12féle veszélyes számítógépes vírus 2018 | létrehozhat!

A számítógépére káros vírusok típusainak gyűjteménye és hatékony kezelési módok. Van egy víruskereső alkalmazás, amelyet ingyen is letölthet!

A számítógépet gyakran elütik vírus?

A vírusok gyakoriak egy számítógépen, különösen a Windows operációs rendszerrel rendelkezők. Ez a vírus az interneten vagy más eszközökről átvitt fájlokon keresztül terjedhet.

Alapvetően Számítógépes vírus egy rosszindulatú program, amely károsíthatja a számítógép rendszerét vagy adatait, és átterjedhet más számítógépekre.

Maguk a vírusok különböző hatásokkal változnak. Az ApkVenue ezúttal információt nyújt arról, hogy milyen típusú számítógépes vírusok terjednek és veszélyesek.

A veszélyes számítógépes vírusok típusai és azok leküzdése

A vírusok veszélyesek, ha a számítógépen maradnak, azon túl, hogy véletlenszerűen törölhetnek adatokat, de károsíthatják a számítógép operációs rendszerét is.

A vírusok kezelésének egyik biztos módja a anti vírus. Olyan alkalmazás, amely képes felismerni a vírusokat és eltávolítani őket a számítógépről.

Itt található további információ a számítógépes vírusok típusairól és azok kezeléséről:

1. trójai

Fotó forrása: Fotó: Gatewall

Az első típusú számítógépes vírus a trójai.

Ez a vírus egyfajta számítógépes vírus, amely képes vezérelni vagy akár ellopni az adatokat egy számítógépes eszközön.

A trójai típusú vírusok általában az internetről, ill email megkapta felhasználó. Általában az ilyen típusú vírusok kezelésére használhatja szoftverTrójai eltávolító.

2. Féreg

Fotó forrása: Fotó: sensorstechForum.com

Vírus típusa féreg egy olyan típusú számítógépes vírus, amely használhatatlan véletlen fájlokat képes létrehozni, és meg tudja tölteni a számítógép merevlemezét.

Emellett a férgek meglehetősen veszélyesek, mert képesek fejlődni és szaporodni.

A javítás nagyon egyszerű, mégpedig úgy, hogy csinálod szkennelés az Avast Antivirus használatával.

Avast Software Antivirus & Security Apps LETÖLTÉS

3. Memória rezidens vírus

Fotó forrása: Fotó: Pinterest

Memory Resident Vírus egy olyan számítógépes vírus, amely megfertőzheti a számítógép RAM-ját. Az ilyen típusú vírusok hatására a számítógép teljesítménye lassú és az optimálisnál alacsonyabb lesz.

A javítás egy olyan víruskereső használata, mint az Avast, az Avira és hasonlók.

Víruskereső és biztonsági alkalmazások Avira GmbH LETÖLTÉS

4. Multipartita vírus

Fotó forrása: Fotó: Repairshala

Multipartita vírus általában több fájlból áll, amelyek számos effektussal megfertőzhetik a számítógép operációs rendszerét, például a HDD automatikus formázása, hogy egyes alkalmazások nem tudnak megnyílni.

A javítás az Defrag merevlemez rendszeresen és rendszeresen vizsgálja át az Antivirus programot.

5. FAT vírus

A fénykép jóvoltából: Fotó: Xp Tricks

Vírus típusa Fájl allokációs táblázat Ez egy számítógépes vírus, amely képes megsemmisíteni bizonyos könyvtárak fájljait.

Az ilyen típusú vírusokkal fertőzött fájlokat általában rejtve tartják, így mintha a fájl eltűnt volna.

Tehát, ha vannak olyan fájlok a számítógépen, amelyek vannak titokzatosan eltűnt, oka lehet FAT vírus. A kezelés módja megegyezik a többi vírussal, nevezetesen antivírus használatával.

Következő...

6. Directory vírus

Fotó forrása: Fotó: FlipKarma

Directory vírus egy olyan típusú vírus, amely megfertőzi a fájlokat .exe kiterjesztés. Lehet, hogy futtatott egy .exe fájlt a számítógépén, de ez nem futtatható a szokásos módon.

Ha nem kezelik gyorsan, akkor ez a típusú vírus megsemmisítheti a számítógép összes exe fájlját. Néha víruskereső nem elég hogy legyőzze ezt a típusú vírust.

A legrosszabb esetben az igényli a HDD formázását és az operációs rendszer újratelepítését.

7. Makró vírus

Fotó forrása: Fotó: Atp Primaria

Makró vírusok megfertőzheti a makró fájlokat .docm, .xls, .pps, és a maga nemében. Ez a típusú vírus gyakran a kapott e-mailekből származik.

Próbálja elkerülni a bejövő külföldi üzeneteket, és rendszeresen ellenőrizze számítógépét víruskeresővel.

8. Rendszerindító szektor vírus

Fotó forrása: Fotó: Computer Security Info

Rendszerindító szektor vírus olyan típusú vírus a számítógépen, amely képes megfertőzni az úgynevezett számítógépes eszköz legkisebb részét lemez indító szektor.

