nem system32! ez a legszentebb mappa a Windows rendszeren

Ez a ProgramData mappa laikus felhasználók számára „tiltott” mappa. Mivel általában nem tudják biztosan ennek a mappának a funkcióját, így ha rosszul elrontják, végzetes lehet. Nem a System32! Ez a legtöbb "Ker. Mappa".

Azoknak, akik személynek érzik magukat kockafej a számítógépek természetesen már ismerik a mappák csínját-bínját Program adatok. Mégis sok olyan számítógép-felhasználó lehet, aki nem tud erről a mappáról a Windows rendszerben. Ennek oka, hogy a Microsoft maga nem jeleníti meg ezt a mappát, más néven:rejtett.

Ez a mappa a Windows felhasználói szeme elől rejtve van, a Windows operációs rendszer biztonságának megőrzése érdekében. Ez annak érdekében történik, hogy elkerülje a mappák tartalmának a hétköznapi felhasználók által történő módosítása vagy törlése miatti károsodását.

Igen, ez a ProgramData mappa laikus felhasználók számára „tiltott” mappa. Mivel általában nem tudják pontosan, mire szolgál ez a mappa, ezért ha hibás, akkor azt meg lehet hamisítani.

  • 10 legjobb PC és laptop képernyő felvevő alkalmazás 2020-ban, ingyen!
  • 7 módja annak, hogy valódi számítógépes hackerké válj
  • A vírusok víruskeresése és felszámolása víruskereső nélkül

Vigyázz! Ne szórakozz ezzel a Windows tiltott mappával

A kérdés az, hogy mit kell tudni erről a mappáról és hogyan kell megjeleníteni? A HowToGeek jelentése szerint itt van a teljes magyarázat.

Mi a ProgramData mappa?

Ahogy a neve is mutatja, a ProgramData mappa a Windows operációs rendszerre telepített programadatok és alkalmazásbeállítások tárolására szolgál. Eszközök akik az engedélyezési rendszerrel futnak, ebbe a mappába is menthetik a beállításokat. Például egy víruskereső alkalmazás mentheti a beállításait, a vírusokat naplókés a karanténba helyezett fájlok C: \ ProgramData.

A legtöbb program ezt a mappát használja helyként gyorsítótár minden felhasználó számára elérhető adatokhoz, vagy néhány alapvető beállítás konfigurálásához.

A programok a Windows számos különböző helyén tárolják az adatokat. Ez a fejlesztőtől függ. Ez a ProgramData mappa általában a következőket tartalmazza:

  • App Data mappa: A legtöbb alkalmazás a C: \ Users \ felhasználónév \ AppData mappában tárolja a beállításokat. Minden Windows felhasználói fióknak saját App Data mappája van, így minden fióknak meg vannak a saját alkalmazásadatai és beállításai.
  • Dokumentummappák: Számos PC-alkalmazás vagy játék úgy dönt, hogy elmenti a beállításokat az on dokumentumok mappába C: \ Felhasználók \ felhasználónév \ Dokumentumok. Ez megkönnyíti az emberek számára, hogy megtalálják és szerkesszék ezeket a fájlokat.
  • Nyilvántartó: Ez egy központ adatbázis amely tárolja az operációs rendszer konfigurációs beállításait.
  • Program fájlok: Ha telepít egy szoftver Photoshop, a fájlprogram itt lesz C: \ Program Files \ Photoshop.

Hogyan jelenítsen meg ProgramData mappát

Néha meg kell nyitnunk ezt a szent mappát bizonyos célokra. Például a benne lévő fájlok szerkesztéséhez vagy törléséhez eltávolítás egy program. Általában még mindig vannak olyan adatok a ProgramData-ban, amelyeket manuálisan kell törölni.

Ehhez nyissa meg a Windows Intézőt címsáv Ön dupla kattintás és helyettesítse írással C: / ProgramData. Nos, ezzel megnyithatja a C: / ProgramData címen található ProgramData mappát. Azonban így csak a mappát nyithatja meg, nem hozhatja elő.

Most, hogy megjelenjen a rejtett ProgramData mappa helyi lemez C, az út nagyon egyszerű. Csak ki kell kapcsolnia a funkciót rejtett a beállításokról opciók mappába.

Először nyissa ki Windows Intéző, majd kapcsolja ki a funkciót rejtett Windows rendszeren a Windows Intéző tetején található menü segítségével. Ezután kattintson a menüre Kilátás majd pipáld tovább Rejtett elemek. Most megjelenhet a C: \ ProgramData mappa.

Így nem csak a ProgramData mappát nyitja meg. Ön azonban fel is hozta, hogy bármikor megnyithassa a cím felírása nélkül címsáv. Egyébként megtalálhatja a beállításokat is opciók mappába a Vezérlőpulton.

Az ApkVenue még egyszer emlékeztet, nem ajánlott azok számára, akik nem értenek hozzá, hogy a mappában lévő fájlokat manipulálják. Mert félő, hogy meg fog történni hiba programok vagy akár a Windows operációs rendszer.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found