5 módszer a sérült SD-kártya kijavítására formázás nélkül!

Olvashatatlan SD-kártya? Ne aggódjon, csak kövesse ezeket a lépéseket a sérült SD-kártya kijavításához formázás nélkül!

A sérült SD-kártya javítása valóban nagyon egyszerű, különösen, ha több problémája volt az olvashatatlan SD-kártyával.

Annak ellenére, hogy a mai legújabb okostelefonok általában nagy belső memória tárolóval vannak ellátva, az SD-kártya, más néven SD-kártya használata továbbra is opciónak tűnik.

Csak annyi, hogy ez az adathordozó biztosan nem kerüli el a probléma nevét Az SD kártya sérült, olvashatatlan adatok korrupt, és még sok más.

Nos, ennek kijavítására ezúttal az ApkVenue megoldotta 5 módszer a sérült SD-kártya javítására amelyet könnyű és igazán hatékony kipróbálni!

Sérült SD-kártya javítása

Fotóforrás: klikforklik.com

Csakúgy, mint egy laptop SSD, SD kártya a mai piacon természetesen különféle típusok, sebességek és kapacitások vannak, amelyek az Ön igényeihez igazíthatók.

A legalacsonyabb kapacitástól kezdve, amely 4 GB, legfeljebb 2 TB-ig, ami meglehetősen nagy egy SD-kártya számára.

Sajnos a felhasználók gyakran szembesülnek egy sérült SD-kártya problémájával, például egy olvashatatlan SD-kártyával, amely zavarja a tevékenységeket, különösen, ha minden adatot, fényképet és videót tárolnak rajta.

Ahelyett, hogy zavart volna tőle, az ApkVenue összefoglalta a memóriakártya kijavításának különféle módjait, különösen az Ön számára.

1. Tisztítsa meg a memóriakártyát (A sérült SD-kártya kijavítása formázás nélkül)

Fotóforrás: lovemysurface.net (A sérült SD-kártya kijavításának egyik leggyakoribb módja a csatlakozó tisztítása).

Ha a memóriakártya nem olvasható vagy nem észlelhető az okostelefonba helyezve, akkor az első lépés a sérült SD-kártya javítása tisztítsa meg a csatlakozókat amely elérhető.

Így a sérült SD-kártyát is meg lehet javítani anélkül, hogy formázni kellene, bandázni. Hozzon létre egy teljes módszert, hajtsa végre a következő lépéseket:

 • Távolítsa el az SD-kártyát eszközéről, például okostelefonról, kameráról vagy akciókameráról.
 • Ezután tisztítsa meg réz lap (sárgás szín), amely egy radír csatlakozójaként működik. Dörzsölje finoman, amíg tiszta nem lesz.
 • Ha igen, tegye vissza a modulba, és győződjön meg róla, hogy a sérült SD-kártya beolvasásra került-e vagy sem.

Ha a teljesen sérült memóriakártya kijavításának módja sikeres, akkor az SD-kártyát újból felhasználhatja különféle fájlok tárolására, beleértve a YouTube-videók letöltését is.

2. Próbálja ki az SD-kártyát egy másik okostelefonon

Fotó forrása: wirecutter.com

A sérült SD-kártya legegyszerűbb megoldásának másik módja az próbálja ki az SD-kártyát egy másik okostelefonon.

Ez minden bizonnyal felismeri, hogy valóban bekövetkezett-e a kár Memóriakártya vagy akár okostelefonod memóriahelyén, bandában.

A trükk az, hogy csak helyezze be az eltávolított SD-kártyát, és helyezze be egy másik Android-okostelefonba. Ellenőrizze, hogy az SD-kártya felismerhető-e és megfelelően működik-e vagy sem.

Ha kiderül, hogy a memóriakártya olvashatatlan egy Samsung, Vivo vagy más mobiltelefonon, folytassa az alábbiakban ismertetett következő sérült SD-kártya javításával.

3. Ellenőrizze a hibákat a számítógépen / laptopon keresztül

Fotóforrás: videohive.com (A sérült memóriakártya javításának másik megoldása a hibák ellenőrzése PC-n / laptopon keresztül).

Akkor először megteheti hibaellenőrzés PC-n vagy laptopon keresztül, hogy lássa, van-e problémája az SD-kártyának.

Ezt a trükköt akkor is megteheti, ha az SD-kártyát nem lehet formázni, bandában. A lépésekhez kövesse az alábbiakat.

