Légy óvatos! Nem szabad törölnie ezt az 5 Windows mappát

A Windows számos fájlja és mappája közül soha nem szabad törölnie a következő 5 Windows mappát, különben ennek következményei lesznek.

A Windows a világ egyik legszélesebb körben használt operációs rendszere. Operációs rendszerként a Windows különféle mappákkal és fájlokkal rendelkezik, amelyek hasznosak a zökkenőmentes működéshez.

A Windows számos fájlja és mappája közül soha ne törölje a következő 5 Windows mappát. Ha törli, akkor a Windows elég problémás lesz.

Milyen Windows mappákat nem szabad törölni? A következő az áttekintés.

  • 9 módszer a kém letiltására a Windows 10 rendszeren
  • A Windows billentyűzet működése Mac gépen
  • Hogyan lehet legyőzni a Windows 10 lejártát újratelepítés nélkül

Windows mappa, amelyet nem lehet törölni

1. Programfájlok és programfájlok (x86)

Hely: C: \ Program Files és C: \ Program Files (x86)

Amikor fájlokat telepít, különösen az EXE kiterjesztésű fájlokat, akkor a Windows alapértelmezés szerint a Program Files mappába helyezi őket.

A telepítési folyamat során az alkalmazás mappákat hoz létre, adatokat ír, felveszi a rendszerleíró adatbázisba, és elvégzi a futtatáshoz szükséges dolgokat.

A Program Files mappában tárolt nagy mennyiségű adat és konfiguráció miatt nem szabad törölni ezt a mappát (hacsak nem tudja, hogy mit csinál).

Telepített program eltávolításához jobb, ha manuálisan távolítja el a menüből Programok és szolgáltatások vagy használjon eltávolító szoftvert.

2. Rendszer32

Hely: C: \ Windows \ System32

Következnek a mappák Rendszer32. A System32 mappa a legfontosabb mappa a Windows számára. Hacsak nem Windows 64bit-et használ, a legfontosabb mappák azok SysWOW64.

Ha megpróbálja törölni a mappát, elveszíti a Windows rendszert, és a helyreállítás legjobb módja az újratelepítés.

3. Oldalfájl

Hely: C: \ pagefile.sys (rejtett)

Minden számítógép rendelkezik RAM-mal (véletlen hozzáférésű memória). Minél több RAM, annál gyorsabb a sok program megnyitása és futtatása.

Ha a RAM megkezdődik, a Windows létrehoz egy Oldalfájl vagy Cserefájl nevű fájlt. Ennek a fájlnak az a funkciója, hogy a merevlemez a RAM módjára működjön.

4. A rendszer kötetére vonatkozó információk

Hely: C: \ System Volume Information (rejtett)

Következnek a mappák Rendszerkötet információ. Általában ez a mappa meglehetősen nagy, és fontos Windows-funkciókat tartalmaz. Ha hozzáfér a mappához, egy figyelmeztetés jelenik meg Hozzáférés megtagadva.

Ez a mappa különféle Rendszer-visszaállítási pontokat tartalmaz a Windows rendszerben. Így visszatérhet a Windows a múltba.

5. WinSxS

Hely: C: \ Windows \ WinSxS

Utolsó az WinSxS. Ez a mappa automatikusan létrejön, hogy megoldja a kompatibilitási problémákat egy program telepítésekor és futtatásakor.

Annak ellenére, hogy elég nagy, a mappában lévő egyik fájl törlése nem elég jó. A biztonság érdekében a menü segítségével megtisztíthatja a mappa tartalmát Lemez tisztítás

Ezek olyan fájlok és mappák a Windows-ban, amelyeket nem szabad törölni. Ha vannak hibák, vagy más mappákat ismer, ne felejtse el megosztani a megjegyzés oszlopban.

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket ablakok vagy más érdekes írás Em Yopik Rifai.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found