10 „szuper” egyszerű Windows 10 tipp és trükk, amelyet ki kell próbálni!

A Windows 10 egy népszerű operációs rendszer asztali eszközökhöz, amelyet a Microsft fejlesztett ki. Nagyon könnyen megteheti, itt van 10 Windows 10 tipp és trükk, amelyeket ki kell próbálni!

Közületek ki még soha nem próbálta ki ezt az operációs rendszert? Windows 10 a legújabb és legnépszerűbb operációs rendszer, amelyet a Microsoft fejlesztett ki. A Windows 10 először 2015-ben jelent meg.

Közel 2 év után ez az operációs rendszer még mindig a legjobb. Tudsz azonban néhány egyszerű tippet és trükköt a Windows 10-től?

A következő 10 Windows 10 tipp és trükk nagyon könnyű, hogy meg kell próbálni!

  • Hogyan tekinthető meg a WiFi jelszavak a Windows 10 rendszeren, a legegyszerűbb és legpraktikusabb!
  • A virtuális érintőpad engedélyezése Windows 10 rendszerben
  • Menő! Ez a Startup Sound megváltoztatása Windows 3.1-ről Windows 10-re

10 „Super” Easy Windows 10 tipp és trükk

Az egyszerű billentyűzet- és egérparancsokkal felfegyverkezve most megtapasztalhatja a Windows 10 funkcióinak néhány előnyét. Íme néhány tipp és trükk, amelyeket meg kell és ki kell próbálnia. srácok!

1. Nyissa meg az Új Start menüt

A Windows 10 visszahozza az ízt Start menü amelyek eltűntek a Windows 10-es verziójában. Itt különböző feladatokat érhet el, az alkalmazásoktól, a számítógépes menüktől kezdve a Leállítás vagy Újraindítás lehetőségekig.

Most egy új, egyszerűbb megjelenésű Start menü megjelenítéséhez nyomja meg a gombot gomb parancsikon Windows + X. Azt is elérheti, ha a jobb egérgombbal kattint a Windows logóra.

2. Lemezkarbantartás funkció

A merevlemez szinte teljes kapacitása még lassabbá teszi a számítógép teljesítményét. A hozzáféréssel is megtisztíthatja Lemezkarbantartás funkció könnyen. Itt van, milyen könnyű.

  • Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a lemeztisztítást. Ha kiválasztotta az alkalmazást Lemez tisztítás Látható.
  • válassza hajtás melyiket akarja megtisztítani. A Windows operációs rendszer automatikusan fog működni szkennelés az észlelt levélfájlokon.
  • Válassza ki a törölni kívánt mappákat, majd kattintson rendben.

3. Windows Defender rosszindulatú programok eltávolítása

Valójában a Windows 10 már tartalmaz egy víruskereső alkalmazást a támadások elhárítására rosszindulatú nevezett Windows Defender. Aktiválhatja a biztonságot is valós idő a következő módon:

  • Nyomja meg a Windows billentyűt, és írja be a Windows Defender parancsot. Ha kiválasztotta az alkalmazást Windows Defender megjelenik a képernyőn.
  • Győződjön meg róla Valós idejű védelem aktív állapotban ( alapértelmezett A Windows 10 engedélyezi ezt a funkciót).
  • Ha nem, lépjen a menübe Beállítások és engedélyezze a valós idejű védelmet a funkció aktiválásához.
CIKKEK MEGTEKINTÉSE

4. Nyissa meg a Szupergyors tálcablakot

Néha egyszerre több alkalmazást nyit meg, és létrehoz Windows 10 tálca teljesen igaz? Most, hogy szupergyorsan elérhesse, megteheti a billentyűkombinációkat Windows + szám sor a csúcson. Ne felejtse el módosítani az alkalmazások sorrendjét a tálcán srácok.

5. Gyorssegítő funkció

A Windows 10 operációs rendszer nem minden felhasználója jártas és számítógép-hozzáértő. Néhány ilyen lehet tanácstalan más néven a dadogás technológiája például a szülők számára.

Tehát a Windows 10 használatának megkönnyítése érdekében használhatja Gyorssegítő funkció alábbiak szerint:

  • Nyomja meg a Windows gombot, írja be a gyorssegéd lehetőséget, és válasszon ki egy alkalmazást Gyorssegítés.
  • Válasszon módot Kérjen segítséget vagy Adj segítséget és kövesse a következő képernyőn megjelenő utasításokat.

6. Rázza meg a Windows Windows rendszert

Rázza meg a Windows ablakot, ez nem azt jelenti, hogy rázza a számítógépet vagy a képernyőt. Csak kattints és húzás majd rázza az aktív alkalmazásablakot minimalizálja az összes alkalmazásablakot. Ezután ismételje meg az ablak eredeti állapotának visszaállítását.

7. Gyorselérés Feladatkezelő

Érezte-e már a számítógépét lóg? Az eredeti állapotához való hozzáféréshez hozzáférhet Feladatkezelő a kombinációs gomb megnyomásával parancsikonControl + Alt + Delete. Ezen kívül jobb gombbal kattinthat a Windows logóra is, és kiválaszthatja a Feladatkezelő opciót.

8. Állítsa be a szoftver használati idejét

Amellett, hogy az alkalmazást a Feladatkezelőn keresztül kikapcsolja, ütemezheti a felhasználást is szoftver az alkalmazás használatával Feladat ütemező. Hozzáféréséhez megkeresheti a feladatütemezőt a Windows billentyű lenyomásával.

9. Felvételi képernyő további alkalmazás nélkül

Nos, ez a funkció tökéletes lesz Önnek, játékosoknak! Ennek oka alkalmazás nélkül van, megteheti rögzítsen minden tevékenységet beleértve az élő játékok lejátszását a Windows 10 rendszeren.

Hozzáféréshez megnyomhat egy kombinációt parancsikonWindows + G és kövesse a következő képernyőn megjelenő utasításokat. Igen, ez a funkció összekapcsolható az Xbox-szal is.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

10. Gyorsítsa meg a Windows indítási idejét

Érezd a folyamatot üzembe helyezés és csomagtartó Régi Windows 10? Gyorsíthatja az időt is üzembe helyezés Windows 10 néhány alkalmazás kikapcsolásával a következőképpen járhat el:

  • Hozzáférés Feladatkezelő funkció és menj fülre Indításkor megtekintheti a folyamat során futó alkalmazások listáját.
  • Figyelhet Indítási hatás az alkalmazás aktuális hatásának megtekintéséhez üzembe helyezés, az alacsony, közepes és magas értékek között.
  • A folyamat elpusztításához kattintson jobb gombbal a ritkán használt alkalmazásra, majd kattintson rá Letiltás.

Szóval, ezek 10 nagyon egyszerű Windows 10 tipp és trükk, amelyet meg kell próbálnia és meg kell tennie. A Windows 10 még mindig egyre nagyobb teret hódít frissítés ami még jobbá teszi a teljesítményt. Van más tipp és trükk? Na gyere Ossza meg az alábbi megjegyzésekben!

Olvassa el a cikkeket is ablakok vagy más érdekes cikkeket a Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found