wlan és lan: melyik hatékonyabb és könnyebben használható?

Ezúttal az ApkVenue ad egy kis magyarázatot a LAN-ról és a WLAN-ról, valamint arról, hogy melyik típusú hálózatot minősítik hatékonyabbnak. Tehát kérjük, olvassa el a teljes vitát.

Amikor akarod mások számítógépéhez vagy az internethez csatlakoziktermészetesen kétféle hálózatot ismerünk, amelyekkel ezt felhasználhatjuk, nevezetesen a hálózatokat LAN (helyi hálózat) kábelek segítségével Ethernet és a hálózat WLAN (vezeték nélküli helyi hálózat) akiknek nem kell kábeleket használniuk a csatlakoztatáshoz, ha ez a típus az úgynevezett technológiára támaszkodik WiFi (vezeték nélküli hűség).

Annak ellenére, hogy gyakran használják mindkét típusú hálózatot, még mindig sokan használják nem értem egyáltalán mi valójában LAN és WLAN hogy. Nos, ehhez kapcsolódóan ezúttal az ApkVenue ad egy kis magyarázatot a LAN-ról és a WLAN-ról, valamint arról, hogy melyik típusú hálózatot minősítik hatékonyabbnak. Tehát kérjük, olvassa el a teljes vitát.

  • 5 lehetőség az elfelejtett WiFi jelszavak megtekintésére Androidon, gyökér nélkül!
  • Hogyan lehet feltörni a WiFi jelszót egy Android okostelefonnal
  • Hogyan lehet tudni a WiFi jelszót CMD-vel (Parancssor), 100% -ban működik!

WLAN-ok és LAN-ok: Melyik hatékonyabb és könnyebben használható?

1. Vezetékes LAN

Fotó: conceptdraw.com

Vezetékes LAN vagy amit gyakran LAN-nak hívnak, az a helyi hálózat egyik típusa, amely használja hálózati kábel (például UTP) speciális csatlakozókkal (pl RJ-45) csatlakozni egy másik számítógéphez vagy az internethez.

2. Vezeték nélküli LAN vagy WLAN

Fotó: conceptdraw.com

Vezeték nélküli LAN vagy WLAN olyan típusú hálózat, amely WiFi technológiát használ a többi számítógéphez való csatlakozáshoz. A vezetékes LAN-tól eltérően Ez a vezeték nélküli LAN vagy WLAN ** nem igényel kábeleket és csatlakozókat csatlakozni egy másik számítógéphez vagy az internethez (a csatlakozáshoz szükséges kábel kivételével) Hozzáférési pont a kiszolgáló számítógépre).

3. A vezetékes LAN és a vezeték nélküli LAN (WLAN) minősége

Fotó: focus.de

A vezetékes LAN hálózat minősége nagyon függő a felhasznált kábelek minőségéről. Minél jobb a kábel akkor a jobb az Ön által használt kábeles LAN-hálózat kapcsolatminőségét.

Másrészt a vezeték nélküli LAN vagy WLAN hálózat minőségét számos tényező befolyásolja, kezdve a számítógépek távolságától kapcsolódnak egymáshoz (Minél messzebb van, annál rosszabb lesz a hálózati minőség), az időjárás (amikor csatlakozni akar az internethez) és a körülötte lévő anyagok zavarokat okozhatnak. Különösen a fém, mert képes elnyelni a számítógép által kibocsátott jelet, így nem éri el a célszámítógépet. Noha számos gátló tényezője van, sokan inkább a WLAN hálózatokat használják, mert besoroltak nagyon praktikus.

4. Melyik a hatékonyabb?

Fotó: effectiveprofits.com

Ha azt kérdezi, melyik típus hatékonyabb, akkor természetesen a válasz a kérdésére az a használati igényektől függően a hálózatod.

Ha csatlakozni szeretne egy másik számítógéphez nagy mennyiségű adat eléréséhez, vagy csatlakozni szeretne az internethez egy alacsony hordozhatóságú asztali számítógép segítségével, és arra számít, hogy az internetkapcsolata stabil lesz, anélkül, hogy aggódnia kellene minden olyan korlátozó tényező miatt, mint a pingstabilitás, az időjárás és a a jeleket elnyelni képes anyag típusa Vezetékes LAN Ethernet kábellel a helyes választás.

Másrészt, ha laptop használ és szeretne praktikusabb hálózat, természetesen WLAN, amely WiFi technológiát használ a helyes választás. Nem kell kábeleket húzni előre-hátra a készülék után, hogy ne akadályozza a mobilitást. Ezen kívül rengeteg olyan helyet találhat, amely biztosítja ezt a WLAN-t (csatlakozási pont).

Ez egy rövid és egyszerű magyarázat volt LAN (vezetékes LAN) és WLAN, remélhetőleg hasznos és könnyen emészthető. , győződjön meg róla, hogy a kommentekben is hagy nyomokat Ossza meg barátainak igen.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found