Kiderült, hogy ez az oka annak, hogy Japánban az animékből hiányoznak a felnőttek szenzorai

Kíváncsi arra, miért létezik olyan sok felnőtt jelenet az animékben, amelyeket nem cenzúráznak Japánban? Tudjuk meg, melyek azok az okok, amelyek miatt a tartalom átengedi a cenzúrát.

Az anime az egyik legnépszerűbb hiburang média a világon. Az egyedi történet- és karakterfejlődési minták, amelyek általában eltérnek a nyugati filmektől, sok ember számára népszerűvé teszik az animéket.

Ezenkívül az anime kifejező médiumként is ismert, amelyben az írók ötletei gyakran öntenek bele, anélkül, hogy bizonyos érdekek korlátoznák őket.

Ennek eredményeként az anime gyakran vulgárisabbnak és szadisztikusabbnak tűnik, mintha nem cenzúrázzák, mint más Amerikában készült rajzfilmeket.

5 ok, amiért az anime Japánban hiányzik a cenzúrából

Sok anime erőszakos jeleneteket mutat be, amelyeket még jeleneteknek is besorolnak alvadt vér és egyáltalán nem cenzúrázott, valamint vulgáris és érzéki megjelenésű jelenetek.

Amikor más országokban került adásba, ennek az animének különféle módosításokat kellett végrehajtania annak érdekében, hogy alkalmassá váljon az adásra, vagy egyes részek elmosásával, vagy a jelenet kivágásával.

Akkor miért mentek át az ilyen jelenetek a hazájukban, nevezetesen Japánban folytatott cenzúra folyamatán? Íme néhány ok.

1. Az érzékelők szabványainak különbségei Japánban és más országokban

Fotó forrása: quora.com

Az első dolog, ami egyes jeleneteket úgy néz ki, mintha nem egy nyugati országhoz tartoznának, még mindig az anime az alkalmazott érzékelő szabványok közötti különbségek.

Hány testrészt érdemes megmutatni, mennyi vért vagy egyéb szadista dolgot lehet megmutatni, az egyes országokban más-más skálára korlátozódik.

Japánnak megvannak a saját normái arról is, hogy melyek azok a jelenetek, amelyek nem érdemesek szerepelni bizonyos népszerű animékben.

Ezt a színvonalat a kulturális gyökerek és az emberek megértése alapján határozzák meg. Például a forró tavaszi jelenet vulgárisnak tűnhet más országokban, de ez a japán kultúra része.

2. Anime kategorizálás

Fotó forrása: ramenswag.com

Nem minden anime készül, mint a Doraemon film, amelynek nagy a piaci részesedése a gyermekek számára, sok olyan anime is van, amelyet szándékosan a felnőtt közönség számára készítenek.

Az anime különféle kategóriákba sorolható, és e kategóriák közül nem mindegyik szabadon nézhető minden korosztály számára.

Akcióanime, például a Tokyo Ghoul, véres csatajelenetekkel, nem fog szabadon sugározni adáskor a gyerekek könnyen megnézhetik.

Ahogy a The Simpson vagy a Family Guy című rajzfilmek kifejezetten a felnőtt közönség számára készültek, sok vulgáris és szadista anime is létezik, amelyek kifejezetten a felnőttek piacára készülnek.

3. Viszonylag eltérő kulturális értékek és normák

Fotóforrás: nintendo.com

Ha valaha látta a Shin Chan vígjáték eredeti változatát, ahol Shinchan elefántot rajzolt az alsó testére, és megmutatta, talán arra kíváncsi, miért kerülheti el egy ilyen jelenet a cenzúrát?

Különböző kultúrák különböző megközelítéseket hoznak létre a különféle problémákhoz, beleértve annak meghatározását, hogy a tartalom megfelelő-e vagy sem.

A fenti Shinchan-jelenet szintén egy másik hasonló jelenet, megengedett, mert kollektív hisz hogy egy olyan jelenet nem vezet negatív fantáziákhoz Japánban.

Egyes országokban ezt nem lehet elfogadni olyan okok miatt, amelyek ellentétesek a korábbi érvekkel, és ez rendben van, mivel az uralkodó kultúra és normák valóban eltérnek egymástól.

4. Rajongói szolgálati kultúra

Fotó forrása: zerochan.net

Anime kedvelőként biztosan gyakran hallotta ezt a kifejezést. A rajongói szolgáltatás egy jelenet beillesztése, amelynek célja, hogy a közönség boldog legyen.

Ennek a jelenetnek a beillesztése kezdettől fogva különböző formákat ölthet bizonyos karakter megjelenítésének gyakorisága, hogy a karakter egy bizonyos pózt teljesítsen.

Ez az egyik fontos tényező, amely a felnőttek anime világát rajongókká teszi, és bizonyos folyosókon rugalmasabbá teszi a cenzúra folyamatát.

Annak ellenére, ezeket a korlátokat profi módon alkalmazzák és ésszerű adagokban.

5. A különböző spirituális fogalmak megértése

Fotó forrása: myanimelist.net

A szadista jeleneteken és a kissé felfedő ruhákon kívül néha az anime is ellentmondásos szellemi fogalmakat jelenít meg spirituális fogalmakkal, amelyeket széles körben alkalmaznak az egész világon.

Ha rajongsz az akcióért vagy a fantasy animeért, akkor valószínűleg sokat fogsz hallani egy folyamatról emberáldozat és sok olyan szereplő is, akik mintha az ördöggel szövetségesek lennének.

Ha lenne egy ilyen rajzfilm, Indonéziában a szülők aggódhatnak, hogy ez befolyásolhatja gyermekeik gondolkodásmódját.

Ez az excentrikus spirituális koncepció az animék közös témájává vált, mert a japán emberek ezt képesek megérteni az ilyesmi csak fikció.

Ráadásul az ilyen témák általában léteznek felnőtt animékben, ahol a közönségnek már van olyan spirituális érvelési koncepciója, amely elegendő ahhoz, hogy megkülönböztesse, melyik a megfelelő vagy sem.

Ez az oka annak, hogy az animék nagyon minimális cenzúrával készülnek, eltérően a többi rajzfilmetől.

Az animéket gyakran általánosítják a gyermekek szórakoztatásának közegeként, annak ellenére, hogy sokukat kifejezetten felnőtt közönségnek készítik.

Remélhetőleg az ApkVenue által ezúttal megosztott információk szórakoztathatják mindannyiótokat, és később találkozunk a következő cikkekben.

Olvassa el a cikkeket is Anime vagy más érdekes cikkeket a Restu Wibowo.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found