ez a különbség az optikai és a lézeres egér között, melyik pontosabb?

Bár sokféle egértípus közül választhatunk, az érzékelő szempontjából csak két típus létezik. Mégpedig az optikai és lézertípusokat. Tudja, mi a különbség az optikai és a lézeres egér között? Ha nem tudod, nézzük meg a JalanTikus beszélgetését!

Ahhoz, hogy megfelelően tudjuk irányítani a számítógépet, az egyik természetesen szükségünk van egérre. Tulajdonképpen, mivel az egér nagyon fontos, a piacon manapság nagyon sokféle választási lehetőség áll rendelkezésre.

Bár sokféle egértípus közül választhatunk, az érzékelő szempontjából csak két típus létezik. Mégpedig az optikai és lézertípusokat. Tudja, mi a különbség az optikai és a lézeres egér között? Ha nem tudod, nézzük meg Jaka beszélgetését!

  • Vezetékes egér vagy vezeték nélküli egér, melyik a jobb az Ön számára?
  • 15 legjobb játékegér 100 ezer áron
  • A számítógép egér nélküli hatékonyabb használata

Ez a különbség az optikai és a lézeres egerek között

Mielőtt megvitatná az optikai és a lézeres egér közötti különbséget, természetesen először tudnia kell, mit jelentenek. Az alábbiakban röviden és világosan megértjük.

Mi az optikai egér?

Fotóforrás: Kép: Tt eSPORTS

Az optikai egeret először 1999-ben vezették be 1999 az Agilent Technologies. Mivel az ár most egyre olcsóbb, végül az optikai egér helyettesítette a gömbös egeret.

Használja ki a fénysugarat fotodióda amely érzékelőként működik. Ennek eredményeként nagyon jól használható különféle nem fényes felületeken. optimális körülmények között az optikai érzékelő akár 3,2 Megapixel / s-ot képes olvasni.

Mi az a lézeres egér?

Fotóforrás: Kép: Tt eSPORTS

A lézeregeret először 1999-ben vezették be 2004 az Agilent Technologies és a Logitech. Mivel az ár még mindig drága, általában ezt a lézeres egeret csak lelkes játékegereknél használják.

Alapvetően a koncepció ugyanúgy működik, csak ez fotodióda kicserélve infravörös lézerdióda. Ennek eredményeként ez az érzékelő fényes üvegfelületen használható. optimális körülmények között a lézerérzékelő akár 5,8 Megapixel / s-ot is képes olvasni.

Következtetés: Optikai és lézeres egérbeli különbségek

Fotó jóvoltából: Kép: Engineer Garage

Miután megismerte az optikai és a lézeres egér fogalmi különbségét, további részletekért megtekintheti a következő táblázatot. Itt látható az optikai és a lézeres egér közötti különbségek diagramja.

Optikai egérLézeres egér
Ruhával egérpad nagyon jóA szövetes egérpad kissé hiányzik
Az üveg egérpad nem használhatóHasználhat üveges egérpadot
Nagyon érzékenyNagyon érzékeny
Az egér fel van emelve, az érzékelő nem olvasAz egér fel van emelve, az érzékelő még mindig olvas
Látható érzékelőnyalábAz érzékelő sugara láthatatlan
CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Tehát ez a különbség az optikai és a lézeres egér között. Bár az optikai technológia régebbi, úgy tűnik, hogy sokan sokkal megbízhatóbbnak tartják az optikát. Mit gondol erről, melyik a jobb?

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Egér vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: Redőny készlet


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found