7 módszer a Bluetooth aktiválására minden márka laptopján és PC-jén

Keresi a Bluetooth engedélyezésének módját laptopon vagy PC-n? Itt van egy oktatóanyag a Bluetooth aktiválásáról egy Windows laptopon és használatáról.

A bluetooth aktiválása laptopon vagy PC-n nagyon egyszerű. Ha ez sikerül, akkor USB-kábel nélkül küldhet fájlokat, itt!

Valójában további alkalmazásokat is használhat, mint pl Oszd meg. De nem kell bonyolultnak lennie, a fájlok nagy sebességű küldéséhez Bluetooth-kapcsolatra is támaszkodhat.

Nos, ezúttal az ApkVenue teljes körűen áttekinti, hogyan hogyan lehet engedélyezni a Bluetooth-t egy Windows laptopon vagy PC-n, legyen az Windows 7, 8, 10.

További információért azonnal meg kell látnia az alábbi módszert, banda. Ezt nézd meg!

Gyűjtemény a Bluetooth bekapcsolásának módjairól egy laptopon és annak használatáról

Fotóforrás: digitaltrends.com

Bluetooth-kapcsolat laptopon vagy PC-n természetesen nagyon hasznos, ha különféle típusú fájlokat szeretne küldeni és fogadni, például dokumentumokat, zenét vagy filmeket.

A fájlok és mobiltelefonok hordozható számítógépekre való áthelyezésén és a Bluetooth-on kívül más eszközök, pl fejhallgató, egér, vagy billentyűzet, tudod!

Azok számára, akik nem értik, itt az ApkVenue áttekintette néhány lépést és hogyan lehet aktiválni a bluetooth-ot a PC-n Windows 7, 8 és 10. Ez a módszer a következőben is gyakorolható: minden márka laptopja!

1. Használja Dongle (Bluetooth eszközök laptopokon azok számára, akik még nem Támogatás)

Fotóforrás: wirelesshack.com

Hogyan telepítsük a bluetooth-ot egy laptopra, amely nem rendelkezik bluetooth-szal, használnia kell egy úgynevezett eszközt USB Bluetooth kulcs.

Akkor mi van kulcs? Dongle olyan eszköz, amelynek formája olyan, mint az USB vaku így működik, csak csatlakoztassa egy laptophoz vagy PC-hez.

Ez az eszköz antennaként működik vevő amely akkor Bluetooth-jeleket fog küldeni vagy fogadni tőlük okostelefon és egyéb eszközök.

Általában, kulcs A Bluetooth programmal és sofőr különlegesek lesznektelepítés automatikusan, amikor bedugja a laptopba vagy a PC-be, bandába.

2. Végezze el a telepítést Sofőr Bluetooth

Fotó forrása: dolphin-emu.org

A következő lépés a bluetooth telepítése egy még nem aktív laptopra telepítéssel történik sofőr Bluetooth. Talán elfelejtetted magad csinálni.

Ahhoz, hogy az összes márka Windows 7, 8 és 10 laptopjain aktiválhassa a Bluetooth-ot, először telepítse sofőr, banda.

Ez kötelező, mert annak ellenére, hogy a laptop támogatja hardver beépített bluetooth, még mindig külön programnak kell futnia.

Akkor hogyan szerezzem meg? Sofőr A Bluetooth általában az alapértelmezett CD / DVD-n található, amely akkor volt megtalálható, amikor először vásárolt egy laptopot, bandát.

Ha nincs, letöltheti sofőr a hivatalos oldalon márka laptop vagy PC.

Használhatja is szoftverDriverPack megoldás amely számot tartalmaz sofőr amelyet az alábbi linken keresztül tölthet le.

Alkalmazások illesztőprogramjai és okostelefonjai LETÖLTÉS. Artur Kuzyakov

3. Engedélyezze a Bluetooth-ot a laptopon az Eszközkezelőn keresztül

Fotó forrás: Doc. Személyes

Neked van illesztőprogram telepítése Bluetooth, de még nem használható semmilyen kapcsolatra, banda?

