10 helyes üléshelyzet a számítógép mellett

A következő cikken keresztül meg akarjuk mondani a helyes és egészséges helyzetet, hogy üljön a számítógép mellett. Természetesen könnyen érthető és követhető magyarázattal.

A mai fiatalok testtartása egyre furcsább és egyre rosszabb. Nem a tanulási tevékenységek vagy a ház előtt játszott játékok miatt, hanem azért, mert túl sokáig tartanak az elektronika, különösen a számítógépek előtt.

Ezért a következő cikken keresztül meg akarjuk mondani a helyes és egészséges helyzetet a számítógéphez ülve, amelyet a webhely csapata állított össze. WikiHow. Természetesen könnyen érthető és követhető magyarázattal.

  • ÓVAKODIK! A világ számítógép-használóinak 80% -át fenyegeti ez a betegség
  • ÓVAKODIK! Készüljön fel erre az 5 betegségre, ha az túl hosszú a számítógép előtt
  • Hogyan lehet javítani a karcsú testtartást, mivel a modulok előtt túl sokáig van

Hogyan üljünk rendesen és rendesen a számítógép mellett

1. Üljön egyenesen

Próbáljon úgy ülni, hogy a derekát a szék támlájához helyezi. Tartsa a combokat egyenesen vagy deréknál alacsonyabban, a hátát pedig hajlítsa meg és ferdén 100 fok.

2. Üljön közel a billentyűzethez

A billentyűzethez közeli test mellett próbálja mindig a testet közvetlenül a test elé helyezni, ne oldalra.

3. Állítsa be a billentyűzet helyzetét a lehető legkényelmesebbé

Győződjön meg arról, hogy a válla elernyedt és a könyökét semmi sem korlátozza. A könyöknek nyitott helyzetben kell lennie, egyenes csuklóval.

4. Állítsa be a billentyűzet billentését

A billentés beállításához használja a billentyűzet lábát. Attól függ, hogy milyen ülőhelyzetet valósít meg. Ha az ülési pozíciója magas, akkor tegye meg billentyűzet laposan vagy a csuklótól távol. Ehelyett hozzon létre billentyűzet előre döntött azok számára, akik alacsonyan vagy párhuzamosan ülnek.

5. Használja a kéztámaszt

Annak érdekében, hogy a csukló ne fáradjon el és ne fájjon, a billentyűzet fel van szerelve Tenyértámasz a helyes választás. A csuklótámasz egy halom, amely a billentyűzet előtt ül, hogy a csukló jó helyzetben legyen.

6. Helyezze a monitort megfelelő helyzetbe

Állítsa a monitort a megfelelő helyzetbe, hogy a nyaka kényelmes legyen. Állítsa be a monitort úgy, hogy közvetlenül az arca előtt legyen, hogy a nyakának ne kelljen túlságosan alátámasztania a fejét.

7. Gépelés közben helyezze be a gépet a monitor elé és egy vonalba

Amikor beírja és a nyomtatott anyagot használja forrásként, próbálja meg a könyvet vagy papírt közvetlenül a képernyő aljára tenni. Ez nagyon hasznos a test mozgásának minimalizálásához, különösen a nyaknál, amikor dolgozik.

8. Jobb lenne a billentyűzet és az egér használata

Kicsit túlzott, de a piacon értékesített billentyűzet és egér helyei olyan funkciókkal rendelkeznek, amelyeket nem szabad lebecsülni. Az a hely, amely ergonómikus helyzetben tudja tartani a billentyűzetet, jó a kéz helyzetének, ha sokáig gépel vagy használ egeret.

9. Rendszeresen végezzen rövid szüneteket

A hosszú ideig tartó ülés nem tesz jót a testnek. Ne felejtsen el szánni egy percet a felállásra, egy kis sétára, az ízületek nyújtására. A szemek pihentetése szintén fontos, hogy a szemek egészségesek legyenek és ne legyenek könnyen fáradtak.

10. Nyújtsa ki a csuklóját és az ujjait

Végül, de egyben a legfontosabb, mindig végezzünk csukló nyújtásokat legalább naponta hatszor. Tegye ezt úgy, hogy fel és le hajlítja a kezét, hogy érezze a csukló meghúzását. Ez a lépés fontos a számítógép-felhasználók kockázatának elkerülése érdekében Carpalis alagút szindróma.

Kész. Most már nem kell tartania a hátfájás, a nyak és a kar fájdalmának veszélyétől, ha hosszú ideig használja a számítógépet. Van valami, amit hiányoltunk? Ne felejtse el elmondani véleményét az alábbi megjegyzések oszlopon keresztül.

Forrás: WikiHow

Alkalmazások termelékenysége WAKI LETÖLTÉS

$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found