ez az oka annak, hogy béta tesztelőnek kell lennie az android számára a Play Áruházban

Ahol azonnal megkóstolhatja korábban, és tesztelheti a fejlesztőket is visszajelzéssel.

Az új funkciók Android-okostelefonon történő megtapasztalásának legjobb módja, ha csatlakozik egy béta tesztelőhöz. Itt néhány héttel vagy akár egy hónappal korábban kipróbálhatja az új funkciókat, mielőtt azokat mindenki számára elérhetővé tennék.

Maga a „béta” kifejezés olyan termékre utal, amelyet még fejlesztenek. Rendeltetési hely fejlesztő a béta kiadása az, hogy kisebb közönséggel teszteljék szoftvereiket.

Amellett, hogy megtudja, mennyire lelkes egy felhasználó, gyűjtsön Visszacsatolás, és javítsa ki a hibákat, mielőtt azok végre nyilvánosságra kerülnének.

  • A Monster PVP Androidra és iOS-re érkezik a Pokemon Game rajongók számára
  • Titkos trükkök a Google Play legújabb alkalmazásának bétatesztelőjévé válni
  • Hogyan szerezhetnek pénzt az Android fejlesztők alkalmazásaikból?

Az ok, amiért be kell lépnie béta tersterként a Google Play Áruházba

Ezután milyen ciklusok fordulnak elő, mi a béta, annak előnyei és hátrányai, és hogyan válhatunk béta tesztelőként?

Ez a ciklus a béta verzió előtt

Amikor egy vállalat gyárt egy terméket, a folyamat során általában több ciklust tapasztal, nevezetesen az alfa előtti, alfa, béta és a végleges verziót.

Az alfa előtti szakasz a fejlesztés része az első tesztelés előtt. Felöleli mindazt, ami a hivatalos teszt megkezdése előtt történik.

Az alfa előtti sokféle tevékenységet összefoglal, a piackutatástól, az adatgyűjtéstől, az igények elemzésétől, a dokumentálástól stb. És igen, ez a szakasz elég sokáig tarthat.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Mi történik alfában és bétában?

Alfa a hivatalos tesztelési szakasz vagy kezdeti tesztelés, amelynek célja a termék alapvető funkcionalitásának tesztelése. Mégpedig annak biztosítása érdekében, hogy a legalapvetőbb funkciók megfelelően működjenek.

Míg a tesztelési szakasz béta akkor kezdődik, amikor egy terméket piaci készen áll. A fejlesztő ebben a szakaszban teszteli az új szolgáltatásokat, javítja vagy módosítja a szolgáltatásokat a maximális felhasználás érdekében, optimalizálja az általános teljesítményt és javítja a hibákat.

Noha a béta tesztelés a termékfejlesztés harmadik lépése, gyakran ez a leghosszabb szakasz, mert nagyon sok szempontot kell tesztelni.

Előnyei és hátrányai, hogy bétatesztelőnek lenni

Vegyük a WhatsApp példáját, a Facebook tulajdonában lévő alkalmazás nagyon agresszíven fejleszt különféle új funkciókat a béta verzióban. Ahol azonnal megkóstolhatja korábban, és tesztelheti a fejlesztők segítségét is visszajelzéssel.

Hátránya, hogy fennáll annak a lehetősége, hogy kisebb vagy nagyobb hibákat tapasztalhat, de általában ritka olyan hibákat találni, amelyek azonnali figyelmet igényelnek. A béta szoftver sok változáson megy keresztül, új funkciók jöhetnek és mehetnek, ezért gyakran frissítenie kell.

Hogyan lehet csatlakozni az Android bétaverziójához

A legtöbb vezető alkalmazásfejlesztő, például a Google, a Facebook, a Microsoft és mások, mindenképpen elvégzik a béta tesztelési folyamatot az általuk kiadott alkalmazásokon.

Hogyan csatlakozhat ahhoz, hogy bétatesztessé váljon? Valójában a módszer egyszerű, de az emberek ritkán ismerik. Így válhat bétatesztelővé a Google Play legújabb alkalmazásához.

  • Futtassa a Google Play Áruház alkalmazást. Ezután először töltse le azt az alkalmazást, amelyet kipróbálni szeretne kattintson lehetőségek a bal felső sarokban.
  • Utána kattintson Válassza a „Saját alkalmazások és játékok” lehetőséget, és keresse meg a tesztelni kívánt alkalmazást. Például az ApkVenue egy alkalmazás bétatesztelője akar lenni Instagram.
  • Ezután másolja az alkalmazás oldal linkjét, és nyissa meg a böngészőben. Az út kattintson gomb 'Ossza meg'alatt'Felülvizsgálat"és használja"Másolja a vágólapra'.
  • A böngészőből a //play.google.com/store URL-címmel is elérheti a Google Play Áruházat, majd megkeresheti a korábban tesztelni kívánt alkalmazást. Azok számára, akik sikeresen lemásolták a linket a Play Áruházból, mindössze annyit kell tennie, hogy beilleszti a linket a böngészőbe.
  • Ezután lépjen az URL mezőbe, és keresse meg az alkalmazás kódját, amelyet az alábbiak szerint írtak. Az Instagram számára ez áll com.instagram.android. A meglévő kód minden alkalmazásnál eltérő lesz. Ne felejtsd el másolat a kód.
  • Ezt követően írja be az URL-t, és illessze be a korábban másolt alkalmazáskódot a tesztelés //play.google.com/apps/testing/KODE_APLICATION szó mögé. Az Instagram esetében az ApkVenue hozzáfér a //play.google.com/apps/testing/com.instagram.android webhelyhez.
  • Ezután lesz egy kis információ arról, hogy meghívást kaptál a programba az Instagram alkalmazás kiadatlan verziójához. Kattintson a "Legyél tesztelő" vagy a "Légy tesztelő" elemre, és sikeres bétatesztelő vagy! (Ha már nem szeretne bétatesztelő lenni, akkor visszatérhet erre az oldalra, és kattintson a "Program elhagyása" gombra, majd telepítse újra az alkalmazást, hogy visszatérjen a stabil verzióhoz.)
  • Még egy lépés, nyissa meg a Google PlayStore alkalmazást, és frissítse az Instagram alkalmazást. Innen láthatja az Instagram leírását (Beta) is. Ellenőrizheti a különböző verziókat és frissítési dátumokat a bétatesztelővé válás előtt és után.

Most élvezheti a béta alkalmazást és az új funkciókat, amelyek nem feltétlenül a hivatalos verzióban vannak. Megjegyzendő, hogy a béta verzió instabil lehet, továbbra is vannak hibák, és a frissítési intervallum gyorsabb. Tehát ne felejtse el naprakészen tartani.

Olvassa el a cikkeket is Alkalmazás vagy ír Lukman Azis Egyéb.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found