 • Először helyezze be az SD-kártyát az okostelefonba, és adatkábellel csatlakoztassa a számítógéphez / laptophoz.
 • Ha csatlakoztatva van, állítsa át az üzemmódot Médiaátviteli mód (MTP) divatba Tárhelyes üzemmód (MSC).
 • Akkor csak ki kell nyitni Felfedező (Windows + E), majd kattintson a jobb gombbal a gombra hajtás SD kártya. Válassza a menüt Tulajdonságok> Eszközök> Hibaellenőrzés és várja meg a folyamat befejezését.
 • Csináld Kiadás a folyamat befejezése után ellenőrizze, hogy az SD-kártya visszaáll-e a normális állapotba.

Ha kiderül, hogy a sérült SD-kártya kijavítása sikeres erre, az ApkVenue azt javasolja, hogy azonnal készítsen biztonsági másolatot az adatokról, arra az esetre, ha egy nap ez a probléma újra jelentkezne.

Mivel sok esetben gyakran vannak olyan problémák, amikor a fájlok megsérülnek, miután az SD-kártyára költöztek, és ez hirtelen, bandában történik.

Nos, a sérült SD-kártya biztonsági másolatának elkészítéséhez olvassa el az ApkVenue alábbi cikkét: Az adatok biztonsági mentésének legkönnyebb és leggyorsabb módja.

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

4. Formázás a HP Android segítségével

Fotóforrás: androidcentral.com

Ha van reménytelen és nem túl foglalkozik a benne tárolt adatokkal, azonnal formázhatja az SD-kártyát úgy, hogy normális állapotba kerüljön és újra használható legyen.

Az első módszer és minden bizonnyal a legegyszerűbb az formátum a HP Androidon keresztül közvetlenül anélkül, hogy további alkalmazásokat kellene használni.

Ezután mi a lépése a sérült SD-kártya javításának ezzel a módszerrel?

 • Ellenőrizze, hogy az SD-kártya csatlakoztatva van-e a használt Android okostelefonhoz. Ezután lépjen a menübe Beállítások> Tárolás> Hordozható tárhely és válaszd hajtás az SD-kártyát.
 • Válassza a menüt Tárolási beállítások> Formátum> Törlés és formázás. Várja meg a folyamat befejezését, és válassza a Kész lehetőséget.
 • Végül csak annyit kell tennie, hogy ellenőrizze az SD-kártyát, ha formázva van és visszaáll a normális állapotba.

Ne feledje azonban, hogy ha ezt a módszert alkalmazza, akkor minden adat, beleértve az SD-kártyára áthelyezett alkalmazásokat is, törlődik, huh, banda!

Jegyzet: Az SD-kártya Android-telefonon történő formázásának lépései típusonként eltérőek lehetnek. A megtett lépések azonban általában megegyeznek a fentiekkel.

5. Formázás PC / Laptop segítségével

Fotóforrás: echoboxaudio.com (A sérült SD-kártya kezelésének leghatékonyabb módja annak formázása laptopon / PC-n keresztül).

A sérült SD-kártya továbbra is hibát mutat, annak ellenére, hogy Android-on formázta? Csak nyugodj meg!

Amellett, hogy közvetlenül Android-telefonon csinálja, megteheti SD kártya formátum PC-n / laptopon keresztül további eredményekért fejlett és tökéletes. Itt van, hogyan:

 • Csatlakoztassa az SD-kártyát a kártyaolvasó és várja meg, amíg csatlakozik. Ha még van adat, akkor először biztonsági másolatot készíthet PC-ről / laptopról.
 • Ezután nyissa ki Felfedező (Windows + E), majd válassza az SD-kártya meghajtón. Kattintson a jobb gombbal, majd válassza a menüt Formátum...
 • Hajtsa végre az SD-kártya formátumának lépéseit, és várja meg a folyamat befejezését. Ha visszaküldte az adatokat az SD-kártyára, és ellenőrizze, hogy használhatók-e vagy sem.

Az SD-kártya PC-n / laptopon és Androidon történő formázásának teljes lépéseihez a teljes cikket az alábbiakban olvashatja: SD-kártya formázása PC-n, laptopon és Android Mobile-on!

CIKKEK MEGTEKINTÉSE

Tehát többé-kevésbé arról van szó, hogyan lehet kijavítani a sérült és olvashatatlan SD memóriakártyát a teljes lépésekkel együtt. Ha még mindig nem működik, próbálkozzon újra!

Olvassa el a cikkeket is SD kártya vagy más érdekes cikkeket a Satria Aji Purwoko.


$config[zx-auto] not found$config[zx-overlay] not found