olcsó Windows licenc eredeti vagy sem? ellenőrizze itt!

A Windows operációs rendszer háromféle licenccel rendelkezik. Kik ők? Itt van a magyarázat.

A Windows egyike azon számos operációs rendszernek, amelyet a számítógép-felhasználók világszerte használnak. Az operációs rendszer által kifejlesztett Microsoft ezt a felhasználók operációs rendszernek ismerik rengeteg funkcióval rendelkezik és előnyök, amelyek esetleg nem léteznek más operációs rendszerekben. Ettől eltekintve a Windows operációs rendszer is rendelkezik kijelzővel felhasználóbarát melyik tud nagyon könnyen érthető új felhasználók mégis.

Beszélni valamiről ablakoktermészetesen ez az operációs rendszer nem választható el a nevétől engedély. Ahhoz, hogy a Windows maradéktalanul felhasználhassuk, természetesen felhasználóként licencet kell vásárolnia a Microsoft nyújtotta. Van azonban egy dolog, ami néha kérdéssé válik, a Windows olyan olcsó, vagy nem? Tehát a kérdés megválaszolásához először tudnunk kell Windows licenctípusok. Amint idézi tenforums.com, az operációs rendszer a Bill Gates háromféle engedélye van. Kik ők? Itt van a magyarázat.

  • A Word Flow, a Microsoft hivatalos billentyűzete az egykezes gépeléshez
  • Különböző módszerek a PDF konvertálásához Word-be kedvenc moduljáról, olyan egyszerű!
  • Hogyan nyitható meg PDF, PowerPoint, Excel és Word fájl egy Android telefonon

Ori vagy nem, az olcsó Windows licenc? Ellenőrizze itt!

1. Kiskereskedelem

Kiskereskedelem vagy amit gyakran hívnak FPP (teljes csomag termék) a Windows licenc egyik típusa. Ezt az engedélyt a következő címen szerezheti be: Microsoft Store vagy egy kiskereskedelmi üzletben, amely hivatalosan értékesíti. Általában ez a licenc az fizikai termék, vagyis megkapja a dobozt, DVD-t vagy flash-et, termékkulcs, és mások. Azonban, ha keresztül vásárolja meg online, csak a termékkulcsot kapja meg.

Akkor mi az előnye ennek a kiskereskedelmi licencnek? Ennek előnyei Ez a licenc átvihető egy másik számítógépre. Így például, ha laptopját vagy asztali gépét cseréli, továbbra is problémamentesen használhatja ezt a licencet. A Microsoft is szállít támogatás teljes mértékben ennek a licencnek. Tehát, ha van valami, közvetlenül kapcsolatba léphet a Microsoft CS-szel.

Az ilyen típusú kiskereskedelmi engedély hátránya azonban az ára drága. Mert Windows 10 Home csak értékelik Rp2,199,999. Azonban ezen az áron megkapja teljes támogatás a Microsoft-tól.

2. OEM

OEM (eredeti berendezés gyártása) van az eladó cég által kiadott engedély, ahol a licenc csatolva van hardver az eladó biztosítja, legyen az laptop vagy asztali PC. Ez a licenc is gazdaságos megoldás legyen ha eredeti és legális terméket szeretne használni, mert csak egy laptopot vagy asztali PC-t kell választanunk, amely támogatja ezt a licencet.

Ennek a licencnek azonban vannak hátrányai. Igen, A licenc nem átruházható mert hardverhez van csatolva vagy beágyazva. Ezt a licencet is nem támogatja a Microsoft, mert a licenc teljes mértékben az eladó birtokában van. Tehát, ha van valami, jelentse az eladónak, ne a Microsoftnak.

3. Kötet

Végül van mennyiségi engedély. Ez az engedély általában a vállalkozás vagy a vállalat területére címezve amely nagyszámú PC-vel rendelkezik. A Microsoft eladja az ilyen típusú licenceket a vállalatoknak, hogy megtehesse egyszerre telepítve több számítógépre. Mennyi? Ez a vállalat és a Microsoft döntésétől függ.

Most térjünk vissza az előző kérdésre, A Windows olcsón kapható, a licenc eredeti vagy sem? A válasz, ha a fenti három licenctípusra hivatkozik, akkor természetesen a válasz nem kiskereskedelmi, lehet OEM vagy kötet, vagy lehet kiskereskedelmi, de a zsákmányból vagy hackelés.

Ori? Nyilván ori. Ugyanakkor valóban törvényes vagy illegális? Jogi mert a Microsoft kiadta a licencet. Illegális mert az OEM vagy a Volume licenceket nem személyes használatra tervezték. Pontosabban, etikátlan mert nem megfelelő elérési utat használ a Windows eléréséhez.

Nos, alapvetően az összes Windows-licenc eredeti, mert a Microsoft maga adta ki a licencet. Az egyetlen különbség azonban az volt az egyetlen út a megszerzéséhez, annak kell-e lennie vagy sem. Mindazonáltal visszatér a felhasználóhoz, függetlenül attól, hogy a megfelelő utat akarja-e használni, vagy sem, mert ezek mind választási lehetőségek.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found