Nyugodtan, megteheti, hogyan aktiválja a Bluetooth-ot az ASUS, a Dell, a Toshiba és más laptopokon a menü elérésével. Eszközkezelő Windows operációs rendszeren.

Az Eszközkezelő menü segítségével útmutatót kaphat a bluetooth bekapcsolásáról laptopon és PC-n, kövesse az alábbi lépéseket.

 • Először a fő nézeten asztalon csak nyomja meg a billentyűkombinációt Windows + X és válassza a menüt Eszközkezelő.
 • Ezután megnyílik az Eszközkezelő ablak. Ezután csak annyit kell tennie, hogy rákattint a menüre Bluetooth és menü ledob bemutatásra kerül.
 • Válassza ki a használt Bluetooth-eszközt, majd kattintson a jobb gombbal. A menü kiválasztásával aktiválja a Bluetooth-t Eszköz engedélyezése hogy elindítsam.
 • Ideiglenes választás Eszköz letiltása letiltja a bluetooth funkciót. Nagyon könnyű, igaz?

A Bluetooth aktiválása a következő laptopon ...

4. Használja az FN billentyűkombinációkat

Fotó forrása: techfaqs.net

FN gomb laptopon gyorsbillentyűként különféle funkciók végrehajtására szolgál, mind az aktiválás, mind a kikapcsolás érdekében, számos billentyű kombinációjával.

Kezdve a képernyő fényerejének beállításától, a hangerő beállításától, beleértve a Bluetooth aktiválását a laptopon, bandán is.

Csak arra kell figyelni, hogy az F1 és F12 között melyik gomb rendelkezik funkcióval kapcsolja be a bluetooth-ot. Csak meg kell keresnie a bluetooth ikont.

Például az, hogy miként aktiválhatja a Bluetooth-t egy Acer laptopon ezzel a módszerrel, kombináció FN + F3 billentyűk. Ez eltérő lehet, a használt laptop márkájától függően.

Ha megtette, akkor tovább rendszer tálca megjelenik egy bluetooth ikon, amely jelzi, hogy készen áll a funkció használatára.

5. Használja a Bluetooth ikont a tálcán

Fotó forrás: Doc. Személyes

Ezután megjelenik a bluetooth ikon rendszer tálca, csak ezt a menüt kell használnia fájlok küldéséhez és fogadásához.

Emellett csatlakoztathatja laptopját vagy számítógépét különféle támogatott eszközökhöz, például eszközökhöz fejhallgató Bluetooth van, banda.

A bluetooth laptopon keresztüli használatához menü rendszer tálca, kövesse az alábbi lépéseket.

 • Tovább tálcán ami a Windows ablak alján van, akkor megy rendszer tálca ami a jobb oldalon van. Nyomja meg a fel nyíl ikont további ikonok megnyitásához.
 • Ha van ikon Bluetooth, csak jobb egérgombbal kell kattintania a különféle menük kiválasztásához.
 • Adjon hozzá egy Bluetooth-eszközt minden bizonnyal hozzáadni egy eszközkapcsolatot és Bluetooth eszköz megjelenítése csatlakoztatott vagy korábban csatlakoztatott eszközök megtekintéséhez.
 • Ha fájlokat szeretne küldeni vagy fogadni, lépjen a lehetőségekhez Fájl küldése vagy Fájl fogadása.

6. Csatlakoztassa a laptopot és a számítógépet más eszközökhöz

Fotóforrás: Doc. Személyes

Ha az előző lépésig sikerrel járt, ez azt jelenti, hogy a Bluetooth és a laptop és a PC aktiválásának sikeres módja sikeres volt.

Akkor az ApkVenue megmondja, hogyan hogyan adjunk hozzá eszközt bluetooth-on keresztül, például okostelefon Az Ön Android készüléke, hogy később fájlokat továbbíthasson egymásnak.

Ehhez könnyen követheti az ApkVenue által áttekintett lépéseket az alábbiak szerint!

