ez a meghatározása egy merevlemez-raidnek, amellyel az ssd-vel is gyors lehet

Állítólag egy RAID konfiguráció használatával akár felgyorsíthatja a merevlemezek gyorsaságát, mint az SSD-k. Wow, ez azt jelenti, hogy nem kell drága SSD-t vásárolnunk? Hogy világos legyünk, nézzük meg!

Jelenleg egy SSD van frissítésként a merevlemezről. A magas ár miatt azonban a merevlemez ma is a kedvenc.

Annak érdekében, hogy a merevlemezek kevésbé versenyképesek legyenek, jelenleg létezik egy RAID konfiguráció. Azt állítják, hogy ennek a konfigurációnak a használatával akár egy merevlemezt is felgyorsíthat, mint az SSD-t. Wow, ez azt jelenti, hogy nem kell drága SSD-t vásárolnunk? Hogy világos legyünk, nézzük meg!

  • A sérült merevlemez jellemzői és hogyan lehet legyőzni őket!
  • Annak megértése, hogy a merevlemez miért nem olvasható teljes kapacitással!
  • 6 módszer a laptop merevlemezének sérült vagy rossz szektorának megelőzésére

A RAID merevlemez megértése, amely olyan gyors lehet, mint az SSD

Fotó forrása: Kép: OCModShop

A RAID jelentése Független lemezek felesleges tömbje. Ezzel a technológiával megoszthatja vagy megismételheti azokat az adatokat, amelyeket több merevlemezen tárol.

Például van 100 adatot mérő adat, akkor két merevlemez bevitelére az adatokat két 50-re és 50-re lehet osztani. Ilyen módszerrel akár kétszeres sebességet is képes elérni.

Maga a RAID 7 konfigurációval rendelkezik. Azonban általában csak kettő a leggyakrabban használt konfiguráció, nevezetesen a RAID 0 és a RAID 1 konfiguráció. Milyen a konfiguráció, íme a magyarázat.

RAID 0 (sztriptíz mód)

A RAID 0 konfiguráció végrehajtásához legalább 2 merevlemezre van szükség. Ez a RAID 0 konfiguráció később ezeket a merevlemezeket fogja össze, a kapacitástól a sebességig.

Fotó forrása: Kép: Seagate

RAID 1 (tükrözési mód)

A RAID 1 konfigurálásához, csakúgy, mint korábban, legalább 2 merevlemezre van szükség. De a RAID 0-val ellentétben a RAID 1 nem fogja össze a merevlemezeket. Ehelyett végezzen biztonsági másolatot, ha a fő merevlemez sérült.

Fotó forrása: Kép: Seagate

Úgy tűnik, hogy van mód a merevlemez sebességének növelésére. Ha a platform támogatja a RAID konfigurációt, akkor ezt is használhatja. Igen, a RAID-konfigurációk SSD-ken is használhatók. Sok szerencsét!

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Merevlemez vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: ShutterStock


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found