11 dolog, amit meg kell tennie egy új laptopon, a 4-es a legfontosabb

Ha új laptop vásárlását tervezi, érdemes több dologra figyelnie, hogy a vásárolni kívánt laptop ne okozzon csalódást. Íme néhány dolog, amit meg kell tennie egy újonnan vásárolt laptopon.

Vannak, akik azt mondják, hogy laptopok többé már nem kell mert szerintük a laptopok kevésbé hordozhatók, mint a táblagépek és nem elég erős mint egy asztali PC. Valójában a laptop valójában nagyon hasznos egy bizonyos állapotban. Különösen, ha diák vagy, akkor biztosan nagy szüksége van egy laptopra.

Azoknál a munkavállalóknál, akik nem gyakran tartózkodnak bent, az is nagyon kell egy laptop. Nos, ha új laptop vásárlását tervezi, akkor több dologra kell figyelnie, hogy a vásárolni kívánt laptop nem csalódott. Íme néhány dolog, amit meg kell tennie egy újonnan vásárolt laptopon.

  • 15 legjobb 2 GB RAM-os könnyű PC-s játék grafikával 2019-ben | A hordozható burgonya feltétlenül felszáll!
  • Hogyan lehet Android-játékokat játszani PC-n vagy laptopon anélkül, hogy lassú lenne, annak ellenére, hogy 1 GB RAM

11 dolog, amit meg kell tennie egy új laptopon, a 4-es a legfontosabb

1. Frissítse az operációs rendszert

Bárhonnan vásárol egy laptopot, valószínűleg azért, mert valóban szüksége van rá, és mindenképpen vágyik rá tarthat hosszú idő alatt. Ezért a meglévő laptop nem tapasztal problémákat, ha rendszeresen frissíti, és természetesen frissíti az operációs rendszert. fontosabb mint amire számítottál.

Hogyan tudom frissíteni az operációs rendszert? Itt van, hogyan:

  • Windows rendszeren aktiválja Windows Update.
  • Ban ben Mac, kövesse a szoftverfrissítéseket, ha vannak értesítések.
  • Ban ben Linux, a frissítések inkább a biztonság szempontjából fontosak, de mégis fontosak. Tanuljon előre a szoftvercsomagok kezeléséről és frissítéséről, valamint a Linux kernel frissítéséről.
  • Ban ben Chrome OS, mindent kezelnek háttér és nem látható a felhasználó számára. Valahányszor Wi-Fi-hálózathoz csatlakozik, a Chrome OS mindig ellenőrzi a frissítéseket és letölti, amit csak talál.

2. Távolítsa el a Bloatware szoftvert

Bloatware nem kívánt szoftver vagy nem szükséges a legtöbb felhasználó számára. Ezt az alkalmazást ritkán használják és rengeteg meghajtó helyet pazarol el értékes. Van egy legegyszerűbb módja annak, hogy harmadik féltől származó bloatware-t úgy tisztítson meg, hogy telepíti az egyik speciális alkalmazást, például egy alkalmazást. Tömeges eltávolító.

Az alkalmazás megteszi beolvassa a teljes alkalmazást telepítve van a rendszerre, és akkor is törölnie kell, ha az alkalmazásra már nincs szükség. Győződjön meg róla, hogy ti is először ellenőrizze a szükséges alkalmazások, mielőtt valóban törli őket!

3. Telepítse a víruskereső szoftvert

Minden laptopnak szoftverre van szüksége anti vírus, még Mac és Linux esetén is! A mítosz, miszerint a Windows az egyetlen nem biztonságos operációs rendszer nem egészen igaz. Jaka ezért ajánlotta víruskereső szoftver telepítése, különösen az újabb laptop eszközökön. Ha nem akar olyan víruskeresőt, amely továbbra is a háttérben fut valós idő, akkor lehet víruskereső MalwareBytes amely hetente egyszer képes beolvasni a számítógépét.

4. Telepítse a lopásgátló szoftvert

Laptop lopás az egyik legrosszabb dolog, ami történhet. Nem csak a készülékét veszítette el, hanem mindannyian fontos adatok benne, és miután elkészült, biztos, hogy a laptop valószínűleg nem fog visszatérni.

Szerencsére az operációs rendszeren Windows 10 van beépített a ** Find My Device ** nevű biztonsági szolgáltatás, amely ellopásakor vagy elveszésekor megtalálja a laptopot. Ha nem tetszik ez a szolgáltatás, vagy éppen Mac vagy Linux terméket használ, használhatja az ingyenes verziót, például az alkalmazást Áldozat (amely Android és iOS mobil eszközöket is támogat).

5. Optimalizálja az energiaellátási beállításokat

Ha utazás közben gyakrabban használja a laptopot, akkor ennek elsőbbséget kell élveznie maximalizálja az akkumulátor élettartamát. Néhány csípések egyszerű állítások megtehetik kímélje az akkumulátor használatát hat óra és kilenc óra között díj.

Első, csökkentse a kijelző fényerejét. Fontolja meg a használatát is Alvó vagy hibernált mód mivel ez sok akkumulátor-üzemidőt takaríthat meg utazás közben.

