hogyan kell használni a wifit nyilvános helyeken, és 7 dolgot, amit tudnia kell

Biztonságos a nyilvános WiFi-eszközök használata? Ehhez íme a nyilvános WiFi biztonságos használata, és itt van hét dolog, amit tudnia kell.

Az internet szükségszerűvé vált az okostelefon-használók számára, amikor és ahol csak szükségük van rá. A WiFi hotspot kapcsolat az egyik megoldás a növekvő internetigények kielégítésére.

A kérdés az, hogy biztonságos-e a nyilvános WiFi-eszközök használata? Ennek oka az, hogy a hackerek ellophatják a személyes adatokat, és nem tudjuk, hogy mekkora a veszteség hatása, csak akkor, ha valóban magunk tapasztaljuk meg.

Ehhez íme a nyilvános WiFi biztonságos használata, és itt van hét dolog, amit tudnia kell.

Hogyan használhatjuk biztonságosan a WiFi-t nyilvános helyeken

1. Ellenőrizze a WiFi hitelességét

Mielőtt csatlakozna a WiFi-hez, ellenőrizze annak hitelességét, például ha kávézóban tartózkodik, közvetlenül a pincértől kérheti. Győződjön meg róla, hogy a megfelelő WiFi hálózatot választotta, és helyesen adta meg a jelszót.

Ne bízzon a jelszavakat nem igénylő WiFi hálózatokban. A számítógépes bűnözők általában ilyen hálózatokat hoznak létre, hogy ellopják a felhasználók személyes adatait.

A WiFi hálózati kapcsolat biztosítása érdekében a WiFi hozzáférés-szolgáltatók és az egyének általában biztonságot használnak WPA vagy WPA2. Legalábbis azt mutatja, hogy a kapcsolat titkosított.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Még a jelszavakat igénylő hálózatokban sem lehet teljesen megbízható. A bűnözők könnyen megtudhatják a WiFi hálózatokhoz való csatlakozáshoz használt jelszót is. Ezután hozzon létre hamis Wi-Fi hálózatot ugyanazzal a névvel.

2. Csak HTTPS alapú webhelyeket nyithat meg

Meg kell győződnie arról, hogy a nyilvános WiFi-vel meglátogatott weboldalakat már használják https amely titkosítja bármit, amit küld és kap a webhelyről.

Ha lehetséges, engedélyezze az ilyen beállításokat az összes fontos szolgáltatásához. A Google Chrome, a Firefox és az Opera böngészők felhasználói számára az ApkVenue a bővítmények telepítését javasolja HTTPS mindenhol az Elektronikus Határ Alapítványtól (EFF).

3. Kerülje az érzékeny információkhoz való hozzáférést

Ha ingyenes nyilvános WiFi-t használ, ne használja bizalmas információk eléréséhez. Ilyenek például az online tranzakciók, a munkafájlok megnyitása, az e-mail, a bankszámlák és más fontos szolgáltatások megnyitása.

Ha szükséges, jobb, ha a mobil adatkapcsolatot használja. Ezenkívül soha ne érjen el pornográf tartalmat ingyenes nyilvános WiFi-vel. Az etika és a normák megsértése mellett az ilyen illetlen dolgok végrehajtása károsíthatja az emberek rólad alkotott nézetét.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

4. Válassza a Hálózat manuálisan lehetőséget

Ha Windows alapú laptopot használ, minden alkalommal, amikor számítógépe új WiFi hálózathoz csatlakozik, választhatja az automatikus csatlakozást, amikor rendelkezésre áll egy WiFi hálózat, vagy manuálisan is kiválaszthatja.

Tehát győződjön meg róla, hogy kézzel, valamint okostelefonokon választotta ki a hálózatot. Ha szükséges, kattintson az "elfelejtés" gombra, hogy megbizonyosodjon arról, hogy készülékét nem csatlakoztatja újra.

5. Kapcsolja ki a WiFi-t

Ha nem használja a WiFi-t, kapcsolja ki ezt a funkciót. Ez a lépés megvédi az adatokat és elősegíti az eszköz akkumulátorának megtakarítását. Ezenkívül megvédi Önt a különböző szervezetek által alkalmazott nyomkövetési módszerektől is.

Például amikor egy bevásárlóközpontban van, ahol aktív a WiFi. Természetesen az okostelefon megkeresi az elérhető hálózatokat, és ugyanakkor továbbítja az egyes mobiltelefonok MAC-címét.

A WiFi hotspot minden alkalommal rögzíti az adatokat, amikor hozzáférési kérelmet kap egy okostelefontól. Ezen információk alapján a marketingszakemberek gyakran feltérképezik az ügyfelek útvonalait, hogy megtudják, milyen elemek ragadják meg a figyelmüket.

Lényegében akkor kapcsolja ki a WiFi-t, ha azt nem a magánélet és az információkkal való visszaélés fenntartására használják.

6. Fogadja el a 2FA-t

A nyilvános WiFi használatának következő biztonságos lépése annak biztosítása, hogy a kétfaktoros hitelesítést (2FA) használta az összes támogatott szolgáltatásban, amelyet használ.

Maga a 2FA egy online fiókbiztonsági szolgáltatás, ahol legalább 2 alkalommal ellenőrizzük személyazonosságunkat, ezt általában jelszóval és speciális kóddal kombináljuk SMS-ben.

Ezzel annak ellenére, hogy a hackernek sikerült megszereznie a jelszavunkat és a felhasználónevünket, mégsem használható, mert további jelszót igényel a telefonszámára. Ja, ne felejtsd el megtenni Kijelentkezés az Ön által használt fiókról.

7. VPN használata

Az utolsó és nem kevésbé fontos lépés a virtuális magánhálózat (VPN) használata. Ez a módszer nagyon jó az adatok védelmére, mert a VPN szolgáltatás titkosítja az összes elküldött adatot.

Általában a VPN-kapcsolat fizetést igényel. Az ingyenes verzióra azonban rákereshet. Próbálja például használni az Opera VPN-t, az Opera böngészőbe be van ágyazva egy VPN-szolgáltatás is. Vannak még ProXPN, Cyber ​​Ghost, Your Freedom és HotSpot Shield.

Ezek a szolgáltatók általában ingyen biztosítanak szabványos csomagokat, de sebességkorlátozásuk van. Eközben a különféle vonzó tulajdonságokkal rendelkező átalány csak néhány dollár körül mozog havonta.

Ezenkívül a VPN-nek számos további előnye is van, nevezetesen az, hogy hozzáférést biztosíthat különféle itthon és külföldön cenzúrázott forrásokhoz (ha szüksége van rá).

Ezen kívül természetesen megbízható biztonsági megoldást is kell használnia. Az egyik a Kaspersky Internet Security, amely figyelmeztet, ha nem biztonságos hálózathoz csatlakozik, és megakadályozza a jelszószivárgást.

Következtetés

Talán most nem igazán érdekel a WiFi lehetséges veszélyei, mielőtt valóban megtapasztalnád. Remélhetőleg nem, mert fontos a fenti lépések végrehajtása.

Így biztonságosan használhatja a WiFi-t nyilvános helyeken és hét dolgot, amelyet tudnia kell. Hasznos lehet! Olvassa el a cikkeket is WiFi vagy ír Lukman Azis Egyéb.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found