5 legegyszerűbb és legpontosabb módszer a laptop ram ellenőrzésére

Szeretné ellenőrizni a laptop RAM-ját, de zavart, mert a doboz eltűnt? Nyugodjon meg, az ApkVenue többféleképpen is ellenőrizheti a laptopok és PC-k RAM-ját, amelyek teljesek és egyszerűek

Mire figyelsz először, amikor kiválasztod a laptopot? Az ApkVenue biztos abban, hogy sokan közületek valóban törődnek a nagy RAM-mal.

A laptopok és PC-k programfuttatási képességét nagymértékben befolyásolja a RAM mérete. Minél nagyobb a RAM kapacitás, annál több program futtatható egyszerre laptopon / PC-n.

A probléma az, hogy a laptop RAM kapacitására vonatkozó információk nem olyanok, mint a VGA Card és a CPU információk, amelyeket általában a laptophoz rögzített matricára nyomtatnak.

Az egyik leggyakoribb módszer a laptop dobozának ellenőrzése. Nos, ha nincs a doboz, akkor mit csinálsz? hogyan ellenőrizhető a laptop RAM-ja?

Öt legegyszerűbb módszer a 2020-as laptop RAM ellenőrzésére

Nem kell aggódnod, banda. Ebben a cikkben az ApkVenue elmagyarázza Önnek, hogyan lehet egyszerűen ellenőrizni a laptop RAM-ját, annak ellenére, hogy a dobozon vagy a laptop testén nincs információ.

Ezeket a tippeket felhasználhatja a PC RAM ellenőrzésére is. Kíváncsi? ha igen, csak lásd alább teljes egészében, banda!

1. Hogyan ellenőrizhető a laptop RAM a DxDiag segítségével

Először is, az ApkVenue megmondja, hogyan ellenőrizhető a laptop / PC RAM DxDiag. A DxDiag egy hasznos diagnosztikai eszköz a DirectX funkcióinak teszteléséhez, valamint a video- és audio hardveres problémák megoldásához.

A következő lépéseket kell tennie:

  • 1. lépés: nyomja meg a gombot Windows + R egyszerre a billentyűzeten a menü megjelenítéséhez Fuss. Kattintson az ikonra is Rajt, majd írja be Fuss amíg a Run nevű alkalmazás javaslata meg nem jelenik.

  • 2. lépés: Írja be a Futtatás alkalmazásba dxdiag, majd válassza a lehetőséget rendben vagy nyomja meg a gombot Belép a billentyűzeten.

  • 3. lépés: Az új oldal neve DirectX diagnosztikai eszköz meg fog jelenni. Nézd meg az oszlopot memória hogy ellenőrizze a laptop RAM-ját.

2. Hogyan ellenőrizhető a laptop RAM a Feladatkezelőn keresztül

A laptopon futó alkalmazások vezérlésén kívül kiderül Feladatkezelő a laptop RAM-jának ellenőrzésére is használhatja.

  • 1. lépés: Sokan vannak parancsikon amellyel előhozhatja a feladatkezelőt. A menüben lehet Rajt, megnyomhatja Ctrl + Shift + Esc a billentyűzeten, vagy a Kattintson a jobb gombbal a tálcára majd válassza ki feladatkezelő.

  • 2. lépés: Miután megnyitotta a feladatkezelőt, kattintson a fülre Teljesítmény hogy ellenőrizze a RAM-ot.

  • 3. lépés: Láthatja, hogy mennyi RAM a laptop / PC, valamint mennyi RAM-ot használ fel a futó programok.

3. Hogyan ellenőrizhető a laptop RAM a Parancssor segítségével

Parancssor vagy gyakran hívják CMD alapvetően egy alkalmazás parancssori tolmács (CLI) mely funkciók futtatják a felhasználó által beírt parancsokat.

Számos parancskód adható meg a CMD-ben. Ezekkel a kódokkal kikapcsolhatja a számítógépet, ellenőrizheti a hálózatot, sőt még a RAM-ot is.

Szóval, hogyan ellenőrizheti a laptop / PC RAM-ot a CMD használatával? Itt vannak a lépések:

  • 1. lépés: A CMD megnyitásához számos dolgot megtehet. Megnyomhatja Windows + R billentyűzeten, majd írja be CMD az alkalmazáson Fuss.

  • 2. lépés: A CMD menübe írja be a parancsot rendszer információ majd nyomja meg Belép a billentyűzeten.

  • 3. lépés:Tekercs amíg le nem találja Teljes fizikai memória. Itt megtudhatja, mennyi RAM kapacitás van a laptopon / PC-n.

4. Hogyan ellenőrizhető a laptop RAM a Vezérlőpulton keresztül

A laptop RAM ellenőrzésének következő módja a kezelőpanel menüje. Ami a központot illeti, úgy tűnik, az ApkVenue-nak nem kell elmagyaráznia, hogy mire szolgál a funkciója.

A következő lépéseket kell tennie:

  • 1. lépés: Nyissa meg a Vezérlőpult menüt egy laptopon a Start megnyitásával, majd írja be a Vezérlőpultot, amíg az alkalmazás meg nem jelenik.

  • 2. lépés: Kattintson a Rendszer és biztonság menüre, majd válassza a Rendszer menüt. Az oldalon a laptopról / PC-ről láthatja az alapvető információkat, beleértve a RAM kapacitást is.

  • 2. lépés: Használhat egy parancsikont a Windows billentyű + Szünet / Szünet billentyű megnyomásával az Alapinformációk oldal megnyitásához.

5. Hogyan ellenőrizhető a Laptop RAM alkalmazáson keresztül

A PC / laptop RAM ellenőrzésének utolsó módja, az ApkVenue ajánlása egy harmadik féltől származó alkalmazás használata. Itt az ApkVenue a Speccy nevű szoftver használatát javasolja.

A Speccy részletesen megmutatja a számítógépével kapcsolatos összes információt. A processzor, a VGA, a RAM, az eszköz hőmérséklete és még sok minden más.

A következő lépéseket kell követnie:

  • 1. lépés: Töltse le a Speccy-t a következő linken keresztül, majd telepítse a szoftvert a szokásos módon.

  • 2. lépés: A telepítés után nyissa meg a Speccy-t. Ez az alkalmazás automatikusan ellenőrzi az összes számítógépre vagy laptopra telepített eszközt.

Így Jaka cikke a laptopok és PC-k RAM-jának ellenőrzéséről. Remélhetőleg a fenti információ hasznos lesz számodra, banda!

Legközelebb találkozunk.

Olvassa el a cikkeket is Laptop vagy más érdekes cikkeket a Prameswara Padmanaba


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found