botokkal való visszaélés például DDos támadás ahol elfogyasztja a webhely erőforrásait vagy a RAM memóriáját botfiók elküldésével.

Ennek eredményeként webhelyünk vagy eszközünk lassúvá válik. A bot-támadások elkerülése érdekében néhány webhely teszteket használ CAPTCHA hogy észlelje.

3. Billentyűzők

Rosszindulatú program típusa Kulcstartók rögzíti a fizikai billentyűzet használatával beírt összes információt.

Mit szólnál egy virtuális billentyűzethez? Mondhatni biztonságos, mert a Keyloggers nem képes erre, de a fizikai billentyűzetek nagyon sérülékenyek.

A Keyloggers célja egyértelműen olyan információk gyűjtése, mint például a személyes adatok, amelyeket a Keyloggers feladójának küldünk.

A felhasznált információ általában felhasználónevet és jelszót jelent a webhely belépéséhez, vagy a felhasznált hitelkártyához kapcsolódó információkat.

Egyéb rosszindulatú programok. . .

4. Ransomware

Fotó forrása: lifewire.com

A következő ott van Ransomware. Ez a fajta rosszindulatú program meglehetősen veszélyes, mert általában a Ransomware terjesztő zárolja a hozzáférést a saját eszközeinkhez.

Számos módon lehet túszul ejteni az adatainkat, például lezárhatjuk a merevlemezt, megjeleníthetjük az üzeneteket Felugrik amelyet nem lehet megszüntetni stb.

A hozzáféréshez való visszatéréshez váltságdíjként egy bizonyos névleges összeget kell fizetnünk.

5. Rootkitek

Ami nem kevésbé ijesztő, mint a Ransomware Rootkit. Ez a típusú rosszindulatú program távoli irányításra képes, észlelés nélkül.

Miután a Rootkit belépett az eszközébe, információkat lophat, megváltoztathatja a rendszer konfigurációját, eltávolíthatja azokat az alkalmazásokat, amelyek képesek felismerni a Rootkiteket, stb.

A rootkiteket nagyon nehéz kezelni, mert nehéz felismerni. Az egyik dolog, amit meg lehet tenni, a kézi ellenőrzések a szokatlan tevékenységek miatt.

6. Spyware

Fotóforrás: Lynda

A következő ott van Spyware, a név alapján feltételezheti, hogy ez a rosszindulatú program kémelheti tevékenységeit.

A kémprogramok képesek olyan adatok gyűjtésére, mint a fiókadatok, a webhelyre történő bejelentkezés, a pénzügyi adatok és még sok más.

Még néhány kémprogramot is megerősítettek olyan további lehetőségekkel, mint a biztonsági beállítások megváltoztatása vagy a hálózati kapcsolatok megszakítása.

7. Trójai faló

Trójai faló vagy általában csak trójai programnak nevezik a Malware egy olyan típusát, amely normális fájlnak vagy programnak álcázza magát, hogy becsapjon minket.

Amikor a trójai az eszközünkön van, távoli hozzáférést biztosít a trójai terjesztő félhez.

Ha ez megtörténik, tudja, mi fog történni: adatlopás, további rosszindulatú programok telepítése, fájlok módosítása, a felhasználói aktivitás figyelése és egyéb félelmetes dolgok.

8. Vírusok

Fotó jóvoltából: Next Avenue

Nos, itt van a legismertebb rosszindulatú program minden típusú támadáshoz kibernetikus más néven Vírus.

A vírus egy olyan rosszindulatú program, amely képes önmagát reprodukálni és gyorsan terjedni más számítógépekre.

A vírusok terjedésének egyik módja az, ha bizonyos szoftverekhez kapcsolódnak. Amikor a felhasználók telepítik a szoftvert, képesek lesznek támadásokat indítani.

Ezenkívül a vírusok fájlokon vagy weboldalakon keresztül is terjedhetnek. A vírusok képesek ellopni információkat, szuperlassúvá tenni a számítógépeket, sőt pénzt is lopni.

9. Féreg

Utolsó az Féreg, az egyik legismertebb rosszindulatú program. A férgek az operációs rendszerek sebezhetőségének kihasználásával terjednek számítógépes hálózatokon keresztül.

A féreg elpusztítja a gazda hálózatot a fogyasztásával sávszélesség és a szerverek túlzottan. Természetesen az ebből fakadó hatás ugyanolyan ijesztő, mint a többi rosszindulatú program.

A férgek hasonlóak a vírusokhoz. A különbség az, hogy a férgek képesek reprodukálni önmagukat anélkül, hogy megvárnák a felhasználói tevékenységet, például a vírusokat.

Szóval, a rosszindulatú programok veszélyesebbek, mint a vírusok? Valójában ez a kérdés nem egészen helyes, mert a vírus egyfajta Malware.

Ha az a kérdés merül fel, hogy van-e valami veszélyesebb, mint egy vírus, a válasz sok. Az ApkVenue fent említett pontjai bizonyítják.

Természetesen reméljük, hogy az általunk használt eszközt nem támadják meg rosszindulatú programok. A megelőzés érdekében célszerű egy víruskeresőt telepíteni, és mindig be kell kapcsolni frissítés a te alkalmazásod!

Banner forrás: SensorsTechForum.com

Olvassa el a cikkeket is Rosszindulatú vagy más érdekes cikkeket a Fanandi Ratriansyah