Nem számítottam rá! Íme 5 módszer, amellyel a hackerek a WhatsApp-on keresztül terjesztik a veszélyes vírusokat

A WhatsApp népszerűsége és az alkalmazást egyre növekvő számú felhasználó arra készteti a hackereket, hogy a felhasználók számára veszélyes számítógépes bűnözés elkövetésére használják. A hackerek veszélyes vírust terjesztenek a WhatsApp-on keresztül, amely aztán megtámadja az eszközt, és fontos adatokat szivárogtat ki.

A WhatsApp mint chat alkalmazás népszerűségét nem kell kétségbe vonni. Ezt az alkalmazást a legtöbb okostelefon-felhasználó médiumként használta csevegésre, hang- és videohívásokra. A könnyű alkalmazás és a hasznos funkciók miatt egyre többen választják a WhatsApp alkalmazást messenger alkalmazásként.

A WhatsApp népszerűsége és az alkalmazást egyre növekvő számú felhasználó azonban arra készteti a hackereket, hogy a felhasználók számára veszélyes számítógépes bűnözés elkövetésére használják. A hackerek veszélyes vírust terjesztenek a WhatsApp-on keresztül, amely aztán megtámadja az eszközt és fontos adatokat szivárogtat ki.

Tehát, nehogy csapdába essenek a hackerek, itt elmondom 5 módja annak, hogy a hackerek veszélyes vírusokat terjesszenek a WhatsApp segítségével. Gyere, nézd meg a következő cikket!

  • Hogyan hagyhatjuk el a WA-csoportot anélkül, hogy mások tudnák, By-Bye Hoax Group!
  • A WhatsApp téma megváltoztatásának legegyszerűbb módja Megteheti az alkalmazás nélkül!
  • Hogyan lehet titokban menteni a WhatsApp fényképeket, 100% -ban észrevétlenül

5 módja annak, hogy a hackerek veszélyes vírusokat terjesszenek a WhatsApp segítségével

1. Üzenetlánc

Fotó forrása: alertonline

Figyelni kell a WhatsApp-on keresztül küldött láncüzenetek növekedésére. Mert kiderült, hogy ezek közül az üzenetek közül nem sok tartalmazott vírus. A vírusokat tartalmazó láncüzeneteket általában megrendelések vagy meghívások kísérik, hogy az üzeneteket más WhatsApp felhasználóknak terjesszék olyan ajándékok csalogatásával, mint az internetes kvóták stb. Általában az üzenet a felhasználót is meghívja töltse le az alkalmazást annak ellenére, hogy vírusokat tartalmaznak, és már letöltve is károsíthatják az eszközt.

2. Az üzenet linkeket tartalmaz

Fotó forrása: money.id

Ha olyan üzenetet kap, amely egy nem egyértelmű oldalra mutató hivatkozást tartalmaz, akkor figyelmen kívül kell hagynia azt, vagy töröl csak az üzenet. Mivel a hackerek gyakran elterjesztik a vírusokat az általuk meghívókkal vagy meghívóüzenetekkel együtt küldött linkeken keresztül. A hivatkozásra kattintva a felhasználó egy olyan oldalra kerül, amely általában sokat tartalmaz hirdetés. Anélkül, hogy tudnád, amikor belépsz az oldalra, előfordulhat, hogy eszközödet olyan vírus érte, amely készen áll fontos adatok, például jelszavak, identitások stb. Ellopására.

3. Felhívás új színek letöltésére a WhatsApp alkalmazáshoz

Fotóforrás: kompastekno

A WhatsApp tulajdonképpen rendelkezik egy ikonnal és egy kijelzővel, amelyet a zöld ural. Sok felhasználó unatkozhat a megjelenés és a szín miatt. A hackerek ezt kihasználva a vírus elterjesztésére hívták fel őket, hogy töltsenek le új színeket a WhatsApp-hoz. Általában a meghívót üzenetben küldjük link letölteni. Az érdeklődő felhasználók megnyitják a linket, és új színben telepítik a WhatsApp alkalmazást. Valójában a WhatsApp új színét hackerek készítették a vírus terjesztésére.

4. Skygofree

Fotóforrás: Socprime

A hackerek létrehozták rosszindulatú Skygofree nevű veszélyes, aki okostelefonos kamerákon keresztül kémkedhet a WhatsApp felhasználóival lop bármilyen mennyiségű adatot vagy tegyen hackelés az áldozat okostelefonján. A rosszindulatú program által érintett felhasználók nem fogják tudni, hogy okostelefonjuk kamerája titokban aktív, és minden tevékenységüket kémkedik.

5. Whatsapp Gold

Fotó forrása: arabicrt.c

A hackerek még egy módon becsapják azokat az embereket, akik unják a WhatsApp zöld színét, mégpedig a WhatsApp Gold-ot. Igen, az arany ikonnal és megjelenéssel rendelkező WhatsApp minden bizonnyal meglehetősen vonzó a felhasználók számára. Sőt, a WhatsApp Goldot állítólag csak hírességek használják. Valójában ez csak egy hacker trükk, hogy a felhasználók kísértést érezzenek annak megnyitásával link elküldte és letöltötte a WhatsApp Gold alkalmazást. Valójában a WhatsApp Gold-t azért hozták létre, hogy veszélyes vírusokat és rosszindulatú programokat terjesszenek a hackerek.

Nos, ott van 5 módja annak, hogy a hackerek veszélyes vírusokat terjesszenek a WhatsApp segítségével. Hogyan? Voltál már olyan hackerek áldozata, akik a WhatsApp-ot használták számítógépes bűnözéssel kapcsolatos tevékenységeik végrehajtásához? Felhasználóként valóban óvatosaknak kell lennünk, és nem szabad hanyagul elhinnünk a WhatsApp-ba érkező tisztázatlan üzeneteket, srácok. Remélhetőleg ez hasznos.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found