Azok számára, akik gyakrabban szörföznek, próbálkozzon egy másik böngészővel energiamegtakarítást kínál, a példa az Opera böngésző. Mivel ez a böngésző energiatakarékos üzemmóddal van felszerelve, ellentétben a legtöbb más böngészővel.

6. Állítsa be az automatikus biztonsági mentést

Képzelje el, ha hat hónap múlva tapasztalja ezt, mint egy laptop tele dokumentumokkal, projektfájlok, prezentációk és minden más típusú személyes adat. Aztán hirtelen a laptop összeomlik és mindazok a fájlok örökre eltűntek.

Nos, ez nem történne meg, ha te lennél biztonsági rendszer beállítása ezentúl, amíg lehet. Szerencsére a Windows 10 rendszeren van több beépített biztonsági mentési módszer ami javult, jobb, mint Rendszer-visszaállítás, biztonsági mentés és visszaállítás, Helyreállítási meghajtó-készítő, és még sok más.

Olyan Mac-en is, amely rendelkezik funkciókkal Időgép. A Linux számos jó biztonsági mentési eszközzel és segédprogrammal rendelkezik, amelyek könnyedén menthetik az adatait.

7. Állítsa be a felhőtárolást és szinkronizálja

Felhőtárolás a legjobb módja annak, hogy adatait bárhol elérhetővé tegye, akár rendszerként is működhet félig biztonsági mentés. Mi az a felhőtárolás? Alapvetően a felhőtárolás az fájltárolás fájlszinkronizációval amelyik a laptopon van a szerverrel együtt.

Ha abban az esetben, ha laptopját valaha megrongálják vagy ellopják, a fájljai mindig az lesznek maradj biztonságban felhőtárolóban. A három legnépszerűbb felhőtárolási szolgáltatás ma az Dropbox, Google Drive és OneDrive. Mindegyiknek megvannak a maga előnyei és hátrányai, de mindegyik nagyon sokat kínál ingyenes funkciók, ezért soha nem árt kipróbálni mindent, ami a legjobban tetszik.

8. A hő károsodásának minimalizálása

Ne felejtsük el, hogy a laptopok több melegre hajlamos az asztali PC-khez és táblagépekhez képest. Az asztali alváz elég nagy a szellőzéshez és egy táblagéphez nem kell aggódni por felhalmozódásával, míg a laptopok rossz légkeringéssel rendelkeznek, és sok pontot tartalmaznak, ha nem ellenőrzik őket por felhalmozódását okozza.

A túlzott hő miatt a CPU szenvedhet csökkent teljesítmény, ami azt jelenti, hogy a rendszer teljesítménye lassúvá válik. A túlzott hő is lerövidíti a belső merevlemez élettartamát és az akkumulátor elveszíti teljes töltőkapacitását.

9. Állítsa be a Rendszerbeállításokat

Csináld néhány beállítás az imént vásárolt laptop rendszeren. Kezdheted csípje meg a rendszer témáját, asztali háttérkép, elrendezés tálcánstb., amire szüksége lehet.

10. Telepítse kedvenc alkalmazásait

Néhány fenti pont követése után most a laptop tiszta és használatra kész, itt az ideje, hogy telepítse az összes szükséges alkalmazást. Használat speciális telepítő alkalmazás így sok alkalmazást egyszerűen telepíthet, amelyek közül az egyiket kipróbálhatja az alkalmazás Kilencen.

A Ninite ezek alapján hoz létre egyedi telepítőfájlokat több tucat népszerű alkalmazás amelyet választhat. Ezután telepítse mindet egyetlen telepítőfájl segítségével. Győződjön meg róla, hogy fájlokat tartásba menteni telepítő, ez azért van, hogy ne kelljen mindig letöltenie a telepítőt, ha valaha telepített alkalmazást szeretne használni.eltávolítás.

11. Most kezdje el használni a VPN-t

Virtuális magánhálózat (VPN) egy olyan alkalmazás, amely titkosítja a kapcsolatot, megvédi a laptopot a lehallgatástól, lehetővé teszi a letiltott tartalomhoz való hozzáférést, és VPN használatával nehéz hackerek hogy nyomon kövesse az internetes tevékenységét. De vajon a VPN használata mindig biztonságos? Természetesen nem, főleg ha természetéből adódóan VPN-t használ ingyenes.

Mivel az ingyenes VPN-ek kockázatokkal járnak, és általában van egy ár, amelyet a felhasználóknak fizetniük kell, ami a biztonság. Ingyenes VPN adatok értékesítése nyomon követi az internetet harmadik felek számára, hogy finanszírozzák működésüket stb. Ezért legyen óvatos, ha ingyenes VPN-t szeretne használni.

Ez az 11 dolog, amit meg kell tennie egy új laptop vásárlása után. Mit gondolsz? Megtette ezeket a dolgokat az új laptopján? Kérjük, ossza meg tapasztalatait egy új laptop vásárlása után az alábbi megjegyzések oszlopban.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found