hogyan lehet pénzt átutalni az Alfamarton keresztül, egyszerűen és gyorsan!

Hogyan lehet pénzt átutalni az Alfamart-on keresztül, nagyon egyszerű! Azok számára, akiknek nincs számlájuk bankban, megpróbálhat pénzt küldeni az Alfamarton keresztül!

Nincs bankszámlája biztosan akadályozni fogja a pénzküldés szükségességét. Kiderült azonban, hogy van mód pénzátutalásra Alfamarton keresztül.

Hogyan lehet pénzt küldeni az Alfamarton keresztül ez alternatív ajánlás lehet, ha nem találja meg a legközelebbi bankot vagy ATM-et. Sőt, ha a pénz jellegének célja sürgős.

Nos, ha az vagy nem banki ügyfél bárhol, és ATM nélkül szeretne pénzt átvinni egy barátjának vagy rokonának, kipróbálhatja az Alfamart által nyújtott pénzátutalási szolgáltatást.

Az Alfamart nem csak kisbolt. Az Alfamart számos pénzügyi szolgáltatást is kínál, az egyik az pénzátutalási szolgáltatás. A következőkben az ApkVenue áttekinti, hogyan lehet pénzt átutalni az Alfamarton keresztül.

Hogyan lehet pénzt átutalni az Alfamarton keresztül

Az Alfamarton keresztül történő pénzküldés nagyon egyszerű! Ezzel a szolgáltatással könnyedén végezhet pénzátutalásokat ATM kártya és megtakarítási könyv nélkül.

Ez a pénzátutalási szolgáltatás Indonézia valamennyi Alfamart üzletében elérhető. Akkor mik a feltételek? Ha pénzt szeretne átutalni az Alfamarton keresztül, akkor magával kell hoznia:

 • Rezidens személyi igazolvány (KTP) vagy SIM indonéz állampolgárok számára, útlevelek külföldiek számára.

 • HP aktív számmal.

 • A címzett aktív mobiltelefonszáma.

 • Az átutalni kívánt készpénz 10 ezer IDR és 5 millió IDR között kezdődik.

 • Pénz adminisztrációs díjakért.

Az átutalási díj 15 000 IDR az 1 millió IDR alatti átutalásoknál és 25 000 IDR az 1 millió IDR feletti átutalásoknál. Ez a díj 10 000 IDR szállítási díjat és adminisztratív költségeket tartalmaz.

Tehát, ha például 250 000 IDR-t akar átutalni, akkor a befizetendő pénzösszeg 265 000 IDR (plusz 15 000 IDR adminisztrációs díjként az 1 millió IDR alatti pénzátutalások esetén.)

A pénz átutalása az Alfamart-on keresztül egyszerűen és gyorsan elvégezhető. Hogyan kell csinálni? Nézze meg a következő útmutatót.

 1. Készítse elő a szükséges dokumentumokat a fent leírtak szerint.
 1. Menjen a pénztárhoz, és mondja el nekik, hogy pénzt szeretne átutalni vagy küldeni.
Fotóforrás: blog.alfamartku.com
 1. Mondja meg a pénztárnak mobiltelefonszámát és a pénz címzettjét.
 • Olyan mobiltelefonszám, amelynek állapota továbbra is aktív az Ön nevén hozzáadva mobiltelefon száma, valamint a pénzátutalást fogadó személy teljes neve.
 • Ez akkor hasznos, ha az átviteli folyamat megszakad, értesítés érkezik. Amikor az átviteli folyamat befejeződött, SMS-ben lépünk kapcsolatba.
 1. Tegye át az átutalni kívánt pénzt
 • Adjon átutalandó pénzt plusz Az átutalási díj 15 000 IDR vagy 25 000 IDR a pénztároshoz.
 1. Várjon, amíg SMS értesítést kap.
 • Az SMS-en kívül nyugtát is kap, amely tartalmazza a tranzakciós kód igazolását.
 • A kód az készpénzbevételi kód vagy MTCN. Ezt a kódot használja az átutalás címzettje, hogy a legközelebbi Alfamartnál felvegye Öntől az átutalási pénzt.
 1. Korábban értesítse és értesítse az MTCN kódpénz címzettjét.

Jegyzet: Az MTCN kód 10 számjegyű számból áll és bizalmas. Tehát csak a pénzátutalás feladóját és címzettjét lehet tudni ne veszítsd el!

A kód 30 napig érvényes, így nem kell aggódnia, ha a címzett nem azonnal veszi fel vagy veszi fel a pénzt.

Hogyan lehet átutalni az Alfamarton keresztül

Ha Ön pénzátutalás címzettje, és el akarja venni a pénzt, akkor csak a legközelebbi Alfamart üzlethez kell mennie. Ezután hajtsa végre az alábbi lépéseket:

 1. Készítse elő személyazonosságát (KTP vagy SIM az indonéz állampolgárok számára és útlevelek a külföldiek számára).

 2. Megkeresi a pénztárt, mondván, hogy pénzátutalást szeretne kapni.

Fotóforrás: TrueMoney
 1. Mutassa meg a pénztárosnak a nyugta kódszámát vagy az MTCN-t.

 2. Várja meg, amíg megerősítik, a pénzt megkapja.

 3. Pénz fogadása és a nyugta átvétele

Jegyzet: Amikor a pénztárnál tartózkodik, meg kell adnia a feladó nevét és az átutalás névleges összegét, és megkapja a készpénzátutalást.

Oktató a pénzátutalások törléséről az Alfamarton keresztül

Akkor mi van, ha meg akarja szakítani a pénzátutalását? Például rossz címzett neve, ismeretlen mobiltelefon száma vagy egyéb okok miatt.

Kérheti a lemondást a következővel: feltéve, hogy a címzett nem vette el az Ön által átutalt pénzt.

Ehhez újra el kell jönnie az Alfamart üzlethez, ahol pénzátutalást igényelt.

Akkor mutasd meg a törlési kódot tartalmazó szállítólevél a pénztároshoz. Ne felejtsd el magadnál tartani az identitásodat, rendben!

Így lehet pénzt átutalni Alfamarton keresztül Jakából. A pénzátutalások mellett az Alfamart készpénzfelvételi szolgáltatásokat is nyújt Önnek, bizonyos bankok ügyfeleinek.

Nézd meg a legjobb pénzátutalási alkalmazást is, amelyet megtekinthetsz Letöltés a következő cikkeken keresztül:

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Olvassa el a cikkeket is Fintech vagy más érdekes cikkeket a Ilham Fariq Maulana.