Ez a különbség a virtuális surround és a valós surround fejhallgatók között

Az egyik kiváló funkció, amely manapság a fejhallgatóban létezik, mégpedig a surround. De kétféle surround hangzás létezik a piacon, nevezetesen a virtuális surround és a valós surround. Tehát íme a különbségek a virtuális surround és a valós surround fejhallgatók között!

A legjobb hangminőség érdekében természetesen a legjobb minőségű fejhallgatót is viselnünk kell. A márkák kiválasztásához kedvelheti a Senheiser, a Bose, a Razer és még sok más terméket. Állítsa be az Ön igényeinek megfelelően.

Az egyik kiváló funkció, amely manapság a fejhallgatóban létezik, mégpedig a surround. De kétféle surround hangzás létezik a piacon, nevezetesen a virtuális surround és a valós surround. Tehát íme a különbségek a virtuális surround és a valós surround fejhallgatók között!

  • Ne csak csatlakoztassa, hanem ezt a 3,5 mm-es audio csatlakozót kell tudnia!
  • Vezetékes fejhallgató vs vezeték nélküli fejhallgató, melyik a jobb az Ön számára?
  • Gaming fejhallgatót szeretne vásárolni? Először olvassa el ezt az öt tippet, hogy ne bánja meg

Különbség a virtuális térhatású és a valós térhatású fejhallgatók között

Fotó forrása: Kép: HowToGeek

A virtuális térhangzás és a valódi térhatású fejhallgató közötti különbség megismeréséhez természetesen először is tudnia kell, mi a térhatású. Itt van a magyarázat.

A tér megértése

Fotó forrása: Kép: SoundEncore

Olyan technika, amely a hangminőséget növeli a hallgatót körülvevő hangszórók hozzáadásával. A környező hangszórókkal a hang még valóságosabbá válik, mintha a hangvilágban létezne.

Virtuális Surround és Real Surround funkciók

Fotó forrása: Kép: HowToGeek

Virtuális térhatású fejhallgatóval valójában ez a helyzet rendes sztereó fejhallgató. A sztereó itt értendő, csak két hangszóró van, mégpedig jobbra és balra. Ezután a szoftver segítségével azt szimulálják, mintha sok hangszóró lenne. Ezt úgy teheti meg, hogy a hangmintát jobbra és balra úgy állítja be.

Fotó forrása: Kép: HowToGeek Fotó forrása: Kép: HowToGeek

A valódi térhatású fejhallgatókban négy hangszóró és egy mélynyomó található az 5.1 térhatású hangzáshoz. A 7.1 surround esetén természetesen a hangszórók száma sokkal nagyobb lesz. A lényeg a hardver, ami valójában kövesse a surround szabványt aminek kellene.

Következtetés

Fotó forrása: Kép: Rapallo AV

Ha megkérdezik, melyik a jobb a virtuális surround és a valós surround között, természetesen messze jobb igazi surround. Ennek oka az, hogy a virtuális térhangzásban a hangsugárzók nem koncentrálhatnak a hangzásra. Két hangszóró, de több hangszóróként kell működnie.

Például mélynyomón vagy mélyhangon, amikor a hang halk és mozdulatlan. Általában a virtuális surround nem képes szimulálni. Ennek oka az, hogy a mélynyomó vagy a mélyhang kikapcsol, ha halk hangot ad.

A valós térhatású hangzás esetében ez nem így van. Annak ellenére, hogy a hang halk, mégis érezni fogja a rezgéseket. Ennek az az oka, hogy a valós térhangzásban a mélynyomó vagy a mélyhang még mindig heves lehet, annak ellenére, hogy más hangszórók lassúak.

Tehát ez a különbség a virtuális surround és a valós surround fejhallgatók között. Természetesen, ha egyedül az árat nézzük, akkor a kettő különbözik. Van azonban ára. Tehát mit gondolsz? Ossza meg Jakával, köszönöm.

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket Fejhallgató vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: ShutterStock


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found