Amikor egy számítógépes rendszer működik, ez a típusú vírus bárhová képes elmozdulni, hogy megfertőzze a meglévő fájlokat. A vírus kezelésének módja az merevlemez beállításait téged Írásvédelem.

9. Felírja a vírust

Fotó forrása: Fotó: Me Phim Online

Felírja a vírust képes a fertőzött fájlok vagy adatok törlésére a számítógép merevlemez-kapacitásának csökkentése nélkül.

Tehát alapvetően a fertőzött fájl eltűnik, de a merevlemez kapacitása továbbra is normális marad, mintha a fájl még mindig a könyvtárban lenne.

Természetesen ettől nem érzi magát gyanúsnak, ha egy fájlt töröltek a számítógépéről. Az ilyen típusú vírusok kezelésének módja a fertőzött fájl törlése, hogy az ne terjedjen más fájlokra.

10. Közvetlen cselekvésű vírus

Fotó forrása: Fotó: slideshare.net

Direct Action vírus egy olyan számítógépes vírus, amely képes megfertőzni a merevlemez könyvtárában található Autoxec Bat fájltípusokat. Ez a típusú számítógépes vírus általában akkor aktív, amikor az operációs rendszer először teljesít csomagtartó.

Ezenkívül ez a vírus képes olyan külső eszközök megfertőzésére is, mint a merevlemezek és a flash meghajtók, ami képes arra, hogy ez a vírus az egyik számítógépről a másikra terjedjen.

A javítás nagyon egyszerű, mégpedig úgy, hogy csinálod szkennelés rendszeresen használjon víruskeresőt.

11. Polimorf vírus

Polimorf vírus egy olyan számítógépes vírus neve, amely megfertőzi a polimorf adat titkosítást. Ez a típusú vírus negatív hatással lesz az adatokra és azok működésére.

Ez a vírus kifejlesztheti és elkészítheti saját titkosítását, amely megváltozhat, így az Antivirus nehezen észlelhető.

Ha teljesen megtámadta ezt a fajta vírus, akkor csak annyit tehet, hogy segítséget kér a programozóktól.

12. Társvírus

Nos, ez a típusú számítógépes vírus egészen más, mint a többi vírus. Társvírus lemásolja az adatokat, és az adatokat .com formátumban készíti el.

Természetesen ezzel elhasználódik a tárolókapacitásod. Ezzel a vírussal antivírussal lehet megbirkózni.

Saját vírus létrehozása

A vírusok nem mind összetettek és nehezen előállíthatók. Csínyezheti barátait úgy, hogy csak a Jegyzettömböt használja néhány kódolási paranccsal.

Különböző típusú vírusok / hackerek hozhatók létre, beleértve a Shutdown vírus létrehozása, az Internet végleges leállítása, a Caps Lock vírus és még sok más.

A teljes módszert az ApkVenue alábbi cikkében láthatja:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

A legjobb víruskereső alkalmazás

Előtted vírusoknak vannak kitéve fentebb, jobb lenne, ha használnád anti vírus először kerülje el. A víruskereső hasznos a számítógépet támadó vírusfájlok felderítésére és eltávolítására.

Alapvetően az antivírusok minden formája azonos funkciójú és teljesítményű. A különbség azonban csak abban áll, hogy az antivírust magába a vírusba vezetik be. A NOD32 által kiküszöbölt számítógépes vírusok például a trójaiak, a férgek, a FAT és mások.

Az a víruskereső, amelyet folyamatosan frissítenek a legújabb számítógépes vírusfejlesztésekről, jó víruskeresőnek mondható. Jelenleg Jaka használja NOD32 Antivirus a fő PC-hez.

ESET Antivirus & Security Apps LETÖLTÉS

Olyan dolgok, amelyeket figyelembe kell venni a számítógép biztonságához NOD32:

  1. Letapogatás számítógép
  2. Fájlok törlése itt: Karantén (a készülék károsítása miatt bebörtönzött fájlok)
  3. Szkenneljen be bármilyen Flash-lemezt vagy külső merevlemezt a számítógépéhez.

A fentiek rendszeres végrehajtásával a számítógép elkerüli a rossz vírusokat. Nos, ha másik víruskeresőt szeretne, akkor Jaka előző cikkében láthatja a legjobb PC víruskeresőt.

Ez 10 veszélyes számítógépes vírus, amelyet általában megtalál a számítógépeken, és hogyan kell kezelni őket. A számítógép gondozása nemcsak kívülről történik, hanem belülről is.

Ne feledje, hogy minden operációs rendszerrel rendelkező eszköznek lehetősége van egy olyan rosszindulatú vírussal fertőzni, mint az okostelefon.

Melyik vírus támadja meg a számítógépét, srácok? írja le a megjegyzések rovatba, hogy megbeszélhető legyen. Ne felejtsd el kedvelni és megosztani.

Találkozunk a következő cikkben!

Olvassa el a cikkeket is Számítógépes vírusok vagy más érdekes cikkeket a Daniel Cahyadi.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found