így lehet könnyen és egyszerűen megtudni az általános iskola életkorát

A merevlemezektől eltérően az SSD-k már nem használnak tálakat. Ezen technológiai különbség miatt úgy tűnik, hogy megtudhatjuk az SSD-k élettartamát. Mit gondolsz róla? Gyere, nézd meg teljes egészében!

A PC-ken és a laptopokon általában kétféle tárhely használható. Az első a merevlemez, majd a második a legújabb technológia, nevezetesen az SSD. Mindkettőnek vannak előnyei és hátrányai, mint tárolás.

A merevlemezektől eltérően az SSD-k már nem használnak tálakat. Ezen technológiai különbség miatt úgy tűnik, hogy megtudhatjuk az SSD-k élettartamát. Mit gondolsz róla? Gyere, nézd meg teljes egészében!

  • Mi a különbség az NVMe SSD, a SATA SSD és a SATA HDD között?
  • 2018-ban az SSD árak meredeken, 50% -kal csökkentek! Ez igaz?
  • Lassú innováció, az Intel 375 GB-os SSD-t gyárt, amely RAM-ként használható!

Az SSD élettartamának megismerése egyszerű és egyszerű

Fotóforrás: Kép: Samsung

Indította PCWorld. Merevlemezen a tál segítségével sokszor tárolhat adatokat. Szabad, késõbbig a tál sérül, amit általában emlegetnek rossz szektor.

Emiatt természetesen nehéz lesz megjósolni a merevlemez életét. Csak a merevlemez állapotán alapulhat, ha nem 100% -os, akkor jobb, ha elkezd biztonsági másolatot készíteni.

Fotó forrása: Kép: TechBang

Az SSD-k esetében ez nem így van. Minden flash memóriachip-nek van korlátozva a programozásának száma. Mivel az olvasási és írási műveletek az SSD-n a a szigetelő erodálódott. Ez a flash memória chip használhatatlanná válik.

Az SSD-k flash memóriachipjei általában az MLC nevű típust használják Többszintű cella. Vagyis a flash memória chip cellája képes 2 bit adat tárolására. Általában ez a típusú chip körülbelül 3000 újraprogramozási időt képes kezelni.

De az utóbbi időben a gyártók átálltak a TLC nevű chip típusra, röviden Háromszintű cella. Ugyanaz a jelentés, mint korábban, azzal a különbséggel, hogy ezúttal minden cella több, azaz 3 bit adatot képes tárolni. Ez azonban sokkal rövidebbé teszi élettartamát. Az ilyen típusú chipek általában 1000 újraprogramozási időt kezelnek.

Fotóforrás: Kép: PCWorld

Mindezek középpontjában az SSD-k élettartama áll. Általában egységekben mérve Terabájtos írott (TBW). De néha sok gyártó nem tájékoztatja erről, ezért SSD -ink hirtelen meghalnak, amikor túllépik ezt a számot.

Például a Samsung SSD-jén arról tájékoztatják, hogy SSD-jük a kiválasztott SSD-kapacitástól függően akár 300 TB kapacitású is lehet. Ezután a szoftverkihasználáson keresztül láthatja, hogy hány TBW-t használtak.

Fotóforrás: Kép: PCWorld

Ha közel van a gyártó által írt TBW határértékhez, az azt jelenti, hogy az SSD élettartama nem lesz hosszú. A beépített segédprogramon kívül ellenőrizheti harmadik féltől származó segédprogramokkal, például a CrystalDiskInfo-val is.

A fenti cikk megtekintése után most már tudjuk, hogy az SSD élettartama eltér a merevlemeztől. A merevlemezeket addig lehet használni, amíg a tál rendben van, de az SSD-k esetében korlátozva van az alkalmak száma. Remélhetőleg ez hasznos!

Ügyeljen arra is, hogy olvassa el a kapcsolódó cikkeket SSD vagy más érdekes írás Andalas fia.

Transzparens: ShutterStock


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found