3 módszer a KK online ellenőrzésére a hivatalos weboldalon (2020-as frissítés)

Az online KK-ellenőrzéseket többféle módon lehet elvégezni. Akarom tudni? Itt megtekintheti a Family Card számok online ellenőrzésének teljes gyűjteményét! ⬇️

Ellenőrizze a KK-t online most már nem olyan, amit nem tehet meg. Az egyre kifinomultabb technológia fejlődésével most egyszerűen csak okostelefon-eszközökön keresztül teheti meg.

Ráadásul a Családi kártya vagy a gyakran KK-ként rövidített adatok gyakran változnak az adatokban egy-egy okból, ezért fontos, hogy alkalmanként ellenőrizze.

Sajnos jelenleg még mindig sokan vannak, akik nem tudják, hogy a KK számok online ellenőrzése anélkül is elvégezhető, hogy el kellene jönniük a Dukcapil irodába. Te is közéjük tartozol?

Ha igen, akkor jobb, ha látja Jaka vitáját az Online családi kártya számának ellenőrzésére szolgáló módszerek gyűjteménye a következő részleteket.

A KK szám online ellenőrzése

Egy dologra emlékezni kell, amikor megpróbálja ellenőrizni, hogy nincs online KK mindenképpen csak a hivatalos kormányzati webhelyeken vagy szolgáltatásokban ellenőrizze.

A családi kártyán szereplő adatok nagyon bizalmasak, mert ezeket az adatokat különféle célokra lehet felhasználni, ideértve a hitel igénylését is.

Ezért fontos, hogy alaposan megnézze a weboldalt, hogyan lehet ellenőrizni az online látogatott KK-t, mielőtt megadná a KK számot és a NIK számot az oldalon.

A legújabb online KK ellenőrzési módszerek gyűjteménye

A saját online családi kártya számának ellenőrzését többféleképpen teheti meg. Kezdve a hivatalos Disdukcapil webhelyen vagy más módszereken keresztül, amelyekről esetleg nem tudott.

Tehát, hogy ne legyen kíváncsi, jobb, ha csak megnézi a teljes online családi kártya ellenőrzésének alábbi módjait.

Hogyan ellenőrizhető a KK Online a weboldalon keresztül

Ahogy az ApkVenue korábban tárgyalta, próbálja csak a kormány hivatalos honlapján ellenőrizni, hogy miként lehet online ellenőrizni a KK számot.

Most Népesedési és Nyilvántartási Osztály (Disdukcapil) már szolgáltatásokat nyújt a NIK és a családi kártya számának online ellenőrzéséhez.

Ehhez a szolgáltatáshoz csak a családfő férhet hozzá, ezért ha nem a családfő, hanem a családi kártya számát szeretné ellenőrizni, hívja meg apját, hogy ellenőrizze együtt.

Íme a KK online ellenőrzéséhez szükséges lépések a kormány hivatalos honlapján keresztül.

1. Látogasson el a Dukcapil weboldalára

 • A böngészőn keresztül lépjen be a //layananonline.dukcapil.kemendagri.go.id/ webhelyre.

2. Írja be a szükséges információkat

 • Írja be a regisztrált mobiltelefon számát, jelszavát, és töltse ki captcha Látható.

3. Regisztráljon egy fiókot, ha még nincs

 • Ha még nem regisztrált korábban, lépjen a lista menübe, töltse ki a megadott űrlapot, és ellenőrizze, hogy minden a feltételeknek megfelelő-e.

4. Töltse ki a szükséges adatokat

 • Lépjen be a kezdeti menübe, és adja meg a korábban regisztrált adatokat.

A belépés után információkat láthat a jelenleg regisztrált NIK számról és családi kártyáról.

Hogyan ellenőrizhető a KK Online e-mailben

Ha problémái vannak a KK online ellenőrzésével a weboldalon keresztül, ellenőrizheti e-mailben, bandánként is.

A módszer nagyon egyszerű, hasonló ahhoz, mint amikor általában e-mailt küld. Csak annyit kell tennie, hogy küldjön egy kérést az e-KTP számmal együtt az e-mail címre [email protected].

Ezután csak várja meg a Dukcapil válaszát. Sajnos ez a módszer általában hosszú, körülbelül 1x24 órás folyamatot igényel. De garantáltan biztonságos lesz!

Igen, azok számára, akik elfelejtették a KK számot, és online szeretnék megtalálni a családi kártya számot, ezt megtehetik ilyen e-mailben is. Praktikus, csak okostelefonra és sima internetkapcsolatra van szükség.

Hogyan ellenőrizhető a KK Online a Sosmed Dukcapil segítségével

Szeretné online ellenőrizni a KK-t Jakartában, ellenőrizni a KK-t Kelet-Jáván vagy más területeken? Az előző két módon kívül ellenőrizheti a közösségi médián, bandákon keresztül is.

Mint tudjuk, a közösségi média ma már nemcsak szórakoztatás eszközeként képes működni, hanem információhoz is juthat, többek között azok számára, akik a KK-szám online ellenőrzésének módját keresik.

Használhatja a Dukcapil hivatalos közösségi médiafiókját a Facebook-tól (Szia Dukcapil) vagy a Twitter (@ccdukcapil) csinálni.

