A muszlimok büszkék! 7 legnagyobb muzulmán tudós a világon

Ki gondolta volna, hogy a technológia feltalálása mögött a muszlimok kezei állnak. Itt van a világ 7 legértékesebb és leghíresebb iszlám tudósa.

A technika világa hosszú története van, tele sok okos emberrel és a mögötte álló zseni.

Ki gondolta volna, hogy érintés rejlik a különféle, jelenleg fejlődő technológiák felfedezései mögött Iszlám tudós mögött.

Muszlim társainkként büszkék kell lennünk ezen emberek, bandák eredményeire. A következő 7 muszlim tudós a technológia világában Jaka legbefolyásosabb változata.

5 A technológiai világ legbefolyásosabb iszlám tudósa

A történelem bebizonyította, hogy az iszlám világ számos kiváló tudóst és tudóst hozott létre különböző területeken.

Különféle felfedezések és ezen intelligens tudósok gondolatai képezik az alapját a modern technika fejlődésének napjainkban.

Ezek az iszlám tudósok még olyan technológiai újítások kidolgozásában is részt vettek, amelyeket most használunk. A következő 7 iszlám tudós, akik befolyásosak voltak a technológia világában.

1. Ibn Al-Haitham

Fotó forrása: mvslim.com

Abu Ali Muhammad al-Hasan vagy ismertebb nevén Ibn Haitham a technológia világának egyik meghatározó iszlám alakja lett.

Ibn Haithan iszlám tudós, aki a tudományra, a csillagászatra, a matematikára, a geometriára, az orvostudományra és a filozófiára specializálódott.

Ezen kívül alkotója is lett optikai technológia amelyet ma már a kamerás eszközökben használnak.

Találmánytechnológiája inspirálta Roger Bacont és Keplert a mikroszkóp és a távcső megalkotásában. Az optika területén Ibn Haitham különféle gondolatait és ötleteit ma is használják.

2. Abbas Bin Firnas

Fotóforrás: ilmfeed.com

Abbas Bin Firnas vagy az Abbas Abu al-Qasim néven is ismert muszlim tudós, aki nagyon intelligens és képes párhuzamba állítani az egyik tudáságat, amelyet elsajátított más tudományágakkal.

A tudóson kívül fizikus, vegyész, technikus, andalúz zenész és arab nyelvű műsorszolgáltató is.

Abbász válik az első muszlim tudós a világon akinek sikerült elkészítenie egy repülni képes eszközt. Ez a technológia inspirálta a jelenlegi repülőgép-modellek fejlesztési alapelveit.

A 9. században madárhoz hasonlító szárnyas repülőeszközt hozott létre, és sikeresen repítette a spanyolországi Cordobában.

3. Al Battani

Fotóforrás: pinterest.com

Al Battani arab muszlim csillagász és matematikus, aki a középkorban meglehetősen befolyásos volt.

Az egyik leghíresebb eredményének, nevezetesen a napenergia-év eltökéltségének köszönhetően most végre tudjuk, hogy egy év abból áll 365 nap, 5 óra, 46 perc és 24 másodperc.

Al Battani felfedezésének eredményeit nagyon pontosnak, bandának tartják. Valójában ezeknek a számításoknak a pontossága egy német matematikust nevezett meg Christopher Clavius javításra használja Julián naptár.

A csillagászat iránti érdeklődése Al Battani gyermekkora óta csiszolódik, apja oktatta, aki szintén csillagászati ​​tudós volt.

4. Anousheh Ansari

Fotó forrása: enterpriseeneur.com

Anousheh Ansari sikeresen ellopta a közvélemény figyelmét, miután őt nevezték meg az első muszlim nőnek, aki repült az űrbe.

Ansari villamosmérnök és a fejlesztésre összpontosító Prodea Systems technológiai vállalat alapítója A tárgyak internete.

A 2006-ban alapított vállalat segít India távoli területein tapasztalni az internetet.

Azon kívül, hogy a Prodea Systems, Ansari az alapítója és vezérigazgatója is Telecom Technologies.

5. Abdus Salam

Fotó forrása: bbc.com

Abdus Salam egy pakisztáni fizikus, aki ragaszkodik a szektához Qadi Ahmadi muszlimok. Sajnos ezt a szektát nem muszlim kisebbségnek tekintik Pakisztánban.

Ez azt eredményezi, hogy a pakisztáni kormány soha nem ad neki díjat, annak ellenére, hogy nagyban hozzájárult országában a technológia fejlődéséhez.

Ez azonban nem vetette el a Salam kedvét, amint azt a tudomány legrangosabb díjának megszerzése is bizonyítja.

Az unifikációs elmélet kidolgozásához való hozzájárulásának köszönhetően electroweak hogy a Greetings díjat Nóbel díj 1979-ben a Salam a az első muszlim aki megkapta a Nobel-díjat.

6. Ibn Sina

Fotó forrása: mirror.co.uk

Ezt a középkori iszlám tudós alakot a fizikus, csillagász, szerző, egyidejűleg emberként filozófus is.

Ibn Sina szintén ismert kutatásairól és gondolatairól az orvosi világban. Ez az alak az iszlám tudós legalább 40 könyvet írt az orvostudományról.

Az általa írt könyveket legalább a világ különböző egyetemein referenciaként használták, legalább 1650-ig.

Az Ibn Sina által írt két leghíresebb könyv az egészségről A gyógyítás könyve és még Az orvostudomány kánonja.

7. Al-Kwharizmi

Fotó forrása: lowellmilkencenter.org

Ez a muszlim tudós ismert elképzeléseiről, amelyeket a mai napig széles körben alkalmaznak az oktatás világában. algebra.

Al-Khwarizmi nemcsak a matematikában jártas, más tudományterületeket is elsajátított, például a csillagászatot, a földrajzot és az asztrológiát.

Tudós, aki ezen algebra feltalálójaként ismert az iszlám aranykorában élt ugyanaz, mint Ibn Sina.

Ott van, banda, 7 iszlám tudós, akik befolyásosak a technológia világában. Ezen jeles iszlám tudósok felfedezései és gondolatai befolyásolták a világ technológiai fejlődését.

A fenti tudósok történeteiből megtudhatjuk, hogy bármilyen vallást vall is az ember, az nem akadályozza meg, hogy hozzájáruljunk a technológia fejlődéséhez.

Remélhetőleg az ApkVenue által ezúttal megosztott információk szórakoztathatják mindannyiótokat, és később találkozunk a következő cikkekben.

Olvassa el a cikkeket is Out of Tech vagy más érdekes cikkeket a Chaeroni Fitri.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found