az útlevelek és a vízumok közötti különbség, amelyet tudnia kell

Az útlevél és a vízum két fontos dokumentum szükséges, ha valaki külföldre akar menni. Annak ellenére, hogy különböznek egymástól, kiderült, hogy még mindig sokan gondolják, hogy ez a két fájl azonos, vagy nem ismerik a különbséget. Itt az ApkVenue megmondja, mi a különbség az útlevél és a vízum között.

Az útlevelek és vízumok olyan dokumentumok sora, amelyek szükségesek azok számára, akik külföldre szeretnének utazni. Sajnos még mindig sok olyan ember van, aki nem ismeri a különbséget köztük, vagyis azt hiszik, hogy egyformák.

Ezúttal az ApkVenue megpróbálja elmagyarázni különbség az útlevél és a vízum között csak annyit kell tudnod, hogy többé ne tévedj.

  • Az útlevelek online regisztrációja feltört, akár 72 ezer kitalált adat is rendelkezésre áll!
  • A Független Útlevél pavilon innovációja megkapja a Menkumham-díjat
  • Készítsen útleveleket sorban állás nélkül a Mandiri Útlevél pavilonnal

Az útlevél és a vízum közötti különbség, amelyet tudnia kell

Az útlevél és a vízum két különböző dokumentum vagy fájl. Ennek ellenére mindkettő fontosnak minősül azok számára, akik külföldre akarnak utazni. Általánosságban elmondható, hogy a kettő között annyi a különbség, hogy az útlevél identitásként működő dokumentum, míg a vízum a célok tisztázására szolgáló fájl.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Mi az útlevél?

Az útlevél a hivatalos ügynökségek által kiállított hivatalos dokumentumok ország (bevándorlás), amely tartalmazza az állampolgár személyazonosságát, és érvényes az országok közötti utazásokra. Maga az útlevél könyv formájában van, és tartalmaz olyan oldalakat, amelyek tartalmazzák a tulajdonos személyazonosságát, a tulajdonos aláírását, egyéb információkat, valamint egy üres oldalt a tengerentúli utazási nyilvántartásokhoz, a tulajdonos által készített összesítés szerint 24 vagy 48.

Fotó forrás: Foglalás

Maga az útlevél elkészítésének költsége három típusra oszlik, nevezetesen 155 000 IDR egy 24 oldalas útlevélre, 355 000 IDR egy 48 oldalas útlevélre és 655 000 IDR egy e-útlevél aliasra elektronikus útlevél. A létrehozásától számított öt évig érvényes útlevél maga az a dokumentum, amelyet vízumkérelem benyújtása előtt kell megadnia, ha külföldre akar menni.

Különösen az e-útlevéllel rendelkezők esetében néhány országnak már nincs szüksége vízumra, ha meg akarja látogatni az országát. Az útlevelet annak a területnek a bevándorlási hivatalánál kell elkészíteni, ahol a szerző él. A típus esetében az útlevélnek hat (6) különböző típusa van.

Apps Utilities LETÖLTÉS

Mi az a Visa?

Az útlevelektől eltérően a vízum hivatalos dokumentum, amelyet egy ország állít ki valamelyik képviselője (nagykövetsége) útján, és amely tartalmazza külföldi állampolgárok engedélyének engedélye hogy az érintett ország területére lépjen. Az öt évig érvényes útlevelektől eltérően a vízumok határideje a célországhoz és a felhasználó utazási igényeihez igazodik.

Fotó jóvoltából: Qatar Living

Maga a vízum annak az országnak a nagykövetségén készül, ahová el akar menni. A célország nagykövetsége számos olyan folyamaton keresztül megy keresztül, mint például az interjúk dokumentumai, a vízumot megadja-e a kérelmezőnek. Sokféle vízum létezik, akár több százféle vízum.

Ez a különbség az útlevél és a Visa között

Akkor mi a különbség az útlevél és a vízum között? A fenti leírásból legalább tudni kell megérteni, mi a különbség a kettő között. Bár mindkét állampolgárnak meg kell adnia az állampolgárokat egy másik országba való utazáshoz, két szempontból különböző tárgyak vagy tárgyak.

Fotóforrás: GP Translator

A nyomtatványtól, a gyártás helyétől, az érvényességi időtől, a típustól és számos egyéb szemponttól kezdve azt mutatja, hogy az útlevél és a vízum két különböző dokumentum. Lényegében te vízum nélkül készíthet útlevelet. Épp ellenkezőleg, te nem igényelhet vízumot útlevél nélkül első. A jóváhagyott vízumot az útlevél egy üres oldalán teszik közzé.

A vízum és az útlevél különbségtáblázata

Az egyszerűség kedvéért itt van egy táblázat, amely a vízumok és útlevelek közötti különbségeket tartalmazza, és amelyeket az ApkVenue összefoglalt, hogy könnyebben megérthesse. Ellenőrizze az alábbi táblázatot, hogy könnyebben és egyszerűbben megtudja a két dokumentum közötti különbségeket.

VonatkozásÚtlevélVízum
típusHat (6) tippTöbb száz tipp
FormaKönyvMatrica vagy Bélyegző
Gyártási feltételekNem igényel vízumotKell útlevél
A Teremtés rendje1. szám (első)2. szám (az útlevél után)
Gyártási helyBevándorlási HivatalNagykövetség
Költség155.000/355.000/655.000


(rúpiában; típustól függően)

A célországtól függ
Érvényességi időÖt (5) évA célországtól függ

Ez Jaka leírása a különbség a vízum és az útlevél között amit jól kell tudni és megérteni. Most már nem tapasztalja meg a zavartságot, és még csak nem is megtévesztik, mert nem tudja a kettő közötti különbséget. Tehát a legjobb, ha nem hagyja figyelmen kívül az állami dokumentumok fontosságát!

Olvassa el a cikkeket is Online vagy más érdekes cikkeket a Reynaldi Manasse.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found