 • Győződjön meg róla, hogy aktiválta a Bluetooth-ot az eszközön okostelefon Android és győződjön meg róla, hogy más eszközök, bandák is felismerhetik.
 • Vissza a Bluetooth ikonra tovább rendszer tálca a Windows rendszerben, majd kattintson a jobb gombbal, és válassza ki az opciókat Adjon hozzá egy Bluetooth-eszközt. Várja meg a Beállítások menü ablak megjelenését.
 • A Bluetooth és egyéb eszköz ablakban csak ki kell választania az opciót Add hozzá a Bluetooth vagy más eszköz> Bluetooth lehetőséget.
 • A Windows rendszerben található Bluetooth automatikusan átkutatja a közeli Bluetooth-eszközöket. Ha a készüléke megjelenik, kattintson az opcióra, amíg az állapot meg nem jelenik Csatlakozás.
 • Megjelenik egy megerősítő kód, ahol meg kell győződnie arról, hogy a megjelenített kód megegyezik-e a laptop és a laptop között okostelefon Ön. Ha van, csak érintse meg a elemet Csatlakozás / párosítás mindkettőn.
 • Ezt követően a Bluetooth-eszköz sikeresen csatlakozott, és készen áll a fájlok küldésére vagy továbbítására.

7. Indítsa el a fájlok küldését és fogadását Bluetooth-on keresztül a laptopon

Fotó forrás: Doc. Személyes

Végül természetesen csak meg kell próbálni fájlokat küldhet Bluetooth-on egy laptopon Ön. Az alábbiak szerint teheti meg a trükköt.

 • Győződjön meg arról, hogy a másik eszköz aktiválta a Bluetooth funkciót, és készen áll a fájlok fogadására.
 • Nyisd ki Windows Intéző és döntsd el, mely fájlokat akarod elküldeni, bandázz. Ezután kattintson a jobb gombbal a fájlra, és válassza ki az opciókat Küldés> Bluetooth eszközre.
 • Átirányít az ablakhoz Bluetooth fájlátvitel. Ezután csak ki kell választania, hogy melyik eszközre küldi a fájlt, és ha rákattintott Következő.
 • A folyamat lefut, és csak el kell fogadnia a fájlok küldését más eszközökön. Ha az átvitel sikeres, akkor csak annyit kell tennie, hogy rákattint Befejez hogy bezárjam, banda.
Fotóforrás: Doc. Személyes

Közben te is fájlokat fogadhat Bluetooth-on keresztül a laptopon más eszközökről, tudod. A módszer meglehetősen egyszerű, és ezt maga is megteheti.

 • Kattintson a jobb gombbal a gombra Bluetooth ikonra tovább rendszer tálca és válasszon egy lehetőséget Fájl fogadása. Ekkor megjelenik a Bluetooth File Transfer ablak állapotával Várakozás a kapcsolatra.
 • Más eszközökön csak Bluetooth-on keresztül kell fájlokat küldenie laptopjára vagy PC-jére, bandára.
 • Automatikusan a fájlok Bluetooth-on keresztül történő fogadásának folyamata fut a laptopon vagy a PC-n. Amikor a folyamat befejeződött, mindössze annyit kell tennie, hogy megad egy tárolási könyvtárat, és nyomja meg a gombot Befejez.

Videó: Meg tudod nyitni a barátnőd mobiltelefonját? Ez az Android telefonok Bluetooth funkciójának ritkán ismert titka

Nos, ez a gyűjtemény hogyan lehet aktiválni a bluetoothot laptopon és Windows PC-n minden márka számára, amelyet egyszerűen megtehet.

Ilyen módon sem kell többé aggódnia, amikor elfelejt egy adatkábelt vinni a fájlok átviteléhez, igaz?

Emellett ezzel a funkcióval felfegyverkezve Android-alkalmazásokat is küldhet Bluetooth-on keresztül, ami minden bizonnyal praktikusabb kvóta fogyasztása nélkül. Sok szerencsét!

Olvassa el a cikkeket is Bluetooth vagy más érdekes cikkeket a Satria Aji Purwoko.