De a biztonság és az adatvédelmi adatok fenntartása érdekében kérjen egy KK számellenőrzést a NIK-en keresztül a Direct Message (DM) szolgáltatáson keresztül, igen!

Mi az a KK?

Ne csak tudja, hogyan kell ellenőrizni, de érdemes egy kicsit megbeszélni a KK jelentését és más fontos betűkkel való különbségeit is.

Családi kártya vagy KK az kártyák, amelyek információkat tartalmaznak a család minden tagjáról aki ugyanazon a helyen telepedett le. Minden családfő csak 1 KK-val rendelkezik, mert az adatok már szerepelnek.

A KK adatai tartalmazzák azokat a családtagokat is, akik abban a házban élnek, amelyben élnek, annak ellenére, hogy nem törzstagok.

Ez teszi a KK-t gyakori adatcsere újraregisztrálni kell, amikor új tag lakik vagy elhagyja a családfő lakóhelyét.

KK funkció

Miután tudta, mi a KK, és kezdte megérteni, miért kell tudni, hogyan ellenőrizheti családi kártyáját online, azt is tudnia kell, hogy miért a KK a polgári nyilvántartás fontos eleme.

A Family Card fontos funkciót tölt be a mindennapi életben, és íme a Family Card legfontosabb funkciói, amelyeket az ApkVenue összefoglalt.

 • A családi kártya a fő követelmény a KTP elkészítéséhez a 17 éves korú családtagok számára.
 • A családi kártya az egyik feltétel, amelyet csatolni kell az iskolába való regisztráció során.
 • A most született gyermekek születési anyakönyvi kivonatának elkészítésének fő követelménye a családi kártya.
 • A Családi kártya gyakran adminisztratív követelmény a biztosítási regisztrációs folyamatban, a BPJS-ben és más hasonló ügyekben.
 • Legyen bizonyíték arra, hogy létezik egy család és annak tagjai.

A COW-nek számos más funkciója van, különösen az államgal vagy az intézményekkel való igazgatással kapcsolatos kérdésekben.

Ezért győződjön meg arról, hogy a használt KK továbbra is aktív, ellenőrizze a KK számot online, és ha változás történik, akkor a regisztrációt a szabályoknak megfelelően hajtsa végre.

Miért kell frissítenie a KK-adatokat?

Mint Jaka korábban kifejtette, a Family Card adatai gyakran változnak, ellentétben a KTP-vel, amely csak alkalmanként változtatja meg az adatokat.

Íme néhány dolog, amely megváltoztathatja a családi kártyád adatait, ezért újra regisztrálnia kell.

 • Új gyerekek születnek a családban.
 • Vannak új családtagok, akik a családdal való együttélés miatt maradnak.
 • Vannak családtagok, akik elhunytak.
 • Vannak olyan családtagok, akik azért mennek el otthonról, mert összeházasodnak és új családjuk van.

Ha a fentiek bármelyike ​​előfordul a családjában, haladéktalanul nyújtson be egy adatmódosítást a falu adminisztrációjához az RT és RW bemutatkozásaival.

Ezekben az adatokban bekövetkezett változásokat be kell jelenteni, mert a KK-ban lévő adatok nincsenek összhangban a jelenlegi helyzettel, és problémák merülhetnek fel, ha felmérési folyamat folyik stb.

A módosítások benyújtása és az új családi kártya kézhezvétele után megpróbálhatja ellenőrizni az online családi kártya számát, amelyet az ApkVenue korábban fent tárgyalt.

Regional Online KK Check Site Collection

A központi kormányzat tulajdonában lévő webhelyeken kívül néhány helyi önkormányzat saját online KK-ellenőrzési módszer szolgáltatásokat is nyújt, amelyeket Ön használhat.

Az alábbiakban felsoroljuk azokat a hivatalos önkormányzati weboldalakat, amelyek segítségével ellenőrizhető az online KK No.

 • Bandung - //disdukcapil.bandung.go.id/cari-biodata
 • Batam - //disdukcapilbisa.batam.go.id/periksa/nokk
 • Nyugat-Kalimantan - //dukcapil.kalbarprov.go.id/cek-kk
 • Sragen - //dukcapil.sragenkab.go.id/informasi/cek_kk
 • Tangerang - //disdukcapil.tangerangkota.go.id/ceknik/
 • Tegal - //disdukcapil.tegalkab.go.id/informasi/cek_kk

Ha a központi szerver valamilyen okból nem érhető el, összehasonlításként vagy alternatívaként ellenőrizheti a területenként az online KK ellenőrző szolgáltatást.

Számos módja van a családi kártya (KK) online ellenőrzésének, kezdve a hivatalos kormányzati oldaltól kezdve a közösségi médiáig, amelyet most használhat.

Győződjön meg róla, hogy a családi kártya számának vagy a NIK ellenőrzésének során nem használ harmadik felek által készített nem hivatalos alkalmazásokat. A beírt adatokat felelőtlen dolgokra lehet felhasználni.

Ez egy pillantás a családi kártyára és annak online ellenőrzésére vonatkozó információkra. Remélhetőleg ez hasznos, és találkozunk a következő cikkben.

Olvassa el a cikkeket is Hogyan ellenőrizhető vagy más érdekes cikkeket a Restu Wibowo.